Képzőművészeti pályázatot indít fiatal művészeknek a Youngart

A fiatal művészek támogatására indít képzőművészeti pályázati programot a youngart online galéria a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Porsche Centrum Budapest együttműködésével és támogatásával. A kezdeményezés mellé olyan nevek álltak nagykövetként, mint Veiszer Alinda és Ott Anna.

Nincsenek könnyű helyzetben ma a fiatal képzőművészek, ha az életüket a művészetnek szeretnék szentelni, és abból akarnak megélni. Hosszú és rögös út vezet odáig, mire olyan ismertségre és szakmai elismerésre tesznek szert, hogy alkotásaik rendszeres értékesítésével állandó és megbízható bevételforrást tudnak maguknak biztosítani. A youngart online galéria egyik fő missziója, hogy felkarolja és támogassa a feltörekvő tehetségeket ebben: segít megtalálni a vásárlói közönséget, szakmai pályázatok és ösztöndíjprogramok indításával anyagi támogatást nyújt, valamint kiállítási lehetőséget biztosít a legtehetségesebb alkotóknak.

„Kiemelten fontos számunkra, hogy a meghirdetett pályázataink minél szélesebb körben elérhetőek legyenek, hogy minél több művésznek tudjunk ezáltal lehetőséget biztosítani. Nagyon örülök, hogy a mostani programban olyan partnerek álltak mellénk, akik által még több fiatal tehetséghez juthatunk el, és több jelentkezőt is díjazhatunk” – mondta Dr. Hatházi Vera, a youngart alapítója.

A fiatal tehetségek >>>