Készítsd el te is videódat Arany Jánosról

Szereted Arany János műveit? Érdekesnek találod az életét? Izgat a filmkészítés? Szeretsz történeket (mozgó)képben vagy rajzban elmesélni?

Az ARANYFESZT versenyt hirdet minden olyan 14-19 éves középiskolás, illetve középiskolásokból álló csoport számára határon innen és túl, aki ambíciót érez magában, hogy kisfilmet vagy animációs rövidfilmet készítsen Arany Jánosról.
Feldolgozhatod Arany egy művét a versei, balladái, elbeszélő és lírai költeményei közül, filmre vihetsz egy eseményt az életéből, vagy egyszerűen csak megfogalmazhatod képileg milyen gondolatokat, érzéseket ébreszt benned Arany művészete vagy egy alkotása.
Az elkészült videóknak az ARANYFESZT teljes nyilvánosságot biztosít, így a közönség szavazatai döntik el, mely alkotások jutnak a szakmai zsűri elé.
A fél éven át tartó verseny során minden hónapban a közönségszavazáson legtöbb szavazatott kapott 3 alkotás jutalmat kap. A verseny végén Díjátadó Gála keretében adjuk át a szakmai zsűri díjait. A Fesztivál Nagydíja mellett kiosztásra kerül a Legjobb Színész/Színésznő, a Legjobb Rendezés, a Legjobb Animációs Film Díja, a Közönségdíj, valamint a Legeredményesebb Iskola Különdíja.
Az elkészült videók a regisztráció fülnél tölthetőek fel a regisztrációt követően.

A verseny kritériumai:
A pályázati felhívás olyan diákoknak szól, akik érdeklődnek Arany János munkássága, életútja és a filmes (rendezői, operatőri és/vagy színészi stb.) szakma iránt, és szeretnék megmutatni tehetségüket egy rövidfilmben. A tematika Arany János életútja és művei szabad felfogásban: „Fiataloktól fiataloknak”.
A benyújtott alkotásokra műfaji megkötés nincs. Az elkészült versenyművek hossza minimum 1 – maximum 20 perc lehet.
Amennyiben már elküldted videódat, de visszanézve nem vagy elégedett vele, lehetőséged nyílik átdolgozni, hozzáadni, elvenni belőle, majd újra elküldeni, így egy videó helyett kettővel vagy versenyben. Ebben az esetben ne felejts el az új videónak új címet adni!
Ha minden hónapban küldesz videót, akkor minden hónapban továbbjuthatsz és megnövelheted az esélyét annak, hogy a gálán a tiéd lesz az ARANYFESZT nagydíjainak egyike is!

Versenyszakaszok – 2018. március 1. − augusztus 31.
A pályázati időszak 2018. március 1-jén kezdődik és 2018. augusztus 31-ig tart, 6 fordulóból áll. Egy forduló időtartama egy hónap. Ezalatt a hat hónap alatt lehetőséged nyílik arra, hogy akár minden hónapban regisztrálj és feltöltsd a videódat a www.aranyfeszt.hu oldalon. A 2018. március 1. és augusztus 31. közötti 6 hónapban, az egyes hónapok utolsó napjáig a honlapra feltöltött alkotásokra a következő hónap első hetében közönségszavazás hirdetünk az ARANYFESZT YouTube oldalán, ahol like-kal lehet szavazni a legjobbnak ítélt alkotásokra. A közönségszavazás eredményét minden hónapban a fesztivál honlapján és a Facebook oldalán hirdetjük ki, egészen a pályázati időszak lezárulásáig.

Leadási időszak
Közönség szavazási időszak
Havi nyertes kihirdetése
2018. március 1-31.
2018. április 2-11.
2018. április 13.
2018. április 1-30.
2018. május 2-8.
2018. május. 9.
2018. május 1-31.
2018. június 1-7.
2018. június 8.
2018. június 1-30.
2018. július 2-8.
2018. július 9.
2018. július 1-31.
2018. augusztus 1-7.
2018. augusztus 8.
2018. augusztus 1-31.
2018. szeptember 3-9.
2018. szeptember 10.
Zsűri:
A március-augusztus közötti elődöntőben a közönség szavazatai alapján kerül ki 3-3 továbbjutó minden hónapban, így összesen 18 videó kerül a döntőbe. Október 1-10 között a közönségnek ismét lehetősége nyílik zsűrizni. Az itt legtöbb szavazatot kapott videó kapja a közönségdíjat.
Az 5 főből álló szakmai zsűri a leadási időszak lezárása után a közönség által legjobbnak ítélt 18 videó közül választja ki a fesztivál legjobbjait.

Díjátadó és eredményhirdetés – 2018. október 13.
A fesztivált Díjátadó Gálával zárjuk, melynek időpontja 2018. október 13. Az eseményre meghívást kapnak az alkotók, a támogatók és a sajtó munkatársai. Itt kihirdetjük és levetítjük a szakmai zsűri által díjazott műveket, illetve a közönség által legjobbnak tartott versenymunkát is. A Díjátadó Gálán díjazzuk azokat az iskolákat is, amelyek diákjai a legtöbb döntőbe kerülő alkotást készítették.
A döntőbe jutott videókat a zsűri az alábbi kategóriákban díjazza:
A Fesztivál Nagydíja
Legjobb színész/színésznő
Legjobb rendezés
Legjobb animációs film
További díjak:
Közönségdíj
A legeredményesebb iskolák különdíjai
Nyeremények
A Fesztivál Nagydíja: 150.000 Ft értékű médiaeszköz
Legjobb színész/színésznő: 100.000 Ft értékű médiaeszköz
Legjobb rendezés: 100.000 Ft értékű médiaeszköz
Legjobb animációs film: 100.000 Ft értékű médiaeszköz
Közönségdíj: 100.000 Ft értékű meglepetés
A legeredményesebb két iskola különdíja: 100.000-100.000 Ft értékű könyvcsomag
(Az időpont-változtatás jogát fenntartjuk.)
Regisztráció
A versenyre a www.aranyfeszt.hu oldalon tudsz regisztrálni és videót feltölteni. Ha nem sikerül, töltsd föl bármelyik file-megosztóra a videód és küld el az alábbi e-mail címre a linket az adataiddal. Amennyiben a regisztrációt követő 2 munkanapon belül nem kapnál visszajelzést a regisztráció sikerességéről, érdeklődj az info@aranyfeszt.hu e-mail címen vagy a +36-70/416-9134-es telefonszámon.

Részvétel
A versenyen magyarországi és határon túli középiskolák 14-19 év közötti tanulói egyaránt részt vehetnek.
A nevezés és a részvétel díjmentes.
A pályázó regisztrációjával hozzájárul, hogy a szervezők a beküldött pályázati anyagot szabadon nyilvánossá tegyék az ARANYFESZT YouTube csatornáján, a verseny hivatalos honlapján, illetve Facebook oldalán.
A pályázó regisztrációjával beleegyezik, hogy műve a Díjátadó Gálán és az ARANYFESZT vetítésein díjfizetési kötelezettség nélkül lejátszásra kerül.
A versenyhez tartozó nyilvános eseményen történő megjelenéssel a pályázó és kísérői tudomásul veszik, hogy róluk fénykép és mozgókép készülhet, melyeket a szervezők a fesztivállal kapcsolatos promóciós/dokumentációs célra felhasználhatnak.
A 18. életévüket nem betöltött versenyzők részvétele a pályázaton csak a szülők által aláírt „Szülői beleegyező nyilatkozat” feltöltésével fogadható el, melyhez a formanyomtatvány elérhető a pályázat honlapján a www.aranyfeszt.hu-n.
A pályázó regisztrációjával beleegyezik, hogy a szervezők az elkészült műveket 2018. december 31-ig nyilvánossá tegyék az ARANYFESZT honlapján a www.aranyfeszt.hu-n, a hivatalos Facebook oldalon az Aranyfeszt 2018-on, a fesztivál YouTube csatornáján az ARANYFESZT-en, az Instragram oldalon, a Díjátadó Gálán és a Rajzfilmünnepen.
A pályázó regisztrációjával hozzájárul, hogy videóit a szervezők ellenérték nélkül, díjmentesen felhasználják a regisztrációnál megadott személyes adatokkal feltüntetve.

A verseny kiírója és szervezője
KEDD Animációs Stúdió

A verseny főtámogatója
Nemzeti Kulturális Alap

Érvénytelen pályázati anyagok
A pályázati anyagok, csak a megadott időintervallumon belül és a versenykiírásban megadott szempontok szerint fogadhatók el. A határidőn túl érkező videókat a szervezők figyelmen kívül hagyják, azok nem kerülnek versenybe. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a pályázat tartalmi és formai kiírásának nem megfelelő, vagy Arany János szellemiségéhez méltatlan (például öncélúan obszcén, uszító, stb.) videókat kizárják a versenyből.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .