Az Acer új kereskedelmi és oktatási célokra fejlesztett lézerprojektorokat jelentett be

Az Acer bejelentette új PL és SL szériás projektorait – az Acer PL6610 (WUXGA), a PL6510 (1080p), az SL6610 (WUXGA), valamint az SL6510 (1080p) személyében. Mindegyik projektor lézerfény alapú, az SL széria tagjai alkalmasak a kis távolságú vetítésre is. Ez kimondottan ideális kisebb helyiségekben, mint osztálytermek. A PL széria azok számára tartogat előnyöket, akiknek korlátozott hely áll rendelkezésre. Mindazon vásárlórétegre gondoltak a tervezésnél, akik jól mozgatható, kevés karbantartást igénylő projektort keresnek, kereskedelmi és oktatási célzattal.

 

Lézer fényforrás

Az Acer PL és SL szériás projektorok lenyűgöző képminőséget ígérnek, élethű színekkel, hihetetlen hatékonysággal, köszönhetően az innovatív lézerdiódának. A képminőség mellett a PL és SL széria lézerdiódái akár 30 ezer óra élettartammal is bírhatnak, ami jóval kedvezőbb, mint a hagyományos izzók esetében. Nincs izzó-túlmelegedés, a csere jóval olcsóbb. Gyorsasága is kedvezőbb a felhasználóknak, hiszen szinte azonnal be- és kikapcsol a használat során. A lézerfény higanymentes eleve, ezáltal kizárt a higanyt tartalmazó izzók esetén kritikus szennyezés újrahasznosítás során – így ez az új technológia teljes mértékben környezetbarát.

 

Intentzív színek és fényerő

5000 Lumen értékével az Acer PL és SL sorozatú projektorok minden körülmény között éles és tiszta képet képesek vetíteni, még nappali fénynél is. Ennek megfelelően folyamatosan a legjobb képminőséget láthatjuk a használat során. A lézerfény kimagasló minőséget biztosít (75% wide color gamut), vibrálóan élénk színekkel, konzisztens szaturációval.

 

 

 

Közelről, testre szabva

Az Acer PL és SL sorozatű projektorok 1.6x zoomja kis távolságról is tökéletes vetített képet ad. A PL sorozat normal lencséje, valamint az SL sorozat kis távolságú vetítést garantáló lencséje egyszerű kezelést és beállítást hordoznak. Nincs szükség átrendezni a helyiség bútorzatát, nem kell kiépíteni különböző fali- vagy mennyezeti tartókat – a felhasználók egyszerűen bárhová elhelyezik a projektort, és indulhat a mozifilm nézése, vagy a prezentáció. Az eszköz kettő 10 Wattos hangszórót is tartalmaz, így nincs szükség külső hangforrás csatlakoztatásához.

 

Kábeles telepítés HDBaseT-vel, irányítás LAN-on keresztül

A PL6610 kompatibilis HDBaseT bemenettel rendelkezik, így egyetlen kábelen át mehet az audio-video jelek küldése és fogadása, az Ethernet, irányítások, energiaátvitel. Ezáltal még egyszerűbbé válik a használat és a telepítés, de az infrastrukturális költségek is csökkennek. A jelek egy szimpla LAN kábelen továbbíthatók ( maximum hossz 100 méter). A PL és SL szériás projektorok mind kompatibilisek a Creston hálózattal, így a felhasználók központilag tudnak több projektort irányítani egyelten PC-ről. Ez hasznos lehet például olyankor, ha egyszerre szeretnénk kikapcsolni több előadóterem projektorát.