Izgalmas utalások a Gorillaz legújabb dala körül

Új hajnal jött el a világ legsikeresebb, Grammy-díjas virtuális formációja, a Gorillaz életében, hiszen idén először vadonatúj dallal jelentkezik, amelynek producere a nyolcszoros Grammy-díjas pop-extraordinár Greg, közreműködőként, pedig a szintén díjazott basszusgitáros-virtuóz Thundercat is beszállt. A „Cracker Island” egy fülbemászó funky-track lett, a megjelenéssel egy időben pedig egy nagyobb projektre hívja fel a rajongók figyelmét.

A Gorillaz az ékes példája annak, hogy a határtalan kreativitás zenei paradigmákat szül, és képes felrobbantani az egész világot. A korszakalkotó, virtuális banda mögött a Blur britpop zenekar frontembere, Damon Albarn és a művész-grafikus Jamie Hewlett áll. 2001 óta összesen hét albumot jelentettek meg olyan slágerekkel, mint a „Feel Good Inc.”, „Clint Eastwood” vagy a „Melancoly Hill”, és azóta is aktív alakítói a globális zenei szcéna ízlésének.

Idei első zenéjük, a „Cracker Island”-ben a szintipop és a funky kapja a főszerepet benne sejtető szöveggel, ami a csapat eddig még nem teljes körűen felfedett „The Last Cult” nevezett kezdeményezéshez tartozik: a Gorillaz-univerzum története szerint a kitalált tagok kaliforniai Silver Lake-be költöztek, ahol kiderült, hogy a válasz az élet kérdésére – az egyetlen igazság, ami megjavítja a világot – az, hogy meghívják a rajongókat, hogy csatlakozzanak a „The Last Cult” weblaphoz, ahol Murdoc (basszusgitáros karakter) az „önjelölt nagy vezető” lesz. 

2D – a kitalált frontember – pedig hozzátette, hogy: „Örülök, hogy visszatértem, már nagyon belejöttem az új dallamunkba, furcsa és ijesztő emlékeket idéz fel olyan dolgokról, amelyek még nem történtek meg.”

Garantáltan lesz még részünk Gorillaz-újdonságokban, kövesd őket figyelemmel és hallgasd meg a dalt itt: https://www.youtube.com/watch?v=24tFMeloa18&list=PLi7gEmWQedJ1EnTS7y8LTp-1z5MEeilmE&index=6