Kiszivárogtak az új Samsung Galaxy S10 készülékek specifikációi.

A Samsung még csak a jövő héten kerül bemutatásra a legújabb, Android One rendszert futtató Galaxy S10 sorozatát, a hozzá tartozó kiegészítők és gyári Samsung tokok, azonban Phonebox.hu elküldött nekünk pár, a bemutatóhoz kapcsolódó dokumentumot a telefonok pontos hardveres tulajdonságáról.

A gyártó idén 3 készüléket dob piacra. Samsung Galaxy S10E, S10, és S10 Plus megnevezéssel. Az „S” széria mindig is a Samsung csúcskategóriás okostelefonjait jelentette és ez most sincs másképp. Úgy tűnik sikerült minden előzetesen beharangozott fejlesztést véghez vinni, habár az Inifinity-O elnevezésű kijelző és annak kamera elhelyezési megoldása sokak szerint hagy némi kívánnivalót maga után.

Kamera tekintetében az alap Samsung Galaxy S10E (Lite) telefonnak 2 hátoldali kamerája lesz, míg az S10 és az S10 Plus három optikával fog rendelkezni 16MP összesített teljesítménnyel. Így már képes lesz felvenni a versenyt az új Huawei és iPhone-ok többlencsés megoldásaival is.

Mindhárom okostelefon új, a FaceID-hoz hasonló arcfelismerő megoldást kapott, továbbá a két erősebb készülékre kifejlesztették a várva várt kijelzőbe integrált ultrahangos ujjlenyomat olvasót, aminek segítségével végleg száműzni lehetett a kevésbé szerencsés elhelyezésű hátlapi szenzort.

Az integrált ujjlenyomat olvasót most fogják először bemutatni európai piacra szánt készülékben is. A könnyű kezelhetőségen túl azonban hátránya is van a dolognak. Sajnos a szenzor, az előzetes tesztek szerint nem működik együtt kijelzővédő üvegfóliákkal, így csak remélhetjük, hogy kapunk hozzá valami gyári megoldást, vagy bemutatnak egy megfelelően ütésálló Samsung tokot a kínálatban.

A beépített tárhely tekintetében eddig sem volt probléma a bővíthető Android telefonokkal, azonban már az alapkivitel is 128Gb memóriát kap, a csúcsmodell pedig megvásárolható lesz 1TB tárhellyel is.

Az árak, ahogy már megszokhattuk, ismét hajmeresztően magasak lesznek. Az olcsóbb S10E (Lite) változatért 850$-t, a középső Galaxy S10-ért 899$-1099$-t és az 1TB-os tárhellyel rendelkező csúcsmodellért valószínűleg 1399$-t kell majd fizetnünk. Ez a hazai vám és Áfa hozzáadásával, nagy valószínűséggel egy 500.000Ft körüli összeg lesz. A bemutató pontos dátumát Február 20.-ra tűzték ki, bár a fenti dokumentumok tükrében már aligha érhet minket meglepetés.

Forrás:
https://www.phonebox.hu

https://egyszermarlattamautot.hu/2019/02/16/magyar-terv-nyerte-a-limitalt-mini-dizajnra-kiirt-palyazatot/