Ismét a világot megváltoztató cégek között a Schneider Electric

Green Business Meeting. United Partners Team with hands together holding plant green trusted friends. Hands stacked Holding with sustainability partners. Trust business authentic of people.

A Schneider Electric is szerepel a Fortune magazin idei „Change the World” listáján, amely az üzleti stratégiájuk és működésük révén leginkább pozitív társadalmi és környezeti hatásokat kifejtő vállalkozásokat rangsorolja.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat már negyedik alkalommal szerepel a Fortune listáján, amit idén szeptember végén mutattak be. A magazin a mérhető társadalmi hatás, az üzleti eredmények és az innováció mértéke alapján értékeli a jelölteket.

A Fortune minden évben keresi az új, a közelmúltban nagy hatást kifejtő vállalatokat, több hónapot szentelve a jelöltek felkérésére és értékelésére. A magazin újságíróiból álló csapat ezután önállóan vizsgálja meg az egyes jelölteket. A végső listát a Fortune szerkesztői állítják össze a magazin saját tudósításai és elemzései alapján.

A „Change the World” listán való szereplés a legújabb a számos elismerés és díj közül, amelyeket a Schneider Electric minden évben kiérdemel a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) területen nyújtott teljesítményéért. Ezek együttesen tükrözik a vállalat tartós elkötelezettségét nem csak a fenntarthatóság, de olyan innovatív termékek és szolgáltatások nyújtása mellett is, amelyek segítenek a cégeknek, egész iparágaknak, a kereskedelmi és lakóépületek üzemeltetőinek, valamint egész gazdaságoknak abban, hogy energiahatékonyabbá és rugalmasabbá váljanak, világszerte megváltoztatva ezzel az emberek életét.

A Schneider Electricről 

A Schneider célja képessé tenni mindenkit arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló energiából. Hidat képezni a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezt úgy hívjuk: Life Is On. 

Küldetésünk, hogy digitális partnerként segítsünk a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében. A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára. 

A Schneider Electric Magyarországon 

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont. A Schneider Electric 2022 szeptemberében jelentette be, hogy 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. A legnagyobb hazai vállalkozásokat rangsoroló Figyelő TOP200 kiadvány Az év innovatív vállalataként a Schneider Electric-et nevezte meg 2022-ben.

https://www.se.com/hu/hu/