Kiemelkedően gyors és pontos autofókusz és kiváló követési teljesítmény

A DFD (Depth from Defocus) technológia*1 két eltérő élességi szintű kép kiértékelésével és a használatban lévő objektív optikai tulajdonságainak kiolvasásával határozza meg a kép alanyának távolságát. A Panasonic a kontraszt AF és a DFD technológia együttes használatával villámgyors és kitűnő pontosságú autofókuszt valósított meg. A LUMIX GH5S-ben rendkívül gyors, körülbelül 0,07 másodperc*2 az autofókusz és 12 (AFS) / 8 (AFC) fps-t ér el a 12-bites RAW, valamint 11 (AFS) / 7 (AFC) fps-t a 14-bites RAW formátumú sorozatfelvételnél. A LUMIX GH5S-ben a továbbfejlesztett DFD technológia még pontosabb követő fókuszt biztosít videófelvétel közben.
A gyenge fényviszonyok között is kiválóan teljesítő LUMIX GH5S a nagyobb fényérzékenységnek és a képérzékelő optimális kalibrálásának köszönhetően -5 fényértékkel jobb teljesítményt nyújt a Low Light AF üzemmódban. A Venus Engine nagy teljesítményű képfeldolgozásának köszönhetően a LUMIX GH5S Deep Learning (gépi mély tanulás) technológiát alkalmaz, amely a megszokott arc és szem felismerésen túl az emberi testet is érzékeli. A pontos fókuszálást 225 fókuszterület mellett arc/szem felismerés, követő AF (Tracking AF), 1-területes AF (1-area AF) és precíziós AF (Pinpoint AF) segíti. A felhasználók 225 fókuszterületet rendezhetnek csoportba, amit aztán az adott kompozíciónak megfelelően tetszőlegesen mozgathatnak és átméretezhetnek. A fókuszálási műveletek egyszerűen vezérelhetők a hüvelykujjnál elhelyezettjoystickkel, így akár az élőképes kereső használata közben sem kell a fotósnak a szemét levennie a témáról vagy az ujját a kioldó gombról. A LUMIX GH5S-en egyéni autofókusz beállításokat is meg lehet adni (AF Custom Settings), amelyen belül a felhasználók módosíthatják az autofókusz érzékenységét (AF Sensitivity), az autofókusz-területek közötti váltás érzékenységét (AF Area Switching Sensitivity) és a mozgó tárgyak előrejelzésének szintjét (Moving Object Prediction Level). A leggyakrabban használt beállításokat négy különböző sablonba lehet elmenteni.
A 4K FOTÓ funkció 60 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel készítését teszi lehetővé 8 megapixel egyenértékű felbontásban. A szituációtól függően három különböző üzemmódban lehet használni a 4K FOTÓ funkciót: 4K Sorozatkép, 4K Sorozatkép (Start/Stop), 4K Elő-sorozatkép. A felhasználók a megszokott egyenkénti képkészítés mellett az adott szituációhoz legjobban illő sorozatfelvételi módot is választhatják a legnagyobb felbontás mellett.
A Live View Boost is egy hasznos funkció, amely a fényérzékenység kizárólag élő nézőképben való megnövelésével lehetővé teszi a kompozíció megtekintését akár teljes sötétben is. Az MF segéd (MF assist) nagyítási arányát a szokványos 10x-ről 20x-re növelték, aminek köszönhetően csillagászati fényképezésnél például kényelmesen lehet fókuszálni egy apró csillagra.
*1 A kontraszt autofókusz és a DFD technológia együttes alkalmazása csak a Panasonic Micro Four Thirds objektívekkel működik.
*2 AFS (egyszerű autofókusz) módban, széles végállásban H-ES12060 objektívvel (CIPA), LVF120 fps beállítással.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .