Új XPS 13 és XPS 13 2 az 1-ben modell

A Dell Technologies bemutatta az új XPS 13-at és a hamarosan elérhető XPS 13 2 az 1-ben modellt. A két új termék alkalmazkodik a felhasználók igényeihez, a napjaink hibrid világában elengedhetetlen sokoldalúságot kínálják és biztosítják a könnyed multitaskingot.

A Dell legvékonyabb és legkönnyebb 13 colos XPS laptopja

Az XPS 13 tökéletes útitárs. A vékony, könnyű és kompakt gép akár 12 órás akkumulátoros üzemidőt1 biztosít, miközben a 12. generációs Intel® Core™ processzorokkal kiemelkedő teljesítményt nyújt, hogy a multitasking se okozhasson fennakadást.

Ahogy az XPS kialakításánál megszokhatták a felhasználók, a legújabb modell továbbfejlesztett négyoldalú InfinityEdge kijelzővel, és kiemelkedő hangzással rendelkezik, így a könnyed szórakozásra is tökéletesen megfelel. A magas fényerő, a még élesebb kép, a 4K+ felbontás részletei és az élénk színek életre keltik a tartalmakat, a megnövelt méretű hangszórók pedig nagyobb hangerőt, mélyebb hangokat és összességében véve jobb hangzást biztosítanak. Az Eyesafe® technológia csökkenti a káros kék fény mennyiségét, miközben a vizuális élmény minősége nem sérül. A prémium minőségű anyagokból tervezett XPS 13 Sky (kék) és Umber (barna) színekben érhető el.

Változatlan alapok, vadonatúj módszer

A Dell célja, hogy a lehető legkompaktabb modellt kínálja az olyan ügyfelek igényeihez igazodva, akiknek a mobilitás és a felhasználói élmény a legfontosabb. Ehhez a tervezők újragondolták a termék belső kialakítását is. Az alaplap mérete közel a felére csökkent az előző XPS 13-ban (2021) találhatóhoz képest. Az új megoldás a valaha volt legkisebb, Dell PC-be épített alaplap. Ennek az eredménye egy még vékonyabb és még könnyebb XPS 13, amelynek jobb a hangzása, a teljesítménye és hosszabb élettartamot nyújt.

Nyáron már elérhető az XPS 13 2-az 1-ben laptop is

Egyre inkább kezd elmosódni a határ a munka, a tanulás és a hétköznapok között. Ennek megfelelően a felhasználói igények is megváltoztak. Ezekhez igazodva tervezték az XPS 13 kétfunkciós gépet. Az XPS páratlan rugalmasságot biztosít a streamelés, a munka, az alkotás és a tartalommegosztás közötti váltások során.

Az első, 5G-kapcsolatot nyújtó XPS eszközzel mobilhálózatról is elérhető a Wi-Fi-gyorsaságú letöltési sebesség. Minden online tevékenység gyorsabban megvalósítható az 5G technológiának köszönhetően, így bárhol dolgozhat, vagy szórakozhat. Az új XPS 13 2 az 1-ben modell eSIM-technológiával is rendelkezik, amelynek köszönhetően más országokban is, SIM-kártya csere nélkül csatlakozhat a nemzetközi mobilszolgáltatókhoz.

Az elsősorban fekvő tájolású nézetre tervezett, lenyűgöző képernyőpanel nagy fényerőt és részletességet biztosít, akár 3K-s felbontásban, élénk színekkel. A magas, 1080p felbontású elülső webkamera éles, tiszta képet nyújt, vízszintes elhelyezése pedig praktikus, kényelmes videóhívásokat biztosít. A 4K felbontású hátsó kamerával jó minőségű fotókat készíthet, és a felhasználó rögtön szerkesztheti is őket az eszközön.

Az XPS 13 kétfunkciós gép kétfajta csatlakozási lehetőséggel érhető el, WiFi 6E-vel3 és 5G-vel4. Mindkettő elegáns, minimalista kialakítással rendelkezik. A WiFi 6E-s modell mart alumíniumból készült, akárcsak az XPS 13, és Sky (kék) színben lesz kapható. Az 5G-s modell hátulja egyedülálló módon Gorilla Glass 7 üvegből készült, és sötétebb Slate (palaszürke) árnyalatban lesz beszerezhető.

Okos kiegészítők

A mágneses XPS Folio csatlakoztatásával, a tabletként is használható modellhez könnyedén hozzácsatlakoztatható a billentyűzet, így egy teljesértékű laptopként funkcionál. A laptop három féle szögben használható (100°, 112.5°, 125°) a kényelem érdekében. Az XPS Stylus kiegészítő valódi tollszerű élményt nyújt, amely bal- és jobbkezes felhasználók számára egyaránt kényelmes. Ennek köszönhetően a jegyzetelés is könnyebb és akár csúcstechnológiás tervezőasztallá is alakíthatja az eszközt a felhasználó. Az egyedi XPS Stylus mágnessel erősíthető az eszköz tetejére a töltéshez, és egyetlen teljes töltés átlagosan2 akár 50 napos üzemidőt biztosít. Az XPS Folio és a Stylus külön vásárolható meg a termékhez.

Fókuszban a fenntarthatóság

A Dell mindig kiemelt figyelmet fordított a környezettudatosságra, ennek megfelelően az XPS 13 és az XPS 13 2 az 1-ben modell is alacsony karbonlábnyomú alumíniumból készült, amelyet megújuló vízenergiával állítottak elő. Ez az eljárás a hagyományos szénenergiával előállított alumíniumvázakhoz képest 70 százalékkal kevesebb széndioxid-kibocsátással jár. Az XPS 13 és az XPS 13 kétfunkciós gép is EPEAT Gold minősítéssel rendelkezik, és 100%-ban megújuló vagy újrahasznosított csomagolásban5 érkezik.

A fontos és nehezen pótolható adatait és fájljait új XPS eszközre a Dell Migrate eszközzel a Windows-alapú számítógépekről könnyedén áthelyezheti a gyors üzembe helyezés érdekében.