2024-ben fókuszba kerülhet a parasport támogatása

Budapest, 2021. június 16. – A paralimpikonok támogatása olyan terület, amelyhez világszerte jellemzően csak a paralimpia idejére csatlakoznak a cégek. A soron következő párizsi viadal már most beindította a szponzorgépezetet, hogy minél több neves nemzetközi márka a parasport mellé álljon. Az esemény mellett azonban az igazi segítséget a felkészülés és a közösség támogató figyelme jelenti – véli a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete, a K&H.

A 2024-es párizsi olimpia és paralimpia szervező bizottsága már most kiválasztott nyolc sportmarketing-ügynökséget arra, hogy megtalálják azokat a nemzetközi márkákat, szervezeteket, cégeket, akik szívesen csatlakoznának az olimpiai és paralimpiai játékok szponzorprogramjához. Azt követően, hogy ezek az ügynökségek megkezdték a munkájukat, folyamatosan jelzik a támogatási szándékukat a neves és népszerű márkák, cégek.

A sport, a parasport fejlődésére nézve azonban leginkább azok az együttműködések meghatározók, amelyek nem érnek véget egy bajnoksággal. Hazánkban is vannak már, akik felismerték ezt: a K&H már 16 éve a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatójaként és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézeteként áll a magyar paralimpikonok háta mögött. „A hosszú távú támogatás az, ami igazán értéket teremt, és biztosítja a sportolók fejlődését, kiváló eredményeik elérését. Bármennyire is látványos és népszerűségnövelő ezért a közelgő olimpia és paralimpia szponzorálása, az igazi értéket az addigi felkészülés, az odáig való eljutás támogatása jelenti” – hangsúlyozta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

nemcsak az anyagi támogatás fontos

Nemcsak anyagiakkal, hanem egyéb tevékenységekkel is kifejezhetjük támogatásunkat, mint az önkéntesség vagy a kommunikáció. Egy kevesek által ismert közösségnek ugyanis talán éppen azzal segítünk a legtöbbet, ha felhívjuk rájuk az emberek – és ezzel a további lehetséges támogatók – figyelmét. „A társadalmi felelősségvállalás nemcsak az anyagi támogatást jelenti, a közösség figyelme legalább akkora erő” – magyarázta Horváth Magyary Nóra.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke így összegezte a külső támogatás fontosságát: „Régóta kiemelt partnerként dolgozhatunk együtt a K&H Csoporttal, és ezzelhatalmas szerepet játszanak a paralimpiai mozgalom hazai támogatásában. Remélem, még hosszú időkön át élvezhetjük kiemelt figyelmüket, és megvalósíthatjuk együtt közös céljainkat. A teljes magyar fogyatékos sport nevében mondhatom: köszönjük!”.