Az Acer a legújabb 12. generációs Intel Core CPU-kkal és NVIDIA RTX GPU-kkal frissíti ConceptD laptopjait és asztali számítógépeit

Az OLED-kijelzőket is bevezeti a ConceptD 5 laptopcsaládjába

Szerkesztői összefoglaló

  • Az Acer a legújabb nagyteljesítményű komponensekkel frissítette ConceptD 5 és ConceptD 5 Pro laptopjait. Mindkettő egy ragyogó kristálytiszta, 16 hüvelykes OLED-kijelzővel párosul, 12. generációs Intel® Core™ i7 processzorral és NVIDIA RTX™ A5500 GPU-val vagy NVIDIA® GeForce RTX 3070 Ti GPU-val.
  • Az új ConceptD 500 modellek immár 12. generációs Intel® Core i9 processzort és NVIDIA RTX A4000 vagy GeForce RTX 3070 GPU-t kínálnak, akár 128 GB DDR4 3200 Mhz memóriával és akár 4 TB M.2 Gen. 4 SSD tárhellyel és akár 4 TB HDD-vel
  • A ConceptD 100 asztali számítógépek 12. generációs Intel Core i5 vagy Core i7 processzorral és NVIDIA T400 vagy T1000 GPU val frissültek[i]. Maximum 128 GB DDR4 3200 Mhz-es memóriát, 2 TB-os 7200 RPM-es HDD-t és 2 TB-os M.2 PCI-e/Gen 4 SSD-t támogatnak.

Az Acer bejelentette új modelljeit a ConceptD tervezői PC-k professzionális termékcsaládjában. A ConceptD 5 laptop, a ConceptD 500 munkaállomás és a ConceptD 100 kis méretű asztali számítógépek mostantól a legújabb, 12. generációs Intel® Core processzorokat és NVIDIA® GPU-kat tartalmazzák, míg a ConceptD 5 laptop immár 16 hüvelykes OLED kijelzőt kínál. A ConceptD PC-ket grafikusok, filmesek, mérnökök, építészek, fejlesztők és más alkotók számára tervezték és optimalizálták. A csúcstechnológiát az időtlen dizájn esztétikája jellemzi.

ConceptD 5 laptop: Egy mobil erőmű

A nagy teljesítményű ConceptD 5 és ConceptD 5 Pro mobil szakemberek számára készült alkotói laptopok ideálisak azok számára, akiknek szükségük van arra a képességre, hogy munkájukat útközben hozzák létre vagy szerkesszék. Kevesebb, mint egy hüvelyk magasságú, kifinomult és strapabíró fémkialakításuknak köszönhetően könnyen magunkkal vihetők. A nagyméretű, összetett CAD-modellezés és a fejlett digitális tartalomkészítés kezelésére tervezve, zökkenőmentesen jelenítenek meg akár 6K felbontású videókat, könnyedén feldolgozzák a 3D animációkat, és a legjobb kódolást és képminőséget biztosítják live streaminghez.

A modellek a legújabb nagy teljesítményű komponensekkel vannak felszerelve, beleértve az akár 12. generációs Intel Core i7-12700H processzort, valamint az erős NVIDIA RTX™ és GeForce RTX laptop GPU-kat; a GeForce RTX 3070 Ti GPU-t a CN516-73G modelleken, míg az erősebb NVIDIA RTX A5500-at a Pro konfigurációkon (CN516-73P). Tartalmaznak még 32 GB gyors LPDDR5 SDRAM-ot és akár 2 TB ultraérzékeny NVMe PCIe Gen 4 M.2 SSD tárhelyet is. Ennek az erőnek a hűvös és hatékony működéséhez fejlett hőtechnika szükséges; a stratégiailag elhelyezett légbeszívó és kipufogó nyílások aerodinamikus „örvényáramlást” generálnak a készüléken belül, míg a három hatékony hűtőventilátor 40 dBA alá csökkenti a zajszintet.

Az Acer együttműködött az NVIDIA-val annak érdekében, hogy az NVIDIA Studio minden előnyét a ConceptD 5 és ConceptD 5 Pro számára is elérhetővé tegye. Az NVIDIA Studio által hitelesített laptopokként szoftveroptimalizálást és előre telepített NVIDIA Studio illesztőprogramokat tartalmaznak a nagyobb teljesítmény és megbízhatóság érdekében, a legjobb kreatív alkalmazásokban. A felhasználók hozzáférhetnek az NVIDIA eszközeihez is, köztük az NVIDIA Omniverse-hez 3D szerkesztés és együttműködés során, az NVIDIA Broadcast-hez élő streamingeléshez és az NVIDIA Canvashoz az AI által támogatott tájfestéshez.

A képpontos WQUXGA (3840 x 2400), 400 nites OLED-kijelzőt számos színtechnológia támogatja, beleértve a 100%-os DCI-P3 lefedettséget, a PANTONE® Színegyeztető Rendszer (PMS) színeit, a HDR-képességet és a Delta E<2 színkalibrációt. Mindez egyenlő a telített színekkel, mélyebb feketékkel, fényesebb fehérekkel és teljes spektrumú színpontossággal. A 16:10-es képarány által biztosított extra képernyő-tulajdonság különösen hasznos az alkalmazások címsorai számára és a képernyő tetején és alján található Windows-tálcák kezeléséhez.

Erőteljes, de vékony és könnyű kialakítását támogatva a ConceptD 5 sorozat a legnagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amelyet az Acer ConceptD laptopokban valaha is alkalmazott. A 99,98 Wh-s lítium-polimer akkumulátor táplálja a fényes OLED-kijelzőt, és nagyobb maximális teljesítményt biztosít a hosszú vezeték nélküli webböngészéshez, videólejátszáshoz és streaminghez, akár 11 órán keresztül[ii].

A ConceptD 5 sorozat a tartalomkészítés szempontjából kritikus portok széles skáláját is tartalmazza. A HDMI 2.1 és a teljes méretű SD 7.0 kártyaolvasó megkönnyíti a perifériákhoz való csatlakozást és a tartalom gyors átvitelét, míg a legújabb Thunderbolt™ 4 és USB Type-C csatlakozók gyorsabban töltik fel az eszközöket, gyorsabban továbbítanak fájlokat, és kiterjesztik a kijelzőt több külső monitorra.

A teljes méretű borostyánsárga háttérvilágítású billentyűzet egyedi kemény billentyűsapkákkal és 1,55 mm-es ollós mechanizmussal rendelkezik a gyors, kényelmes és csendes gépelési élmény érdekében. A Corning® Gorilla® Glass érintőpad 27%-kal nagyobb az előző generációhoz képest, a közvetlenül az érintőpad bal felső részébe integrált ujjlenyomat-olvasó pedig megkönnyíti a bejelentkezést. A beépített gyorsbillentyűk kényelmes munkát biztosítanak az alkotóknak; a „Snipping Tool Key” lehetővé teszi a képernyőképek gyors levágását és megosztását; a „ConceptD Key” megnyitja a Színválasztó ablakot; míg a „Swapping Apps Key” segítségével az alkotók válthatnak a jelenlegi és az előző ablakok között a gomb ismételt megnyomásával. A gombok módosíthatók és testreszabhatók a ConceptD Palette-ben, amely lehetővé teszi az alkotók számára, hogy gyorsan és egyszerűen módosítsák a színprofilokat vagy a belső mikrofonbeállításokat, hozzáférjenek kedvenc alkalmazásaikhoz és módosítsák a hangbeállításokat. A felhasználók figyelemmel kísérhetik a laptop CPU-, GPU- és memóriahasználatát is, és szükség esetén válthatnak a teljes teljesítményű, kiegyensúlyozott és a halk Eco mód között.

ConceptD 500 asztali számítógép: Alkotás korlátok nélkül

A ConceptD 500 asztali PC-k fehér, minimalista modern dizájnban jelennek meg, időtlen, esztétikus és meleg borostyánsárga világítással. Elegáns és nem feltűnő dizájnja alatt az Acer nagy teljesítményű, közepes méretű (20L) ConceptD 500-a rendelkezik az elérhető legerősebb képességekkel, így tökéletes asztali számítógép olyan intenzív feladatokhoz, mint a 3D animáció, videók és összetett tervezési projektek.

A legújabb modellek (CT500-53A) az Intel és az NVIDIA legújabb technológiáit tartalmazzák, beleértve a 12. generációs Intel Core i9 processzort és a nagy teljesítményű grafikus vezérlők választékát – akár NVIDIA RTX A4000, akár GeForce RTX 3070 GPU. Az akár 128 GB DDR4 3200 MHz memóriával, akár 4 TB M.2 Gen 4 SSD tárhellyel és akár 4 TB-os HDD-vel minden olyan teljesítményt és tárhelyet kínál, amely a leginkább erőforrást igénylő, 2D és 3D tervezési alkalmazásokhoz szükséges. A ConceptD 500 lazán és csendesen működik; az első légbeszívó optimalizálja a hűtést, és a zajszint 40 dbA alatt marad – olyan csendes, mintha csak könyvtárban lennénk.

A perifériákhoz való csatlakozáshoz a portok teljes skálája található a készülék hátulján és elején a könnyű hozzáférés érdekében. A szakemberek gyorsan átvihetik fájljaikat USB Type-C (10 Gbps) porttal vagy integrált SD-kártyaolvasóval, és gyorsan és biztonságosan csatlakozhatnak az internethez a nagy sebességű, akár 2,5 Gbps sebességű LAN-kapcsolaton keresztül.

ConceptD 100 asztali számítógép: Kompakt kialakítás, teljes méretű funkciók

A ConceptD 100 egy helytakarékos, kis méretű asztali számítógép, amely ideális a kis- és középvállalkozások kreatív szakemberei számára. Kis mérete és klasszikus kialakítása ideálissá teszi bármely modern irodába vagy stúdióba. Fehér, minimalista dizájnja lágy, kerek élekkel, műfa felső panellel és borostyánsárga fénycsíkkal rendelkezik az előlap mentén az elegáns és időszerű megjelenés érdekében.

Egyéni 2D és 3D tartalomkészítők, valamint kis és közepes méretű tervezőstúdiók számára fejlesztették ki, és olyan nagy teljesítményű komponenseket tartalmaz, amelyek alkalmasak grafikai tervezésre, könnyű 3D modellezésre, CAD és BIM munkaterhelésre.

A legújabb modellek (CM100-53A) már 12. generációs Intel Core i5 vagy Core i7 processzort és NVIDIA T400 vagy T1000 GPU1-et kínálnak. Maximum 128 GB DDR4 3200 MHz-es memóriát, 2 TB-os 7200 RPM-es HDD-t és 2 TB-os M.2 PCI-e/Gen 4 SSD-t támogatnak. Az elülső és a hátlapon található portok megkönnyítik a perifériák széles skálájához való csatlakozást, így az alkotók gyorsan átvihetnek fájlokat C típusú USB (10 Gbps) porttal vagy integrált SD-kártyaolvasóval. Tartalmaz egy nagy sebességű LAN-kapcsolatot is akár 2,5 Gbps sebességgel a gyors és megbízható internetkapcsolat érdekében. Ezenkívül a hűtést fejlett termoelemek biztosítják, és a zajszintet is 40 dbA alatt tartják.

i A műszaki adatok típusonként és régiónként eltérők lehetnek.

ii Az akkumulátor élettartamát meghatározott tesztbeállítások és feltételek mellett mérik a MobileMark 2018 szerint. A tényleges akkumulátor-üzemidő függ a modelltől, a konfigurációtól, az alkalmazásoktól, az energiagazdálkodási beállításoktól, a használat körülményeitől és a használt funkcióktól. A teljesítménybeli eltérések a használatban lévő komponensek alapján is felmerülnek, beleértve, de nem kizárólagosan a processzort, a RAM kapacitását, a tárhelyet, a kijelzőt és a felbontást stb.