Japán tv forgatott a magyar mágussal

 

Júliusban került adásba egy közel félórás riport Iszet mágussal a japán Fuji TV-n. A műsorban a magyar boszorkány főpapnő és mágus a 18. század egyik leghíresebb szabadkőművese, Cagliostro  szellemével lépett kapcsolatba a San Leo-i várban.

Karrierje során már harmadszorra szerepelt a japán televízióban Iszet, akit Európa egyik leghíresebb mágusaként emlegetnek a riportokban. Korábban Báthori Erzsébet és Erasmus szellemével is sikerült kapcsolatba lepnie, ami Japánban nagy szónak számít, hiszen ott ezek a történelmi alakok ismertebbek, mint Magyarországon.

A mostani japán műsort több mint tízfős stáb rögzítette még júniusban a San Leo-i várban, ami arról híres, hogy ott halt meg a 18. század egyik leghíresebb okkultistája és szabadkőművese, Cagliostro gróf.

„Mindig olyan információkat akarnak tudatni a szellemek, amik a történelemben el vannak ferdítve vagy kevés információ maradt az utókorra. Megdöbbentő tényeket tudtunk feltárni a szellemi kommunikáció során ezúttal is. Azért vállaltam el a forgatásokat, hogy még több információ és igazság derüljön ki a szereplőkről” – fogalmazott Iszet, aki nem csak idehaza, hanem a számos más országokban is tanult mágiát.

Cagliostro kora kalandoraként vált ismertté, 1785-ben a párizsi Bastille börtönét is megjárta. Azzal vádolták, hogy részt vett a Mária Antoniette francia királynőnek készített értékes nyaklánc körüli csalási ügyben. Bár a francia bíróság felmentette, a pápai inkvizícióval szemben kevésbé járt szerencsével és az eretnekségért kiszabott életfogytiglani büntetését San Leo börtönében töltötte haláláig.

Iszet egy szertartást végzet  a vár lábánál, mielőtt a vár kapun beléptek. Ezután kezdték el a több órás forgatást a vár falain belül helységről helységre járva. A riportban látható, ahogyan számos információt közvetített Cagliosrto gróf szelleme által. Többek között kiderült, hogy Cagliostro grófnak három álneve volt, pedig köztudatban csak kettőről tudtak. Az információt később egy történész is megerősítette.

Iszet a börtöncellák előtt megtorpanva leírta, hogyan tartották fogságban az elítélteket, hogyan néztek ki a helységek, és hogyan haltak meg ott az emberek.

„Mindent átéltem, ami abban a korban történt, éreztem a szagokat, fájdalmat, szenvedést. Erőteljesen kimerítő volt számomra, de minden esetben nagyon felemelő és magasztos érzés a szellemvilággal a kapcsolatfelvétel. Cagliostro gróf elmondta nekem, hogy nem ő lopta el Mária Antoniette nyakékét és alaptalanul vádolták meg’’ – mesélte Iszet.

A szellemek erejét a japán stábtagok is megérezték, volt aki rosszul is lett a tévések közül. A helyszínen tartózkodott egy japán színésznő is, akiről kiderült, hogy előző életében Olaszország területén élt és kard által halt meg.

A mágus hosszú évek óta foglalkozik hivatásszerűen a mágiával, de már gyermekkorában megmutatkozott, hogy különleges képességekkel rendelkezik, amit generációk során más női családtagok is űztek. Elmondása szerint nagy tisztelettel van a szellemvilág felé, hogy méltónak találják a médiumi közvetítésre és a mágia számos ágára.