LEGO Art Hokusai – A Nagy Hullám

A nagy hullám építése közben lazítson és megtalálja áramlását. Kreatív tisztelgés egy globális ikonra és remekműre, amelynek hosszú története van kulturális jelentőséggel Japánban és az egész világon.

Minden idők egyik legismertebb és legbefolyásosabb japán művei továbbra is kreatív hullámokat generálnak az egész világon: Hokusai – A Nagy Hullám. A LEGO Csoport tiszteleg e globális remekművel és annak majdnem két évszázados történelmével azáltal, hogy újra elképzelte a LEGO Art formájú ikonikus remekművet, lehetőséget adva a művészet és a japán kultúra szerelmeseinek, hogy belemerüljenek egy pihentető épületbe, amely tökéletesen otthoni megjelenítésre alkalmas.

Mióta Katsushika Hokusai 1830 elején elkészítette a Nagy Hullám eredeti fablokk-nyomtatását, a kép a múzeumok falait díszítette, zene ihlette, és utcai művészetként és árukként újjáépítették szerte a világon. A kép a FUJI-hegyet, a japán ikonikus hegyet ábrázolja, egy nagy hullám mögött, amely egy kis csónak csoportját fedi le.

A műalkotást a LEGO tervezői újra elképzelték ebben az új, 1810 darabos LEGO Art szettben, különböző alakú rétegekkel és elemekkel, hogy ábrázolják Hokusai eredeti alkotásának vonalait és mélységét.

“ Örülünk, hogy a művészet és a japán kultúra rajongói lehetőséget kapnak arra, hogy belemerüljenek a LEGO Art készletben elfoglalt ikonikus Nagy Hullám újjáépítésének pihentető projektjébe Annemette Baaskjær Nielsen, a LEGO Csoport tervezője.

“ Ez a készlet olyan sokféle lehetőséget kínál, hogy a rajongók lazítsanak és megtalálják áramlásukat. Nem csak az építési folyamatba merítik magukat, hanem a műalkotásokba való bejutást és annak összetételét is. Érdeklődést mutat Hokusai azonnal felismerhető eredetije és közel 200 éves gazdag története iránt. ”

Új kutatások szerint a LEGO Csoport globális ‘ Play Well 2022 jelentése ’ alapján a legtöbb felnőtt ( 93% ) rendszeresen stresszhelyzetben van, és új módszereket keres a lazításhoz és a kikapcsolódáshoz ( 80% ). Legtöbbjük ( 92% ) lazítani akar, és hobbijaikkal és érdekeikkel kapcsolatos tevékenységek révén találja meg áramlását.

Az Art és a LEGO rajongók megtalálhatják áramlásukat, amikor felépítik és meghallgatják a kísérő hangzást, miközben áttekintik az eredeti mű részleteivel kapcsolatos prémium utasítások füzetét. A LEGO Art Hokusai használata: A nagy hullám nagy menekülésként.

Az 1810 darabos LEGO Art Hokusai: A nagy hullámkészlet január 1-jétől kapható a LEGO.com és a LEGO kiskereskedőktől, € 99,99 / $ 99,99 / £ 89,99 áron.