Itt az ideje bőrünk regenerálásának

Hogyan hozzuk formába bőrünket ősszel

Az ősz folyamán sokan szembesülhetünk a problémával, miszerint a nyári hónapok alaposan igénybe vették arcbőrünket. Habár a napsütötte, egészséges barnaságtól ragyogó bőr kétségtelenül mindenkinek jól áll, ha nem vigyáztunk, a túlzásba vitt napozás, a meleg és az UV sugárzás nyomot hagyhat arcunkon. Pigmentfoltok, alakulhatnak ki, a pattanások után hegek keletkezhetnek, bőrünk dehidratálttá válhat. Károlyfi Edit, az Avon Szépségszakértőjének tippjeivel most regenerálhatjuk igénybe vett bőrünket, hogy a hűvösebb hónapokban is tökéletes pompájában ragyoghasson.

Az őszi hónapokban bőrünknek extra táplálásra van szüksége, hiszen a nyári napsütés apró károsodásokat okozhatott felszínén és akár dehidratáltá is válhatott. A meleg levegő és UV sugárzás következtében bőrünkön felszíni ráncok, szemünk körül szarkalábak alakulhatnak ki, gyakran feszülhet, szürkévé, fakóvá, durva tapintásúvá válhat, mitöbb időnként akár berepedezhet, hámló foltok és pirosság alakulhat ki rajta. Töltsük fel és hozzuk újra formába megfáradt bőrünket az Avon szakértőjének tanácsaival.

Hámlasszunk vagy radírozzunk!

Ahhoz, hogy bőrünket hatékonyan táplálhassuk, elengedhetetlen első lépésként egy alapos hámlasztás vagy gyengéd radírozás. A radírozással vagy hámlasztással eltávolíthatjuk bőrünk elhalt hámsejtjeit és megnyithatjuk pórusainkat, szabad utat adva a különböző készítmények értékes hatóanyagainak, amelyek így könnyebben jutnak bőrünkbe. Károlyfi Edit ehhez az Avon Anew C-vitaminos melegítő hatású arcradírt ajánlja, amely hatékonyan hámlaszt és kettős exfoliáló anyagot is tartalmaz, így téve igazán puhává bőrünket. Az arcradír vízzel érintkezve felmelegszik és megnyitja pórusainkat, így a bennük felgyülemlett szennyeződésektől is könnyedén megszabadulhatunk.

Használjunk gazdagabb hidratálót!

Az őszi időszakban fontos, hogy a nyári, könnyed hidratáló krémeinket valamivel zsírosabb, gazdagabb, táplálóbb krémekre váltsuk. Az extrán hidratáló testesebb krémekkel visszatáplálhatjuk kiszáradt és megviselt bőrünket, valamint felkészíthetjük a hideg, szeles időre, hiszen a gazdag összetevők megerősítik természetes védekezőképességét. A szakértő arcbőrünk őszi hidratálására az Avon Anew Reversalist nappali és éjszakai krémét ajánlja, amelyek protinollal gazdagított formulái hatékonyan táplálják bőrünket, halványítják ráncainkat és puhává varázsolják arcunkat.

Ne feledkezzünk meg a pakolásokról!

Bőrünk extra táplálására a legjobb megoldás egy gazdag arcpakolás, maszk lehet, amely azonnali, szemmel látható segítséget tud nyújtani bőrünk feltöltésére. Ahogy egyre korábban sötétedik, és egyre hosszabbra nyúlnak az esték, talán könnyebben találunk időt egy kis plusz bőrápolásra. Amikor csak tehetjük, de legalább heti egyszer, iktassunk be egy gazdag, hidratáló, regeneráló pakolást bőrápolási rutinunkba. Az Avon szekértője ehhez, az Avon Planet Spa Heavenly Hidration regeneráló arcmaszkot ajánlja, amely olívaolajjal gazdagított formulájának köszönhetően, intenzíven hidratálja és regenerálja bőrünket, miközben javítja rugalmasságát és segít helyreállítani természetes ragyogását.

Ne hanyagoljuk a fényvédelmet!

Nagy hibába esünk, ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron szükséges a fényvédő használata, ugyanis még a borús, felhős napokon is érheti bőrünket erős UV sugárzás, így fontos, hogy egész évben kiemelt figyelmet fordítsunk a fényvédő használatára. A hidegebb időkben is használhatunk külön naptejet, de egy lépést megspórolva, választhatunk akár fényvédővel ellátott hidratáló arckrémet vagy alapozót is. Praktikus választás lehet ilyenkor az Avon Urban Defence alapozó, amely amellett, hogy tökéletes bőrképet eredményez, SPF 50-el védi arcunkat a káros UV sugaraktól.

Gondoskodjunk szervezetünkről és ügyeljünk közvetlen környezetünkre is!

Bőrünk formába hozásához elengedhetetlen szervezetünk belülről való támogatása is, hiszen, ha nem táplálkozunk egészségesen, az bőrünkön is meglátszik. Nem meglepő, hogy az elfogyasztott folyadékmennyiségünk nagymértékben befolyásolja bőrünk állapotát is – ha szervezetünk dehidratált, az külsőnkön is meglátszik. A hűvösebb idő ellenére is ügyeljünk fokozottan a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen ezzel sokat tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért, valamint gyorsabb és hatékonyabb regenerálódásáért. Amennyiben nehézséget okoz elegendő vizet innunk, próbáljuk ki az Avon Liiv Aloe vera, zöld tea és gyömbér italkoncentrátumot, amely számtalan értékes vitaminnal és kellemes ízzel támogatja megfelelő folyadékbevitelünket.

Az erős UV sugárzás okozta bőrhibáink eltűnését a hidratálás mellett, C-vitamin és kollagén fogyasztásával is támogathatjuk. A C-vitamint nem csak kozmetikumok, de étrendkiegészítő formájában is fontos magunkhoz vennünk, hiszen kiváló antioxidáns, és védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben. Emellett kiemelt szerep jut a kollagénnek, amely biztosítja bőrünk rugalmas, elasztikus, ugyanakkor stabil szerkezetét. Az Avon szakértője ezen tápanyagok bevitelére az Avon Liiv szépítő kollagénes italport ajánlja, amely minden egyes tasakja megfelelő arányban tartalmaz kollagén peptideket és a kollagén szintézishez szükséges C-vitamint. Így elég, ha naponta egyszer belekeverjük kedvenc italunkba bőrünk rugalmasságának megőrzése és érdekében.