Kulisszatitkok a MET-gála frizuráiról – Így készült többek között Stella McCartney és Zendaya frizurája

Az idei New York-i MET-gálán a Dyson hét fodrásszal működött együtt, hogy olyan elképesztő frizurákat kreáljanak, amelyek még a vörös szőnyegen is kiemelkedő hatást értek el.

Hírességek és fodrászaik:

A továbbiakban az egyes frizurákat mutatjuk meg. 

Harris Reed – Peter Burkill

Inspiráció:

„A preraffaelita művészet varázslatos szépségéből merítve ihletet, aprólékosan megalkottuk a megélt bájt megtestesítő frizurát, kiemelve Harris Reed hosszú, erodált rézfürtjeit, amelyek kecsesen omlanak le a hátán. Ennek az elbűvölő megjelenésnek az eléréséhez bonyolult fonatokat és finom vízhullámokat kellett készítenünk, megidézve a korszak romantikus vonzerejét. A frizura kiegészítéseként Harris egy egyedi darabot viselt, amely a legújabb kollekciójából, a „Shadow Dance”-ből merített ihletet, ahol az archív tapétákat újjáélesztették, selyemmé csupaszították, és ruhadarabokra varázsolták, a szépség újjáéledését szimbolizálva, összhangban az idei Met-gála témájával.”

Lépések:

 1. A MET-gála megjelenésünk első állomásához a Dyson Supersonic™ hajszárítót választottam, a lágy fúvófej tartozékot használva Harris hajának szárításához, amelyet nemrégiben egyedi, 30 hüvelykes rézből készült hosszabbításokkal láttam el.
 2. Amikor a haj már 75%-ban megszáradt, átváltottam a Dyson Airwrap™ multi-stylerre, a puha simító kefe és a kerek volumennövelő kefe tartozékokat használtam a szárítási folyamat befejezéséhez és a haj dúsabbá tételéhez.
 3. Ezt követően befontam a kiválasztott hajszakaszokat, és a Dyson Corrale™ hajvasalót 185 fokra állítottam, finoman feszítettem a fonatokat, kicsalogatva a textúrát és rögzítve azt a hosszú élettartam érdekében, extrém hőhatás nélkül.
 4. Miután hagytam a fonatokat kihűlni, óvatosan kibontottam őket, felfedve a kialakult bonyolult mintákat. A Dyson Corrale™-lal ezután előre-hátra ringattam a hajat, vízi hullámokat formálva, különösen az arc keretezésére összpontosítva.
 5. Az utolsó simításokhoz a Dyson Airwrap™ Coanda simító-szárító tartozékát használtam, hogy kisimítsam a hajszálakat és kifinomult külsőt érjek el, életre keltve ezt a reneszánsz ihletésű víziót.

Zendaya – Ursela Stephen

Inspiráció: 

Finom szépség, nagyon kényes, nagyon magabiztos  

Lépések:

 1. Miután a hajat samponoztuk, adjuk hozzá a Living Proof Triple Bond Complexet.
 2. A Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítóval magas hőfokon és magas légáramlási fokozaton megszárítjuk.  
 3. Miután a haj megszáradt, adjuk hozzá a Living Proof 5 az 1-ben hajformázó kezelést. 
 4. Gyűjtsük össze a hajat egy elegáns, alacsony kontyba, és rögzítsük hajgumival, csavarjuk és tűzzük a hajat egy gyönyörű formába (én egy callalily-t használtam). 
 5. Ezután fésüljük fel a haj felső rétegét a haj többi részétől elválasztva. 
 6. Dyson Corrale™ hajvasalóval alacsony hőfokozaton göndörítsük be a tincseket, hogy angyali befejezést varázsoljunk. 
 7. Alakítsuk és formázzuk ezeket a tincseket tetszés szerint – Rögzítsük őket a Living Proof Flex hajlakkal. 

Sabrina Carpenter – Scott King

Lépések:

 1. Először is a Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítóval kezdtem, magas hőfokon és magas légáramlási fokozaton, a koncentrált hajformázó tartozékot használva. 
 2. Sabrina bolyhos frufrujához a Dyson Airwrap™multi-styler magas hőfokon és nagy légáramlással, a dúsító körkefe tartozékkal használtam. 
 3. Ezután kis 1-2”-os szakaszokat vettem, és a Dyson Airwrap magas hőfokon és magas légáramlással, az 1,2”-os formázó henger segítségével göndörítettem és állítottam be a hajat, hogy ruganyos fürtöket hozzak létre.  

Gracie Abrams – Bobby Eliot

Lépések:

 1. Frissen mosott, nedves hajjal kezdtünk. Bumble and bumble Invisible Oil Heat/UV Protective Primerrel fújtam be az egész hajat, hogy megteremtsem a megjelenés alapját, és lehetővé tegyem a könnyű formázást. Ezután szakaszonként Surf Spray-t rétegeztem az egész hajra, hogy némi elegáns textúrát adjak hozzá.  
 2. A Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítót magas hőfokon és magas légáram beállításokkal használva, a hajszárítást a maximális hajtő kiemelésre koncentrálva fújtam, amire ez a speciális eszköz kiválóan alkalmas. Ezután a diffúzor tartozékot használtam, és befejeztem a hajszárítást, hogy fokozzam a természetes hullámosságot.  
 3. Ezután borsónyi mennyiségű Invisible Oil Heat/UV Protective Primer fodrászati alapozót vittem fel az egész hajra az extra hidratálás érdekében (elkerülve a hajtöveket).  
 4. Dyson Corrale™ hajegyenesítővel alacsony hőfokozaton hoztam létre “undone” textúrát a megjelenéshez.  
 5. Dyson Corrale™ technikát követve az egyik kedvenc termékemet, a Bb.Thickening Dryspun Texture Spray-t használtam szakaszonként, hogy a haj minden egyes szála gyönyörűen csillogó és légies textúrát kapjon. 
 6. Ezután a hajat lágy és szeszélyes formába tűztem, és minden egyes tincset úgy állítottam be, hogy úgy nézzen ki, mintha nem lenne kész, de összeállítva, ahogyan elképzeltem.  
 7. Végül, Spray de Mode hajlakkot használtam, hogy befejezzem a frizurát, ami így egész este tökéletes marad! 

Karlie Kloss – a Dyson Global hairstylist nagykövete, Irinel De Leon

Inspiráció:

“Karlie haját egy kicsit egyszerűbbre akartuk venni, mert a ruhája bonyolult részleteket tartalmazott. A ruhát végig Swarovski-kristályok díszítik, és a ruha hosszában virágok drapériáznak; ezért azt akartuk, hogy a haj puha, szeszélyes, mégis kifinomult legyen. Az arc és a fülek köré font, alacsonyan tűzött hajfonat egy kis lágyságot kölcsönöz a megjelenésnek.” 

Lépések:

 1. Készítsük elő a nedves hajat a Living Proof sűrítő hajszárító krémmel, amely egy csipetnyi kondicionálással gondoskodik a természetes, hosszantartó testességről és dússágról a hajszálak közepétől a hajvégekig. 
 2. A hajtöveknél készítsük elő a nedves hajat a Living Proof Full Volume & Root-Lifting Spray-vel. Adjunk hozzá néhány pumpálásnyi mennyiséget, a fejbőrre, az egész napos volumen és hővédelem érdekében. 
 3. Kezdjük a haj szekcionálásával és a hajszárítással a Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítóval, a koncentrált hajformázó tartozékkal, magas légáramlási és hőfokozaton. 
 4. Ha a haj megszáradt, használjuk a The Hair Shop 7 darab 18” Clip In Extensions-t a #3 és #4 színben, hogy részenként a hajba klipszeljük; tépkedjünk kis részeket a klipszek helyére, és fújjuk be a tépett részt a Living Proof Style Lab® Flex hajlakkkal, majd rögzítsük a klipszeket. Szeretem keverni a színeket, mivel Karlie-nak van némi természetes dimenzió a hajában. 
 5. Ezt követően borotva vagy olló segítségével vágja le a The Hair Shop póthajat a kívánt hosszúságra.
 6. Készítsük elő a száraz hajat a Living Proof Style Lab® Flex hajlakkkal, majd a Dyson Corrale™ hajegyenesítővel 410 fokon, a csuklót kissé behajlítva adjunk a hajnak néhány minimális, fújásszerű hajlítást, hogy némi feszültséget és testet adjunk a hajnak. 
 7. Tegyük az egyes szakaszokat tépőzáras hengerekbe, hogy kihűljenek. 
 8. A Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítót a diffúzor tartozékkal magas légáramláson és hűvös fokozaton használva a tépőzáras görgőkre feltekert hajon használjuk, amíg a haj teljesen ki nem hűl. 
 9. Távolítsuk el a tekercseket, és fújjuk be a hajat a Living Proof Full Dry Volume & Texture Spray spray-vel az élettel teli és telt megjelenésért. 
 10. Készítsünk középső részt, és a hajat fésüljük hátra egy alacsony lófarokba, majd rögzítsük hajgumival. 
 11. Ezt követően készítsünk egy copfot, és rögzítsük bársonyos francia hajtűkkel. 
 12. Befejezésként fújjuk be a haját a Living Proof Flex hajlakkkal. 

Jodie Turner Smith – Ursula Stephen

Lépések:

 1. Ursula száraz, formázott hajjal kezdte, a Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítóval, magas hő- és légáramlási beállításokkal. 
 2. Hozzáadott néhány ravasz kis hosszabbítót, hogy egy apró mohawkot készítsen hátul, és hűvös tincseket az arca körül. 
 3. Ezután borotvával vágta a hajat.  
 4. Ezt követően a Dyson Corrale™ hajvasalót használta közepes hőfokozaton, és különböző irányokba göndörítette a hajat. 
 5. Végül néhány cseppet adott a Living Proof Smooth Styling Serumból. 
 6. Az ujjaival és a Living Proof Flex hajlakk segítségével alakította és formázta a hajat az arc körül.   

Stella McCartney – Tina Outen

Lépések:

 1. Stella haját  először a Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárítóval magas hőfokon és magas légáramlási fokozaton diffúzorral szárítottuk, hogy elősegítsük a hajtövek kiemelését és részben megszárítsuk. 
 2. Ezután a Pro Concentrator tartozékot használtuk egy erős, sima, volumenes fújás befejezéséhez, amelyet kerek kefére tekertek, és rögzítették, hogy beállítsák. 
 3. Ezután kifésültük Stella haját és enyhén megcibáltuk, hogy növeljük a gyökér erejét, és sima, szoros csomóba fésültük vissza, így a tetején térfogat és textúra maradt, Stella pedig a kezével dörzsölve a haj felületét növelte a hatást, lehetővé téve a könnyed befejezést. 
 4. A hajvonal letisztázásának utolsó lépését a Dyson Supersonic r™ professzionális hajszárító flyaway tartozékának használatával végeztük el, magas hő- és magas légáram beállítások mellett, felfelé irányuló mozdulatokkal, amit a Dyson Supersonic r™ új formája megkönnyített, hogy tiszta, sima felületet biztosítson Stella nyakszirtjének ívén. Ezáltal egy fényes, dús frizura jött létre, amely a végén enyhén zilált volt. Hűen Stella jellegzetes, könnyed, elegáns stílusához.