Június 11-én Szent Efrém Férfikar jubileumi gála

A sztárvendég: Victor Solomon

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 300 fellépővel énekel majd együtt a 20 éves együttes

Magyarország legnépszerűbb vokális együttesét 20 évvel ezelőtt indította útjára, a Liszt- Díjas és Érdemes Művész, Bubnó Tamás. A sokszorosan díjazott Szent Efrém Férfikar két évtizedes pályafutása alatt sikerrel koncertezett a világ négy különböző kontinensén, több mint 30 országban. 2022. június 11-én, szombaton 20 órakor a 20 éves jubileum egy valódi, nagyszabású kórusgála a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Az együttes együtt lép fel azokkal a kórusokkal, melyekkel az elmúlt években meghatározó művészi együttműködést alakítottak ki, mindezt a szimfonikus zenekari kíséret és a különleges látvány elemek még színesebbé, és ünnepibbé varázsolják. A koncert a kora középkortól a gospelen át, a modern slágerekig ívelő, és kizárólag erre az alkalomra írt feldolgozásokkal teli szédületes zenei utazásnak készül. 300 énekes fog együtt ünnepelni a kiváló énekegyüttessel. A 2021-es The Voice mágikus hangú gospel énekes finalistája, Victor Solomon érkezik Amerikából a Szent Efrém férfikarral közösen ünnepelni.

2022. június 11-én 20 órakor(esőnap: június 12.) nagyszabású gálakoncerttel ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját a Szent Efrém Férfikar a Margitszigeti Szabadtéri színpadon. A koncerten megszólal a Trónok harca és a Shakespeare korabeli Greensleeves dallamból komponált szimfonikus zenekari mű, a Swing à la Djangoval közösen adja elő a Szent Efrém Férfikar a népszerű Mozart: Török induló feldolgozást, amibe a ’90-es évek török pop koronázatlan királyának, Tarkannak két slágerét is elrejtették. Victor Solomonnal megidézik az észak-amerikai gospel-kultúrát: az As I Went Down kezdetű amerikai népdaltól az énekes saját szerzeményein át Leonard Cohen Hallelujah-jáig terjed a közös számok listája. Sőt, a kiváló énekest nem csak vokálisan, hanem zenekarrá alakulva is kísérni fogja a Szent Efrém Férfikar. Természetesen a Férfikar elmúlt 20 évének legfontosabb és legsikeresebb darabjai, így Bartók Béla Négy régi magyar népdalfeldolgozása, Bubnó Tamás karácsonyi kántáló-csokra és a Cherez pole című ukrán Mária-ének is elhangzik. A gálakoncert végén pedig több mint 300 fellépő fogja közösen énekelni a Heaven for Everyone című késői Queen dalt.

Fellép a Lautitia Kóruscsalád, a Budapesti Énekes Iskola, a várpalotai Szent János Iskola Cantate Kórusa és a Pueri Castelli Gyerekkórus, a Gödöllői Premontrei Schola, a Gráf Zsuzsanna vezette Angelica leánykar, a Heuréka Pop Orchestra és a Swing à la Django.

A jubiláló Szent Efrém Férfikar legnagyobb durranása 2022-ben a Margitszigeti nagy gála lesz. Erre készülnek immár egész évben, hogy örömet és élményt nyújtsanak, valamint az éneklés varázslatával egyre több embert hódítsanak meg. A küldetésük a zene és az ének, az éter és szellem emberi testben és hangban beteljesülő csodája!” – nyilatkozta Bán Tedóra a Margitszigeti Szabadtéri Színház művészeti vezetője.

A Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett 20 éves Szent Efrém Férfikar névadójáról, Szír Szent Efrémről (306-373) – akit már kortársai a Szentlélek hárfája megtisztelő címmel illettek – feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az „igaz útra”. A Szent Efrém Férfikar missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van a Kelet és a Nyugat között, ugyanakkor nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály) ápolására is.

Jegyek és bérletek kaphatók: https://margitszigetiszinhaz.jegy.hu/program/szent-efrem-ferfikar-20-eves-jubileumi-gala-129179/764252

További információ: www.szentefrem.hu