Japánban már elérhető a Toyota családi robotja

Horgony Mint arról korábban már beszámoltunk, lassan tényleg beköszönt a sci-fi filmek korszaka: a szélesebb körben világ leginnovatívabb és legzöldebb autógyártójaként ismert, ám a robotikai és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések területén is élen járó Toyota Japánban már megkezdte legújabb családi robotjának (hivatalos megfogalmazásban kompakt kommunikációs partner) forgalmazását, amelynek ára ráadásul átszámítva 100.000 Ft alatt van. A Kirobo Mini névre hallgató apró családi robot képes hétköznapi beszélgetéseket folytatni gesztusokkal kiegészítve, reagál a felhasználó érzelmeire, és a felhasználó preferenciáinak és múltbéli élményeinek megtanulásával személyes társként viselkedik. A minirobot ülő helyzetben csak 10 centis magasságának köszönhetően elfér a felhasználó tenyerében, aki szinte bárhová magával viheti a Kirobo Minit, amely a járműből és a lakásból származó információk felhasználásával fejleszti társalgási képességét.

A cég japán márkakereskedéseiben megkezdte a kompakt és szeretnivaló Kirobo Mini kommunikációs partner (családi robot) országos értékesítését. A Kirobo Mini egy miniatűr kommunikációs partner, amit arra fejlesztettek, hogy társaságként szolgáljon. Ülő helyzetben csak 10 cm magas, így elfér a felhasználó tenyerében. Fejét a beszélő felé fordítja, és képes hétköznapi beszélgetést folytatni, amit fej- és kézmozdulatokkal is kísér. Kompakt kialakításának köszönhetően a felhasználó szinte bárhova magával viheti. Az előzetes értékesítésre a kijelölt márkakereskedőknél került sor Tokióban és az Aichi prefektúra területén 2017 májusában, kezdetben olyan vásárlók felé, akik a Kirobo Minihez hasonló kommunikációs partnert kerestek maguknak. Az előzetes értékesítés emellett sokféle felhasználót célzott meg, köztük olyanokat, akik vonzódnak a szerethető termékekhez, imádnak új termékeket kipróbálni, és nyitottak arra, hogy különböző módokon leljenek örömöt a Kirobo Miniben. A Kirobo Mini egyik jellemzője, hogy a felhasználók meg tudják osztani Kirobo Mini élményüket más felhasználókkal a “With Kirobo Mini Friend Park” hivatalos kommunikációs weblapon keresztül. Ez a hamar népszerűvé vált oldal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját Kirobo Minijük révén megosszák személyes pillanataikat másokkal, illetve információkat cserélhessenek, hogy ezzel is segítsenek másoknak felfedezni a Kirobo Mini varázsát. Az országos forgalmazás megkezdésével egy időben a Kirobo Mini már a felhasználók autójából, illetve lakásából származó információk alapján is tud kommunikálni. A Kirobo Mini bruttó kiskereskedelmi ára Japánban 43.000 jen, azaz nagyságrendileg 98.000 Ft körül alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .