Jótékonysági aukció indult a PAK általános iskolásainak festményeiből

A jótékonysági aukció a Rost Andrea Művészeti Alapítvány és a Pető András Kar (PAK) közös kezdeményezése ahol csaknem harminc, a (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskola tanulói által festett képet bocsájtottak online árverésre a Pintér Galéria weboldalán. A gyerekek alkotásaira március 28-ig lehet licitálni. A befolyt összegből az iskola művészeti tehetséggondozási programját támogatják.

Az aukció megnyitójának két háziasszonya Dr. Zsebe Andrea mb. dékán, valamint Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, a Pető András Kar jószolgálati nagykövete volt, az eseményen Makray Katalin, a PAK sport-tehetséggondozási program fővédnöke és Dr. Szász Károly kancellár is részt vett.

Rost Andrea, mint a PAK Jószolgálati Nagykövete az intézet tehetséggondozási programjában aktívan részt kíván venni, s alapítványával a zene közvetlen élményének elsajátítása útján szeretne segítséget nyújtani a konduktív pedagógiai módszer eredményeihez. Célja, hogy olyan zeneszobát alakítsanak ki, ahol  egyedi hangszerek, zenei készségeszközök állhatnak mind a konduktorok, mind a gyerekek rendelkezésére.

A kar mb. dékánja beszédében kiemelte, hogy a mintegy 5 évvel ezelőtt útjára indított tehetséggondozási program melynek három pillére a zene, a képzőművészet és a sport mára már kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Beszédében méltatta Rost Andrea jószolgálati nagykövet tevékenységét, a művész elhivatottságának köszönhetően ugyanis a gyerekeknek szóló tehetséggondozási program folyamatosan erősödik.

Rost Andrea elárulta, hogy rendkívüli módon inspirálja, amikor látja, a gyerekek fejlődését , hogy honnan hova juthatnak el a Pető-módszer segítségével. Az operaénekes számára a PAK jószolgálati nagykövetének lenni csodálatos feladat, s azt szeretné, hogy a gyerekkel való kapcsolata egy olyan világot nyisson meg számukra a zene világán keresztül ami a személyiségüket gyógyítóan kiteljesítheti. Rost Andrea arról is szót ejtett, hogy mindig feltöltődik, ha együtt lehet a gyerekkel, és úgy véli, hogy a testi fejlődéshez a lelki fejlődésen keresztül vezet az út. A zene, az éneklés, minden zenei tevékenység óriási sikerélmény számukra. „Szeretném, ha a zeneszoba mielőbb megvalósulhasson , ahol speciális hangszereket is kipróbálhatnak a gyerekek, és a zenei élményben saját maguk is tevékenyen részt vehetnek.”       

A konduktív pedagógia intenzitása és komplexitása miatt a konduktornak óriási lehetőség van a kezükben, a tehetség felfedezése és gondozása ugyanakkor hatalmas felelősség.” -hangsúlyozta köszöntőjében Feketéné dr. Szabó Éva mb. dékánhelyettes. Mint elmondta, a konduktív módszer sosem ígérte, hogy a cerebrális parézis összetett tünetegyütteséből minden tünet orvosolható, arra vállalkozott, hogy megtanít tanulni és küzdeni. Felhívta a figyelmet, hogy a galériában látható minden festmény, minden sporteredmény, minden teljesítmény mögött egy küzdő gyermek, és konduktorok összehangolt munkája, közreműködő művészek, illetve boldog családok állnak.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .