A FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív jellemzői

(1) A Fujifilm kínálatának leghosszabb szuper-telefotó tartományát lefedő zoom objektív amely a prémium képminőségre törekszik

 • Az új objektív a Fujifilm termékcsalád leghosszabb gyújtótávolság-tartományát fedi le, a 150 mm-es telefotótól a 600 mm-es szuper-telefotóig (ami 35 mm-es formátumban 229 mm – 914 mm-nek felel meg), így tökéletes választás a vadvilág, madarak és sportfotózáshoz.
 • A 17 csoportban 24 lencsetagból, köztük három ED-elemből és négy Super ED-elemből álló objektív alaposan elnyomja a szuper-teleobjektíveknél jellemző tengelyirányú kromatikus aberrációt. Magas szintű képfelbontási teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban.

 • A 24 lencsetag ellenére magas fényáteresztő képesség és alacsony fényvisszaverő képesség elérése érdekében az összes lencsetagra a HT-EBC bevonatot alkalmazták, amelyet jellemzően a televíziós objektíveknél használnak.

 • Az objektív ámogatja az “XF2X TC WR” és az “XF1.4X TC WR” telekonvertereket. Az XF2X TC WR objektívvel párosítva ez az objektív 300 mm és 1200 mm közötti gyújtótávolság-tartományt fed le (ami 35 mm-es formátumban 457 mm – 1828 mm-nek felel meg).

(2) Robusztus, mégis könnyű kialakítás a felhasználó terhelésének csökkentése érdekében, lehetővé téve a különféle helyzetekben történő hosszabb ideig tartó fényképezést.

 • Súlya mindössze 1605 g (napellenzp, lencsevédő sapka és tripod rögzítő nélkül), annak ellenére, hogy szuper-telefotó zoomja 600 mm-ig terjed (ami 914 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). Két Super ED elemet használnak elülső elemként, hogy az objektív tubusa kicsi maradjon, miközben a képfelbontási teljesítménye kiváló szinten marad. Az Belső zoom rendszer használata azt jelenti, hogy az objektívtubus egyszerű, nem változó méretű. Az eredmény egy könnyű objektív, amely könnyedén zoomol, a súlyeloszlás eltolódása nélkül.

 • Az objektív váza matt ezüst színű, hogy mérsékelje a működés közbeni hőmérsékletnövekedést. Ez csökkenti az objektív felmelegedésének kockázatát még a rekkenő hőségben történő vad-, madár- vagy sportfotózás során is, így a felhasználók nyugodtan dolgozhatnak.

 • A lencseszerkezetet tartó belső alapkerethez magnéziumötvözetet használnak, hogy a súlyt alacsonyan tartsák, ugyanakkor robosztus legyen. • A lencsetubus 19 helyen időjárásálló, hogy biztosítsa a por- és időjárásállóságot, valamint azt, hogy akár 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is működőképes legyen. Ellenáll a hóesésben vagy a trópusokon történő természetfotózásnál, illetve a zord időjárás közepette végzett sportfotózásnak is.

(3) 5 lépéses képstabilizáló mechanizmus

 • A Fujifilm kínálatának leghosszabb, 600 mm-es szuper-telefotó gyújtótávolságánál (ami 35 mm-es formátumban 914 mm-nek felel meg) (*1) a fényképezőgép rázkódásának mértéke túl nagy lesz ahhoz, hogy a vázon belüli képstabilizátorral szabályozni lehessen. Ezért szükségessé válik az optikai tengely finom beállításának alkalmazása az objektívben, mielőtt a kép az érzékelőn kialakulna. Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív nagy pontosságú érzékelő és vezérlő rendszerrel rendelkezik, amely 5 lépéses (*2) optikai képstabilizáló mechanizmust biztosít, amely a szuper-telefotó zoomoknál az egyik legerősebb, így minden eddiginél könnyebb a fényképezőgép rázkódására leginkább érzékeny szuper-telefotó tartományban fényképezni. A felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a kompakt X bajonet mobilitását, amikor kézből készítenek szuper-telefotó felvételeket.

*1 2022. május 31-én

*2 Megfelel a CIPA-nak a dőlés / görbülés irányokban

(4) Különböző funkciók a gyors és csendes AF-hez és az egyszerű AF-működéshez

 • Az objektív belső fókusz rendszert használ, amely a kompakt és könnyű fókuszáló lencsecsoportot lineáris motorral hajtja meg a gyors és csendes AF elérése érdekében. A fókuszálás gyorsan és pontosan, mindössze 0,25 másodperc alatt (*3) érhető el még a nehezen fókuszálható szuper-telefotótartományban is, így biztosítva a döntő fotóhelyzet megörökítését.

 • A Focus Preset funkció úgy működik, hogy az objektív megjegyzi a SET gombbal (*4) előre meghatározott helyhez tartozó fókuszt. A felhasználók anélkül folytathatják a fényképezést, hogy újra be kellene állítaniuk a fókuszt a megcélzott témára.


 • A Focus limiter egy másik funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az objektív AF-tartományának korlátozását. Ez hatékonyan lerövidítheti az AF-időt, ha legalább 5 méterre lévő témát fényképez. A Focus limiter a fókusztartomány-választóval aktiválható.

 • A fókuszvezérlő gomb az objektív tubusának elülső szélén található (*4). Használja a Fókuszválasztó kapcsolót az AF és a fókuszrögzítés további kezelhetőségéhez.

*3 AF sebesség a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel mérve, a “FUJIFILM X-T4” tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt nagy teljesítményű üzemmód mellett. Az AF sebessége a nagylátószögű végponton azonos körülmények között kb. 0,15 másodperc.

*4 A fényképezőgép firmware-jét frissíteni kell a Focus Preset funkció és a Focus Control gomb aktiválásához. A frissítés később jelenik meg a FUJIFILM X-T4, FUJIFILM X-T3 és FUJIFILM X-S10 modellekhez.