Legacy Machine Split Escapement EVO – UAE Golden Jubilee Limited Edition

Az MB&F csatlakozik az Ahmed Seddiqi & Sonshoz, hogy megünnepelje az Egyesült Arab Emírségek „50. évét” a Legacy Machine Split Escapement meglepő új értelmezésével.

AZ 50. ÉV

Idén 50. évfordulója van a hét emírség egy lobogó alatt egyesülésének 2021 áprilisától 2022 március végéig egy egész éves ünnepséggel. Az Egyesült Arab Emírségek vezető luxusóra- és ékszerkereskedője, az Ahmed Seddiqi & Sons megemlékezik a „Az 50. éve” több mint 35, azonnali vágyra vágyó, limitált szériás időmérő létrehozásával, köztük egy LM Split Escapement EVO – UAE Golden Jubilee Limited Edition 10 darabos kiadásával.

Az MB&F alapítója, Max Büsser elmagyarázza, miért fontos számára ez a limitált kiadás személyes szinten: „Már hét éve élek az Egyesült Arab Emírségekben, és az ország hihetetlenül vendégszerető és vendégszerető engem és a családomat. Így amikor a Seddiqi család megkérdezett, szeretnék-e limitált kiadást készíteni erre a történelmi alkalomra, csodálatos módja volt, hogy megköszönjem.”

AZ LM-SZEKÜLÉS TÖRTÉNETE

Az LM Split Escapement mögött meghúzódó ötlet 2015-ben indult el az LM Perpetualnal. Az ír óragyártó Stephen McDonnell által megalkotott és megalkotott öröknaptárnak két kritériuma volt: legyen bolondbiztos, és a számlap közepén helyezze el az MB&F nagyméretű, felfüggesztett egyensúlyi kerekét. McDonnell hamarosan rájött, hogy baj van: nincs hová tenni a szökést. A koncepció működött a korábbi Legacy Machines-en, ahol a kiegyensúlyozó kerék az óra elején volt a meneküléssel együtt, de az LM Perpetual esetében nem volt hely sem a mérlegkeréknek, sem a menekülésnek.

A megoldások emberének, McDonnellnek az a zseniális ötlete támadt, hogy megalkotja a világ leghosszabb egyensúlyozó botját, amely végigjárja a teljes mozgást úgy, hogy a nagy egyensúlyi kereket az óra elején hagyja, és elrejtse a menekülési nyílás fennmaradó részeit – a horgonyt és a menekülő kereket. a mozgás ellenkező oldala, majdnem 12 mm-rel alatta; innen ered a „Split Escapement” elnevezés.

Az LM Perpetual bemutatásakor annyi újításról lehetett beszélni, hogy a megosztott szökést jórészt észre sem vették. Így 2017-ben az MB&F úgy döntött, hogy létrehozza az LM Split Escapementet, hogy kiemelje McDonnell zseniális ötletét, és nyilvánosan elismerte őt azzal, hogy feltünteti a nevét az órában.

AZ EAE GOLDEN JUBILEUMI KORLÁTOLT KIADÁS

Az LM Split Escapement sorozat mindig is a radar alatt volt, így az Egyesült Arab Emírségek Arany Jubileuma tökéletes alkalom volt az Egyesült Arab Emírségek fennállásának 50. évfordulójának és ennek a szokatlan mechanikai csodának a megünneplésére.

Ennél a mindössze 10 darabból álló limitált kiadásnál egy sor olyan változtatás történt, amelyek gyökeresen megváltoztatják az óra dizájnját. Először is, az egész mechanizmust az óramutató járásával megegyező irányban 30 fokkal elforgatták, a korona 2 óra helyett 4:30-nál. Ez teljesen megváltoztatja az óra szimmetriáját, teljesen új karaktert adva neki.

Másodszor, ez a különleges kiadás megkapja az új EVO tokot, amely fokozott kényelmet és robusztusságot kínál – és amelyet eddig csak az LM Perpetual EVO sorozatban használtak. Az EVO tok kialakítása előlap nélküli felépítéssel, a kupolás zafírkristállyal közvetlenül a titán házhoz olvadva, beépített fülekkel és szíjjal, valamint a lecsavarható koronának köszönhetően 80 méteres vízállósággal rendelkezik. A mozgást az innovatív „FlexRing” rendszer felfüggeszti, egy speciálisan kifejlesztett monoblokk lengéscsillapító mechanizmus, amely függőleges és vízszintes ütésekkel szemben is működik.

Végül, az MB&F történetében először, a számlap gazdag lazac színű, míg a sötétszürke segédszámlapok közül kettőt – a dátum és az energiatartalék jelző számára – kinyitottak. A mozgás felőli oldalon a speciális sötétített kezelés fokozott kontrasztot hoz létre a kerekek, a ródium bevonatú hordók és a rózsaszín arany részletek között.

A kézi tekercselésű, 298 komponensű szerkezet ugyanazt az alapot használja, mint az LM Perpetual dupla csövűvel, 72 órás teljesítménytartalékkal és dátumváltós biztonsági rendszerrel, amely megakadályozza, hogy a felhasználó véletlenül megsértse a mozgást a dátum beállításakor.

A különleges évfordulók különleges időmérőket érdemelnek, és az LM Split Escapement EVO – UAE Golden Jubilee Limited Edition a tökéletes módja annak, hogy csatlakozzon az Egyesült Arab Emírségek ünnepségéhez, miközben az ország a következő 50 évre tekint.

AHMED SEDDIQI & SONS

Az Ahmed Seddiqi & Sons a régió vezető luxusórák és ékszerek kiskereskedője. Az 1950-ben alapított vállalat folyamatosan fejleszti és ápolta ügyfelei igényeit portfóliójának szakértői gondozásának és a szolgáltatási kiválóság iránti elkötelezettségnek a kombinációjával. Mára a vállalat úttörőként ismert a régió kiskereskedői között, több mint 60 luxus óra és ékszer márkából álló kiterjedt kollekciójával az Egyesült Arab Emírségek 40 helyén.

LM SE EVO UAE GOLDEN JUBILEE LIMITED KIADÁS
MŰSZAKI ADATOK

Limitált kiadás, 10 darab 5-ös titánból, lazac alaplappal és sötétszürke számlappal.

Motor
Az MB&F számára Stephen McDonnell által kifejlesztett mozgalmat.
Osztott menekülés a tárcsa felett felfüggesztett egyensúlyozó kerékkel és a mozgás alatti horgonyval.
Kézi tekercselés dupla főrugós hordóval.
Egyedi 14 mm-es kiegyensúlyozó kerék hagyományos szabályozó csavarokkal, amelyek a szerkezet tetején láthatók.
Kiváló kézi kidolgozás a 19. századi stílus tiszteletben tartása mellett; ferde belső szögek, amelyek kiemelik a kézimunkát; polírozott ferde; genfi ​​hullámok; kézzel készített metszetek.
FlexRing: egy gyűrű alakú csillapító, amely a ház és a mozgás közé van szerelve, amely ütésvédelmet biztosít a függőleges és oldalirányú tengely mentén.
Galvanikus sötétszürke számlapok SLN számokkal és mutatókkal.
Csavarja le a koronát.
Teljesítménytartalék: 72 óra
Kiegyensúlyozott frekvencia: 2,5 Hz / 18 000 bph
Alkatrészek száma: 298
Ékszerek száma: 35 db

Funkciók és jelzések
Óra, perc, dátum és energiatartalék jelzők.
A dátumtárcsa melletti nyomógomb a dátum gyors beállításához.

Ügy
Anyaga: 5-ös titán
Méretek: 44mm x 17,5mm
Alkatrészek száma: 52
Vízállóság: 80m / 270′ / 8ATM

Zafír kristályok
Zafír kristályok a tetején és a kijelző hátoldalán, mindkét oldalon tükröződésmentes bevonattal.

Szíj és csat
Gumis heveder titán összecsukható csattal.