5 tipp, hogy sikeres legyen a fogyókúra fogadalmunk

Valószínűleg előkelő helyen áll az újévi fogadalmak toplistáján az a terv, hogy januártól majd lefogyunk. Ha régebb óta cipelünk magunkkal súlytöbbletet, azért, ha csak a karácsonyi lakomák, sütihegyek okozta károkat szeretnénk csökkenteni, akkor azért. Legtöbben az ünnepek környékén még akkor sem maradnak fegyelmezettek, ha esetleg év közben azok voltak, és legyintenek, hogy jó, majd január elsejétől. Na jó, január első hetétől.

De gondolunk-e arra vajon, hogy mitől lesz most éppen sikeres a fogyókúránk? Figyelembe vesszük-e azt, hogy nem elég az étrendmódosítás, nem elég a sport, hanem a megfelelő pihenés és alvás mennyisége is alaposan hozzájárul a fogyáshoz?

Először is nézzük meg, hogy hány órát alszunk naponta. Szomorú tény, de amennyiben a javasolt 8 óra alvás nincs meg, máris egy lépéssel közelebb jutottunk a hízáshoz. Ha tehát mi is azok közé tartozunk, akik újévkor megfogadják, hogy most bizony lefogynak, el kell határoznunk, hogy megfelelő pihenéssel is hozzájárulunk mostantól a fogyókúrához.

S hogy miként fogunk jól aludni? A téma szakértője, a SomnoCenter, az Alvászavar Központ gyűjtötte csokorba a legfontosabb tudnivalókat >>>