Könnyed lebegés és chill Helado Negro legújabb klipjével

Roberto Carlo Lange, művésznevén Helado Negro klipet forgatott “Agosto” című dalához, melyet a Puerto Ricó-i
Buscabulla nevű duóval készítettek. A track Roberto legutóbbi, “Far In” című lemezének gyümölcse.

Az “Agosto” egy Rhodes elektromos zongora vezette óda az amerikai énekes-dalszerző dél-floridai szülővárosához, melynek augusztusi párás melege és a betonra hullott virágszirmok és gyümölcsök gondolata honvágyat ébresztett az előadóban. Ő és a Buscabulla két tagja egyébként régi barátok.

Jót akartunk, de annyira rossz anyagot készítettünk, hogy (végleg?) bezárultak a Sziget, Volt, Sound, Strand kapui! >>>

Nézd meg az új klipet »


Helado Negro nemrég fejezte be kiterjedt európai turnéját, melyet legutóbbi kislemeze, a “Ya No Estoy Aquí” megjelenése után indított. Saját elmondása szerint ez a felvétel a magányról és az elidegenedésről szól. Arról, amikor eltévedtnek érzed magad, és nem tudod, ki vagy. A dal megalkotása egyfajta katarzis volt számára: segítségével kiengedte magából a negatív érzéseket, és megérezte az új perspektívák szelét.

Roberto hetedik albuma, a “Far In” a nagysikerű “This Is How You Smile“-t követi a sorban, amit a Pitchfork 2019 hetedik legjobb korongjaként emlegetett. Amikor az énekes elkezdett dolgozni az anyagon, még nem tudta, hogy kicsivel később jó ideig hozzá kell szoknunk az otthonléthez, és ahhoz, hogy csak saját, házi “táncparkettünk” sztárjai lehetünk. “A menekülés sohasem kifelé vezet, befelé kell menni” – szól Helado Negro szlogenje, melynek segítségével a nehéz időkben is nyitottsággal, örömmel és növekedésben bízva öleli át az ismeretlent.