Jobb későn, mint…

A Corvina Kiadó augusztusi újdonságai

Jenni Petänen – Laura Mendelin: Hajfonás 2.
Nagylányoknak és nagyfiúknak

Hajfonás 2.A COPFOK ÖLTÖZTETIK A PUNKOKAT, A JÓ KISLÁNYOKAT, A ROCKERCSAJOKAT, ELEGÁNSAN MUTATNAK A RIVALDAFÉNYBEN ÉS AZ UTCÁN.
A FONATOK JÓL ÁLLNAK FELNŐTT NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK IS – A VALÓS ÉLET LEIA HERCEGNŐINEK ÉS A VÁROSI INDIÁNOKNAK EGYARÁNT.

könyvben közel negyven hajfonási tanácsot találunk számos variációjukkal: fantáziacopfok, bemutatókra való fonatok, filmekben látott frizurák és utcán is hordható hajművészeti alkotások színesítik a kötetet. A jól megkomponált, egyértelmű fényképek segítik mind a kezdő, mind a tapasztaltabb hajfonókat az újabb és újabb fonatok elkészítésében.
A rendkívül népszerű Hajfonás című könyv folytatásában egészen különleges fonott frizurákat, valamint korábban nem ismertetett klasszikusokat gyűjtöttünk össze.
Mindenki megtalálhatja benne a neki illő hajviseletet, amelyet aztán megfonhat a saját stílusában.

 

Megjelent!
Fordította: Bogár Edit
Terjedelem: 128 oldal
Méret: 195 x 260 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 3 490 Ft
ISBN: 978 963 13 6444 6

line

AZ ELSŐ KÖTET ÚJRA KAPHATÓ!

Jenni Petänen – Laura Mendelin: Hajfonás
Kezdőknek és haladóknak

Hajfonás 1. – ÚJRA KAPHATÓ!Finnország legkedveltebb hajfonatkészítője, JENNI PETÄNEN ebben a könyvben összegyűjtötte a legeslegszebb és legeslegravaszabb copfokat és fonással készülő frizurákat, a legjobb ötleteket és aranyat érő tanácsokat. A Hajfonás a pontos útmutatásokkal és fényképekkel 60 fonott hajviseletet mutat be: a hat alapvető fonási technikát kombinálva létrehozhatunk egészen bonyolult frizurákat is. Fonatról fonatra gyarapodik a tudásunk, és válik egyre ügyesebbé a kezünk.

 

Megjelent!
Fordította: Bogár Edit
Terjedelem: 128 oldal
Méret: 195 x 260 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 3 490 Ft
ISBN: 978 963 13 6395 1

line

Magyar László András: Solenoid és Pelithe
Régi gyógyszerkentyűk

Solenoid és Pelithe. Régi gyógyszerkentyűkA gyógyító ember kezdetleges sebészeti és fogászati műtéteihez ősidők óta használt szerszámokat. Ahogy az orvosi tudás és az emberiség technikai készsége gyarapodott, úgy tökéletesedtek ezek a szerszámok, és bonyolódtak lassan szerkezetekké, gépezetekké.
Ebben a kis könyvben képek és szórakoztatónak szánt magyarázatok segítségével érdekes, régi gyógyító szerkentyűket kívántunk bemutatni. Vagyis nem egyszerű orvosi műszereket, eszközöket gyűjtöttünk egybe, hanem olyan bonyolultabb gyógyalkotmányokat, amelyek vagy teljesen, vagy eredeti formájukban már rég eltűntek. Ihletőjük ugyanaz a 19. században megszülető egészségkultusz volt, mint amin a mai nagyhatalmú, értékrendünket és életmódunkat egyaránt befolyásoló egészségipar alapul.
Az a világ, amelybe ez a könyv kívánja vezetni olvasóit, még csak a kezdet világa. A bájosan gyermeteg, gyakran mulatságos, ám mindenképpen érdekes és izgalmas kezdeté, amikor a gépek még nem uralkodtak rajtunk, hanem csak csodált barátaink és játszótársaink voltak, akiknek úgy örültünk egykor, mint ahogy új játékának örvend a kisgyerek.

 

Megjelent!
Terjedelem: 168 oldal
Méret: 200 x 180 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 4 990 Ft
ISBN: 978 963 13 6450 7

line

Diéta- és edzésnapló
Út a karcsúbb alak és a jobb közérzet felé

Diéta- és edzésnaplóA folyamat nyomon követése az egyik leghatékonyabb módszer a fogyókúrában, alakformálásban, az egészségesebb életstílus kialakításában.
A napi étrend feljegyzése rögzíti az elfogyasztott ételek és italok mennyiségét, a bevitt kalóriamennyiséget, a fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat.
Az edzésnapló nyomon követi a kardió- és erőedzéseket, rögzíti a sorozatok és ismétlések számát, az időtartamot és a szívfrekvenciát.
A heti összegzés segítségével ellenőrizheted a fejlődésed, nyomon követheted az elért célokat, és kijelölhetsz újakat.

 

Megjelent!
Terjedelem: 216 oldal
Méret: 110 x 184 mm
Kötés: Gumiszalaggal zárható keménytábla
Ár: 2 990 Ft
ISBN: 978 963 13 6211 4

line

D. Magyari Imre: Bécs – Kulturális kalandozások

D. Magyari Imre: Bécs - Kulturális kalandozásokD. Magyari Imre egyéni hangú Bécs-kalauza a városhoz fűződő szerelmének titkairól vall, sok-sok randevújuk elbűvölő emlékeiről, legyen szó a Kärntner Straßéról, Freud lakásáról, a Naschmarktról, a Stephansdomról, Grinzingről, Sissyről avagy színházakról, filmekről és a nagy bécsi muzsikusokról. Ide-oda kalandozva múlt és jelen között óhatatlanul szó esik Magyarországról is, hisz a volt császárváros megannyi szállal kötődik az egykori birodalom másik feléhez. Bécsben egy magyar eleve otthonosan érezheti magát – pláne, ha kézen fogják, és megmutatják neki a mélyben húzódó szálakat és a felszíni összecsengéseket: épp ezt teszi a szerző mindvégig élvezetes és lebilincselő könyvében.

 

Megjelent!
Terjedelem: 388 oldal
Méret: 125 x 215 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978 963 13 6451 4

line

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom
Híres magyarok az iskolában

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom„Nagyon buta gyerek lehettem. Velem szinte semmi sem történt. Az iskolában állandóan csak magoltam. A könyveket gyűlöltem. Senki sem tanított arra, hogyan éljek. Senki sem mutatta meg, milyen csodálatos dolog tanulni, megérteni a körülöttünk lévő világot, alkotni valamit… A kudarcok elvették a kedvemet a tanulástól. Kimaradtam az iskolából. Házitanítót fogadtak mellém, hogy legalább legyen valamilyen bizonyítványom.”

(Szent-Györgyi Albert)

Gyakran tapasztaljuk, hogy a különleges képességekkel rendelkező tehetségek nehezen viselik a fegyelmezést, különösen kamaszkorban. A kötetben szereplő írók, költők, színészek, képzőművészek és tudósok – lázadó és eleven természetük miatt – már gyermekkoruktól fogva szembekerültek az iskolai regulákkal. Nem tudtak és nem is akartak megfelelni az elvárásoknak. Fontosabb volt számukra, hogy megtalálják a saját hangjukat és a tehetségüknek megfelelő pályát. Kötetünk híres emberek iskolai kudarcaival – olykor sikereivel – ismerteti meg az olvasót. Életsorsuk példaértékű számunkra, mert, bár jelentős deficittel indultak útnak, akaraterejüknek, megszállottságuknak köszönhetően rendkívüli hírességekké váltak.

A kötetet 246 fotó és dokumentum reprodukciója illusztrálja.

 

Megjelent!
Terjedelem: 480 oldal
Méret: 160 x 230 mm
Kötés: Keménytábla, védőborítóval
Ár: 4 990 Ft
ISBN: 978 963 13 6445 3

line

Marco Polo – Olasz Adria

Marco Polo - Olasz AdriaNaprakész információk, bárhová utazunk: friss címekkel, telefonszámokkal, email-címekkel és nyitva tartással! Egy tökéletes nap: kihagyhatatlan élmények 24 órába sűrítve. Best of: olcsó, tipikus, esős és lazítós programok. Érdekesség: a legújabb helyi trendek. Címszavak az adott hely megismeréséhez. Főfejezetek: látnivalók, étkezés, vásárlás, este és szállás – mindegyik témához kiemelt Marco Polo ajánlatok, biztos tippek és spórolós ötletek.
A kötet végén tematikus fejezetek: sport és aktív pihenés; utazás gyerekekkel; ünnepek és események; linkek, blogok, appok és egyebek; praktikus tanácsok az áramtól a vámig. Két nyelvű szószedet, részletes úti térkép és mutató zárja az egyes köteteket.
Újdonság: élménytúrák szemléltető térképpel, részletes útitervvel, időbeosztással és költségvetéssel.

 

Megjelent!
Terjedelem: 144 oldal
Méret: 106 x 190 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 2 490 Ft
ISBN: 978 963 13 6437 8

line

A Corvina Kiadó július-augusztusi továbbnyomásai:

A további részletekért kattintson a könyv címére!

Nyáry Krisztián: Igazi hősök
Ár: 4500 Ft
ISBN 978 963 13 6262 6

Nyáry Krisztián: Merész magyarok
Ár: 4500 Ft
ISBN 978 963 13 6356 2

Vadas József: Kovács Margit
Ár: 1480 Ft
ISBN 978 963 13 5740 0

Munkafüzet Irina Oszipova: Kulcs – orosz nyelvkönyv kezdőkdek c. kötethez 
Ár: 990 Ft
ISBN 978 963 13 5888 9