Az ideálisfényképezőgép kültéri és természetfotózáshoz hihetetlen képminőséggel és 80 megapixeles nagyfelbontású üzemmóddal.

  • A LUMIX történelmének legjobb képminőségét nyújtó fényképezőgépe
  • Továbbfejlesztett Body I.S. (és Dual I.S. képstabilizációval
  • Kiváló követési teljesítmény és villámgyors, pontos autofókusz
A Panasonic büszkén mutatja be új, csúcskategóriás, cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépét, a LUMIX G9-et, amely nagyszerű hordozhatóságot és ultragyors válaszidőt biztosít. A GH5 remek teljesítményének továbbfejlesztésével a LUMIX G9 minden eddiginél kiválóbb képminőséget nyújt a felbontás, a gradáció és a színhűség növelésével, amit az aluláteresztő szűrő nélküli, 20,3 megapixeles Digital Live MOS érzékelő tesz lehetővé. A nagyfelbontású üzemmód 80 megapixellel egyenértékű JPEG vagy RAW formátumú képeket hoz létre. A Venus képfeldolgozó Multipixel Luminance Generation és Intelligent Detail Processing technológiájával rendkívül pontos, mégis természetes képeket állít elő.

 

A LUMIX G9 Body I.S. képstabilizációja jelentős fejlődést jelent, ami lehetővé teszi a 6,5 fokozattal hosszabb záridőt. Ezt a különböző körülmények között fellépő rázkódásoknál a giroszenzorból, a képérzékelőből és a gyorsulásmérő érzékelőből nyert szögsebességből és irányszögből végzett még precízebb számítások teszik lehetővé.
Az 5-tengelyes B.I.S. (váz képstabilizátor) és a 2-tengelyes O.I.S. (optikai képstabilizátor) egyesítéséből létrejövő 5-tengelyes Dual I.S. 2 *1 a LUMIX G9-nél olyan elmozdulásokat is képes semlegesíteni, amelyeket hagyományos módszerekkel nem lehetett kiszűrni. Az O.I.S. és a B.I.S. képességeinek maximális kihasználása rendkívül előnyös a teleobjektíves képek készítésénél és kedvezőtlen körülmények között, mint például az éjszakai vagy az egy kézzel készített felvételeknél.
Az 5-tengelyes Dual I.S. képstabilizáció fényképeknél és videofelvételeknél is működik, beleértve a 4K videó üzemmódot is.
A DFD technológiával működő, kiemelkedő gyorsaságú és pontosságú autofókusz a világ leggyorsabb*2, 0,04 másodperces*3 autofókusz sebességét érte el, amellyel egyben a kategória*4 leggyorsabbjává vált. Kiváló témakövetési sebességével a LUMIX G9 sosem veszíti szem elől a kép alanyát.
A LUMIX G9 rendelkezik kategóriája leggyorsabb*5 20 képkocka/másodperc (AFC) / 60 képkocka/másodperc (AFS) sorozatfelvétel-sebességével a 20,3 megapixeles legnagyobb felbontás mellett, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le. A 6K/4K Fotó elvárásainak is megfelelő üzemmódban a felhasználók a megszokott, egyenkénti képkészítés mellett az adott szituációhoz legjobban illő sorozatfelvételi módot is választhatják.
A LUMIX G9 fényképezőgépen található a kategória legnagyobb*6 élőképes keresője (Live View Finder – LVF), amely elképesztő, körülbelül 1,66x / 0,83x (35 mm-es rendszer egyenértéke) nagyítási arányt biztosít. Még a gyors sorozatfelvételeknél*7 sem sötétedik el a kereső, ami éjszakai üzemmóddal és autofókuszpont-nézővel is rendelkezik.
Az OLED technológiával az LVF folyamatos, 120 képkocka/másodperc sebességű képpel, kimagasló érzékenységgel, minimális, 0,005 másodpercnél kisebb időeltolódással, valamint 10 000:1 arányú nagy kontraszttal biztosít kiemelkedően jó láthatóságot.

A terepi igénybevétel miatt a LUMIX G9 első és hátsó váza magnéziumöntvényből készült és nem csak cseppálló*8,  de a pornak és -10 Celsius fokig a fagynak is ellenáll. A fényképezőgép tetején található kategóriájának legnagyobb LCD állapotkijelzője, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a fényképezést. A hátsó kijelző egy 3,0 hüvelykes, bármilyen szögben elforgatható LCD kijelző 3:2 képaránnyal és 1 040K képpontos felbontással. A G9 kettő SD memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amelyek kompatibilisek a nagy sebességű és kapacitású UHS-II szabvánnyal.

A LUMIX G9 Bluetooth és Wi-Fi® kapcsolattal is rendelkezik, hogy rugalmasabban lehessen megosztani a fotózási élményeket, valamint azonnal és egyszerűen lehessen képeket továbbítani. A Bluetooth 4.2 kompatibilitás (az ún. BLE: Bluetooth Low Energy) lehetővé teszi az okostelefonhoz vagy tablethez történő azonnali csatlakozást minimális energiafogyasztás mellett. A hagyományos 2,4GHz-es (IEEE 802.11b/g/n) Wi-Fi kapcsolaton felül a még biztonságosabb és stabilabb 5GHz-es (IEEE802.11ac) Wi-Fi kapcsolat is rendelkezésre áll.
*1 Az öttengelyes Dual I.S. 2 az alábbi objektívekkel használható (2017. november 8-i állapot): H-FS14140, H-RS100400, H-ES200, H-ES12060, H-HSA12035, H-HSA35100, H-FSA45200 és H-FSA100300. Bizonyos objektívek használatához firmware-frissítés szükséges.
*2 H-ES12060 objektívvel használva, a cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépek között (2017. november 8-i állapot)
*3 1-mezős autofókusszal, nagy látószögben, a H-ES12060 (CIPA) objektív LVF 120 képkocka/másodperces beállításával.
*4 A cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépek között (2017. november 8-i állapot)
*5 A cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépek között (2017. november 8-i állapot)
*6 A cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépek között (2017. november 8-i állapot)
*7 AFC 20 képkocka/másodperc / AFS 60 képkocka/másodperc beállítással.
*8 A cseppálló kifejezés azt jelenti, hogy a fényképezőgép az általánosnál magasabb szintű védelmet nyújt minimális mennyiségű nedvesség, víz vagy por ellen. A cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül víz éri.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .