Közösségi fotósprojekt bántalmazott nőknek

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!


Elindult a #VANKEPEMHOZZA

Egyre több fotó érkezik a NANE Egyesület Facebook oldalára bántalmazott nőktől, akik expresszív fotókban fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A #VANKEPEMHOZZA közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

Az Egyesület most lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nők üzenjenek egy képen keresztül, pont úgy, ahogy nekik jólesik. Ehhez a vankepemhozza@nane.hu címre várják az alkotásokat egy pár mondatos történet kíséretében. A képeket a NANE Facebook és Instagram oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon lehet követni, valamint a december 4-ig beküldött fotókat élőben is megtekinthetjük a Ráday utca 47. szám alatt található 2B Galériában nyíló kiállításon. A képek szigorúan anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható. Más formai megkötés nincs.

“Ez a naptárrészlet a lányomtól származik, aki módszeresen megjelölte egy függőleges vonallal a kisebb és nagyobb veszekedéseket, atrocitásokat. – Áprilisban pedig azért van csak két jelölés, mert Húsvét hétfőjén véglegesen kizártam az életemből az erőszaktevőt” – szól az egyik történet.

A #VANKEPEMHOZZA kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra. A kezdeményezés idén azokra a bátor dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban megtehetünk a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, majd december 9-10-én a 2B Galériába kiállításával zárul (kiállításmegnyitó: december 9. 15 óra).

További információ:

Facebook: www.facebook.com/NANEegyesulet/

Instagram: https://www.instagram.com/vankepemhozza_nane/

Web: www.nane.hu

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .