Klasszikus utazó No.3 „Série Atelier”

Az utazás több, mint egy életművészet, hanem az élet alapvető dolgaihoz való visszatérés. A LAURENT FERRIER ezt a No.3 „Série Atelier”-t azoknak ajánlja, akik nem hajlandók feláldozni a szépséget a kényelem érdekében utazásuk során. A Classic Traveler új, kettős időzónával rendelkező verziója polírozott titán tokkal rendelkezik, kecsesen napfényes mágneses-zöld számlappal és erdőzöld nubuk szíjjal. A korábbi kiadásokkal összhangban ez a Classic Traveler Magnetic Green „Série Atelier” mindössze 15 darabos limitált kiadásban készül, amely kizárólag a www.laurentferrier.ch weboldalon érhető el.


A LAURENT FERRIER-t felpróbálni olyan, mintha egy párhuzamos óragyártás világába lépnénk anélkül, hogy észrevennénk. Első pillantásra minden minimalistának és klasszikusnak tűnik. De minél tovább nézel, annál inkább megdöbbent a kivételes részletek sokasága, amelyek megkülönböztetik a LAURENT FERRIER órák dizájnját. Az óragyártás kultúrájában szerzett több mint 40 éves tapasztalata késztette Laurent Ferrier-t arra, hogy a mindenütt jelenlévő figyelem és az aprólékos munka elvét alkalmazza esztétikai alkotásai során. Célja, hogy minden óraelemet szenvedéllyel és rendkívüli odafigyeléssel készítsen. Ez alól a Classic Traveler sem kivétel.

MÁGNESES TÁRCSÁT
Az első feltűnő elem az óra általános egyensúlya és harmóniája. A számlap gyengédségét a zöld kecses árnyalata fokozza. A központi napfény felvillanyozza a számlap ásványi árnyalatait. Amellett, hogy sok csillogó zöld tükröződést hoz létre, ez a felület felfedi a számlap több oldalát, attól függően, hogy milyen fénynek van kitéve. A kettős textúra karaktert ad a számlapnak, mivel a központi napfényt puha, körkörös szatén bevonat veszi körül. Ezt a mágneses zöldet a nubuk szíj mélyzöld színe erősíti.
A 18 karátos fehérarany csepp alakú órajelzők teszik teljessé a számlapot. Kifinomultságuk túlmutat finom, elnyújtott formájukon: háromdimenziós alkotás. Kívül szélesebbek és magasabbak, a középponthoz közeledve mindhárom síkban szűkülnek. Felületük puha, lekerekített és tökéletesen polírozott. Az utolsó részlet, amely felkelti a tekintetet, a csiszolt aranyból készült lekerekített fejű szegecsek, amelyek ezeket az órajelzőket 3 és 9 órakor helyettesítik, ahol a számlálók megakadályozzák a hosszú indexek használatát. Az eredmény semmiképpen sem veszélyezteti a tizenkét jelző harmonikus ritmusát.

A 6 órai kis másodpercek a számlap vastagságától vissza vannak állítva, paradox módon kiemelve azt. Az átvitt arab számok palaszürke színben rendkívüli finomságot mutatnak. Az 1920-as évek stílusú kurzív betűtípusának hurkai és fürtjei egy kidolgozott rácson belül helyezkednek el, ahol a pálya és a tíz másodperces szakaszok egy alig észrevehető csigafelületen vannak megjelölve. Koncentrikus körök mintázata jellemzi, geometriája határt szab a kéznek, hogy kifejezze magát.
Ezt a rendkívül karcsú, pálca alakú másodpercmutatót a márka által kedvelt, ívelt enyhén domború ellensúly egyensúlyozza ki, amely a Classic Traveler „Série Atelier” számlapján pontozott. És ez a megemelt forma megtalálható a középen lehorgonyzott, pecsétes óra-perc mutatókon is. Felveszik LAURENT FERRIER kedvenc Assegai-formáját, amely hosszú, kúpos lándzsákra emlékeztet. A vágás meglepő felfedezésén túl a tekintetet a számlap fénye, a tükröződések és a finom kupolák vonzzák vissza.

KÖNNYŰ TOK
Az elbűvölő mágneses-zöld számlap 41 mm-es, 5-ös fokozatú titán tokban található. Ez a tok a LAURENT FERRIER által a kezdetektől megalkotott „kavics alakú” tokra jellemző puhaságot, kupolákat és íveket kínálja. Oldalai, előlapja és fülei polírozottak. Ez a Classic Traveler „Série Atelier”-nek hízelgő felületet kölcsönöz, amely ugyanolyan értékes, mint a fehér arany, de viselhetőségét a titán tulajdonságai változtatják meg. A 18 karátos fehéraranynál négyszer könnyebb, ultrakönnyűvé teszi a Classic Traveler „Série Atelier”-t, súlytalan tapintással a csuklóján. A titán keménységének köszönhetően karcálló is. Egyszerűen finom, simogató érintéssel dörzsölve makulátlan fényt érhet el. Az ilyen lekerekített és lágyított felületeken ragyogó felület elérése megterhelő munka, különösen a korrektorok süllyesztett felületein. Ezt a kompromisszumot nem ismerő választást egyetlen cél szem előtt tartásával hozták meg: annak biztosítása, hogy a Classic Traveler „Série Atelier” minden eleme kellemes viselet és tapintás legyen, és mint utazóóra, hozzájáruljon viselője kényelméhez.

KÖNNYEN KEZELHETŐ
A Classic Traveller 2013-ban csatlakozott a LAURENT FERRIER katalógusához. Korábban a márka kínált dupla kiegyensúlyozó rugóval vagy mikrorotorral ellátott tourbillont.

A hagyományos középső óramutató helyett, vagy egy dedikált segédtárcsában a középen kívüli óramutató helyett a LAURENT FERRIER a távoli időkijelzést választotta egy lemezen, amely 9 órakor látható egy nyíláson keresztül. Azáltal, hogy 3 órára közvetlenül a dátumnyílással szemben helyezték el, a Classic Traveler szimmetrikus elemet adott a számlapnak, erősítve a harmónia és az arányosság érzetét, amely már korábban is megmutatkozott.
A középen elhelyezett óramutató a helyi időt jelöli, azt, amelyet először olvasnak le, a nap minden szakában. Az időzónák áthaladásakor is ezt változtatják a korrektor nyomógombok segítségével, amelyek hatására a kéz a megtett távolságtól függően óráról órára ugrik előre vagy hátra.
Az ablakban 9 órakor megjelenő idő a távoli idő, vagy otthoni idő. Az utazástól függetlenül állandó marad, ezért közvetlenül a korona vezérli. És hogy tükrözze a múló idő folyékony természetét, van egy zárótárcsa.

KALIBER, AMI KIÁLLJA AZ IDŐPÓBÁT
Hogy ezeket a funkciókat a csuklóra vigye, a LAURENT FERRIER az LF230.02 kalibert választotta, egy mikrorotorral és természetes kivezetéssel ellátott öntekercselő szerkezetet, amelyet a La Fabrique du Temps-szel együttműködésben terveztek. Emellett a legmagasabb szintű kidolgozás előnyeit is élvezi, amiben a LAURENT FERRIER az egyik legemblematikusabb figura. A finoman körkörös szemcsés főlemez, a vízszintes ródium bevonatú szatén bevonattal díszített kézzel ferde hidak, a tükörfényesre csiszolt áttört horgonyhíd, amely kivételes, kézzel készített belső szögeket tár fel, a tükörcsiszolt és kézzel levágott rotorhíd, valamint a A ferde és a guilloché rotor csak néhány a részletek közül, amelyek textúrát, ragyogást és megkülönböztetést kölcsönöznek az órának, és a legjobb minőségű hagyományos időmérővé teszik. A Classic Traveler zavartalan rálátást biztosít a mikrorotorra az egyirányú, 18 karátos arany lengő tömegével, a zafírkristály hátlapjának köszönhetően.
Ezt a kiegyensúlyozó kerékre irányuló kettős közvetlen impulzussal járó menekülést, amely ritka és bonyolult előállítani, a modern óragyártás atyja, Abraham-Louis Breguet ihlette. Olyan rendszerre utal, amely két menekülő kerékkel rendelkezik, amelyek felváltva működnek, és energiájukat közvetlenül a kiegyenlítő kerékhez továbbítják. Ezt nevezik közvetlen impulzusnak a mérlegkerékhez, mert nem a horgony adja az impulzust a mérlegkeréknek, mint a klasszikus svájci horgonyszökéseknél, hanem a menekülő kerék, ami sok

teljesítmény szempontjából hatékonyabb. Mivel a menekülő kerék csak egy irányba tud forogni, egy második menekülő kerék teszi teljessé a készletet, hogy felváltva küldje az impulzusokat a kiegyenlítő keréknek. Kölcsönhatásba lépnek a szilíciumban lévő horgonnyal, amely egy ultrakönnyű, önkenő anyag. Az így elért hatékonyságnövekedés közvetlenül tükröződik autonómiájában, mivel a Classic Traveler jelentős, több mint 72 órás teljesítménytartalékot kínál.

A HARMADIK LAURENT RÉP „SÉRIE ATELIER”
A LAURENT FERRIER „Série Atelier” 2020-ban indult a Classic Origin Greenrel. 2021-ben az École Annual Calendar kék és narancssárga változatával folytatódott. A legtöbb LAURENT FERRIER órától eltérően ennek a sorozatnak a darabjait nagyon korlátozott mennyiségben gyártják, és kizárólag a márka honlapján értékesítik.
A Classic Traveler „Série Atelier” sem kivétel ez alól a megállapított elv alól. Ára 62 000 CHF (adó nélkül), 15 darabos limitált kiadásban, kizárólag a www.laurentferrier.ch oldalon érhető el.

15 darabos limitált kiadás – Referencia LCF007.T1.V8G
Kaliber
Önfelhúzó kaliber LF230.02
Középponttól eltérő, 18 karátos tömör aranyból készült mikrorotor, kilincsbe illesztett egyirányú tekercseléssel, a főlap és a mikrorotor hídja közé rögzítve, és „silent blokk” típusú lengéscsillapító rendszerrel van felszerelve.
Természetes menekülés kettős közvetlen impulzussal közvetlenül a mérlegen.
Önkenő tulajdonságú szilikon raklapkar, foszfor-nikkel ötvözetből készült menekülőkerekek, LIGA technológiával gyártva.
Jelzések: órák, percek, kis másodpercek 6 órakor, dátum 3 órakor otthoni idő/referenciaidő 9 órakor.
Korrektorok: korona a tekercseléshez és időbeállításhoz, valamint a ház bal oldalán két nyomógomb (+) és (-) 10 és 8 órakor, az óra/óra idő beállításához automatikus dátummal javítás.
Átmérő: 14” (Ø 31,60 mm)
Vastagság: 5,80 mm
Frekvencia: 3 Hz (21 600 rezgés óránként)
Teljesítménytartalék: 72 óra
288 részből áll
44 ékszer

Ügy
5-ös fokozatú titán
Átmérő: 41 mm (49 mm a fülekkel együtt)
Vastagság: 10 mm / zafírkristállyal együtt 12,64 mm
Kupolás zafír kristályok, elöl és hátul
30 méterig vízálló
„Gömb alakú” korona 5. osztályú titánból

Tárcsa
Mágneses zöld, napfény a közepén, körkörös szatén bevonat a szélén
Csepp alakú indexek 18 karátos fehéraranyból
Csap alakú órajelzők cabochon csiszolású 18 karátos fehéraranyból 3 és 9 órakor
Ferde dátumablak 3 órakor
Kis másodpercszámláló 6 órakor
Kettős időzóna rekesz 9 órakor

Kezek
18 karátos fehérarany, polírozott és ívelt
18 ct, „Assegai alakú” az órákra és percekre
Másodpercek: pálca típusú ellensúllyal

Szíj
Erdőzöld nubuk bőr, kézzel varrott Alcantara béléssel
5. fokozatú titán tűs csat