Íme a teljesen új ZenFone 5

A valaha volt legintelligensebb ZenFone, mely feltűnő teljes képernyős, kétkamerás dizájnnal rendelkezik és kihasználja az AI erejét, hogy igazodjon és tanuljon, ezáltal tökéletes fotókat készítve, minden alkalommal

FŐBB PONTOK

  • Intelligens kamerák: Két, mesterséges intelligencia (AI) által továbbfejlesztett kamera a Sony 1.4um pixeles IMX363 típusú csúcsmodell érzékelőjével, 120° széles látószögű kamerával, éjjeli HDR-el és AI Kompozíció Felismeréssel (Scene Detection) szerelve
  • Intelligens teljesítmény: A tökéletes teljesítmény érdekében AI képességekkel ellátott Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform és ASUS AI Boost hajtja
  • Teljes képernyős kijelző: A kompakt, 5,5 hüvelykes házba foglalt ultra keskeny keret, a teljes képernyős 6,2 hüvelykes kijelző 90%-os kijelző-ház aránnyal nagyobb és még lenyűgözőbb felhasználói élményt nyújt
  • Teljes körű intelligencia: Új, AI nyújtotta kényelemi és kommunikációs funkciók Smart Screen On-nal, AI Charging-al, AI Ringtone-al és ZeniMoji élőben animált avatarokkal

Az ASUS bejelentette a teljesen új ZenFone 5-öt, az izgalmas, új generációs, 6,2 hüvelykes, kétkamerás okostelefont, mely elsőként használja ki a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő erőt. A ZenFone 5 forradalmasítja a mobil fotózást, egyszerűbb és okosabb megoldást adva a felhasználók kezébe minden varázslatos pillanat megörökítéséhez és megosztásához.

A ZenFone 5 az első elérhető olyan okostelefon a világon, melyet a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ 636 Mobile Platform hajt sima, rövid válaszidejű, energiahatékony teljesítménnyel és AI képességekkel. A ZenFone 5 intelligens kétkamerás rendszerrel rendelkezik, mely igazodni és tanulni képes, és így minden alkalommal tökéletes fotókat készít. A csúcsmodell Sony® IMX363 típusú érzékelővel, 120° széles látószögű másodlagos kamerájával és az AI által továbbfejlesztett kamera funkcióival — ideértve az AI Kompozíció Felismerést, a valós idejű portré effekteket, az AI Képtanulást és a valós idejű szépítést — a ZenFone 5 ösztönzi a kreativitást és felszabadítja a felhasználót, hogy a kamera helyett a tárgyra tudjon összpontosítani.

Prémium anyagokat használva a tökéletességre terveztük, így a ZenFone 5 hihetetlenül gyönyörű ultra keskeny kerettel, és teljes képernyős dizájnnal rendelkezik bámulatos 90%-os kijelző-ház arányú 6,2 hüvelykes kijelzővel egy üveggel borított házban, mely olyan kicsi és kompakt mint a szabványos 5,5 hüvelykes telefonok esetében.

Intelligens kamerák:

A ZenFone 5 intelligens kétkamerás rendszere a csúcsmodell Sony® IMX363 érzékelőjét használja, nagy 1.4µm pixelekkel és világos f/1.8 széles rekeszű, hat elemű lencsével, mely akár 5-ször világosabb és tisztább fotókat készít gyenge fényviszonyok mellett, és emellett drámai éjjeli HDR fotókat is lehetővé tesz. A 120° széles látószögű másodlagos kamera a szabványos okostelefon-kamerákénál kétszer szélesebb látótérrel rendelkezik a tágasabb tájképek és természetesebb csoportfotók, valamint a szűkös helyeken készülő könnyebb fotók érdekében.

Az igazán intelligens fotózásért a kamera rendszer fejlett AI algoritmusokat és nagyméretű adathalmazok elemzését foglalja magába, így a ZenFone 5 mindig fejlődik, hogy a fotókat is folyamatosan javítsa. A ZenFone 5 speciális AI funkciói igazodnak és tanulnak, és így mindig tökéletes fotókat készítve személyes élményt nyújtanak a felhasználóknak.

  • AI Kompozíció Felismerés (Scene Detection): Az AI Kopozíció Felismerés kiiktatja a fotózás közbeni becslést. A ZenFone 5 az AI erejét használja a tárgy gyors elemzéséhez és hozzárendeli 16 kompozíciójából az egyikhez, optimalizálva a kamera beállításokat, a naplementétől az állat fényképekig majdnem minden típusú fényképhez. Az eredmény pedig gond nélkül készült tökéletes fotók, bármikor és bárhol. A ZenFone 5 fejlett nagy adathalmazokat elemez, hogy a még intelligensebb fotózás érdekében folyamatosan fejlessze a kompozíció felismerő AI algoritmusait.
  • AI Képtanulás (Photo Learning): Az AI képtanulási funkció által a felhasználók megtaníthatják a ZenFone 5-nek, hogy ők hogyan szeretik a képeiket. Ekkor a készülék automatikusan beállítja a kamerát a jövőbeli fotókhoz — így a fotók mindig tükrözni fogják a felhasználó egyedi stílusbeli preferenciáit.
  • Valós idejű Portré (Real-time Portrait): A ZenFone 5 lehetővé teszi, hogy a felhasználók gond nélkül készítsenek professzionális közeli képeket emberekről vagy tárgyakról. Az AI technológiával továbbfejlesztett Valós idejű Portré biztosítja, hogy miközben az a háttérnek fokozatosan életlenedő területekkel mélység érzetet kölcsönöz, a fő tárgy rendkívül éles maradjon — ez a tárgy mélység információjának intelligens elemzése által készül — a gyönyörű művészi fotók érdekében. A Valós idejű Portré mindkét kamerát egyszerre használja a gyönyörű portrék és közeli képek megörökítéséhez, melyek igazi mélység érzetük által kiemelik a tárgyat, így versenyezve a legmagasabb színvonalú DSLR kamerák fotóival.
  • Valós idejű Szépítés (Real-time Beautification): A ZenFone 5 egy zsebben hordozható szépségápolási személyi tanácsadót bocsát a felhasználók rendelkezésére. Az AI Szépítés 365 ponton térképezi fel az arcot intelligens módon és személyre szabott szépítést hajt végre több, mint két millió lehetséges javítási lehetőség elemzése alapján. Valós időben bármely arcon végrehajtható — kortól, formától, bőrtónustól vagy nemtől függetlenül — és hihetetlenül természetes hatású képeket eredményez. Élőben streamelt videóban is tökéletesen működik.
  • Pro mód: A ZenFone 5 tartalmaz egy erőteljes Pro módot, melynek a használatával a felhasználók teljes mértékben vezérelhetik a kamera összes beállítását, ideértve a fehéregyensúlyt, az expozíciót, a fókuszt, az ISO-értéket, valamint a hihetetlen zársebesség értékeket 1/10000 és 32 másodperc között. Feldolgozatlan RAW fájl támogatásával, a ZenFone 5 ideális választás azoknak a felhasználóknak, akik fényképszerkesztő szoftverrel szeretik finomhangolni képeiket.

Intelligens teljesítmény

A ZenFone 5 szívében található a legújabb erőteljes Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform, egy fejlett 14nm 64-bites nyolcmagos system-on-a-chip (SoC) 6 GB RAM-mal, mely a Snapdragon 630 Mobile Platform-nál 40%-al nagyobb CPU teljesítményre és 10%-al nagyobb grafikus teljesítményre képes, miközben megőrzi a kiváló akkumulátoros üzemidőt.

A ZenFone 5 AI funkciók teljes készletét foglalja magába, melyeket a Snapdragon 636 Mobile Platform AI képessége hajt. Ha azonnali extra energialöketre van szükség a ZenFone 5 az ASUS AI Boost-ot alkalmazza a játékok és energiaigényes feladatokhoz mért azonnali teljesítmény-optimalizáláshoz. A szilárd megbízhatóság érdekében a ZenFone 5 négy 0,06 mm vékony karbon hűtési lapot használ, melyek hatékonyan oszlatják el a hőt és mindig megőrzik a készülék magas szintű teljesítményét.

A maximális út közbeni teljesítőképességért a ZenFone 5 az ASUS BoostMaster gyorstöltő technológiával ellátott nagy teljesítményű 3300 mAh-s akkumulátort alkalmazza. A ZenFone 5 szintén bevezeti az AI Charging-ot az akkumulátor élettartamának maximalizálása és a teljes biztonság érdekében. AI Charging a felhasználó töltési szokásainak megfigyelése által dinamikusan állítja a töltési sebességet ezzel csökkentve az akkumulátor öregedési folyamatát.

A maximális szabadság és a kiváló minőségű hívás érdekében a ZenFone 5 támogatja a dual SIM-et, és a dual VoLTE (DSDV)-képes 4G LTE SIM-eket. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét SIM active standby módban legyen, valamint mindkét SIM-en támogatja a 4G LTE alapú jobb minőségű HD hívásokat.

Teljes képernyős kijelző

Ultra vékony keretével, teljes képernyős kijelzőjével a 6,2 hüvelykes ZenFone 5 olyan kicsi, mint a legtöbb szabványos 5,5 hüvelykes telefon. A tökéletesen ergonomikus dizájn által a felhasználók többet látnak, viszont a telefon kevésbé széles és kényelmesebb tartani. A 6,2 hüvelykes Full HD+ teljes képernyős kijelző 90%-os kijelző-ház arányával és gyönyörű 2,5D ívelt üvegével teljesen magával ragadó látványélményt nyújt. A ZenFone 5 teljes képernyős kijelzője támogatja a DCI-P3 színteret, és emellett széles színskáláva rendelkezik, mely javítja a színtelítettséget a hihetetlenül élénk képreprodukció érdekében. A ZenFone 5-tel a fotók, a videók, a filmek és a játékok is sokkal jobban néznek ki, mint az előtt.

A természetes megjelenésű színekkel rendelkező és bármely környezetben jól látható optimalizált képek érdekében a ZenFone 5-öt intelligens kijelző technológiával láttuk el. Ez intelligens érzékelőket alkalmaz a kijelző színhőmérsékletének automatikus, környezeti fényhez igazodó valós idejű állításához. Smart Screen On funkcióval is rendelkezik, mely megakadályozza, hogy a képernyő kikapcsoljon, ha a készülék felismeri a felhasználó arcát, elkerülve azt a problémát, amikor a kijelző kikapcsol, miközben a felhasználó hosszabb időn keresztül a kijelző megérintése nélkül olvas.

Magával ragadó audio

A ZenFone 5 két öt mágneses sztereó hangszóróval rendelkezik, melyek mély, gazdag és kiterjedt sztereó hangot szolgáltatnak. Ezeket két intelligens erősítő hajtja, melyek maximális hangerőt biztosítanak, miközben megóvják őket a károsodástól. A ZenFone 5 nagy felbontású, akár 24-bit/192 KHz mintavételi frekvenciájú — a CD minőségnél 4x jobb — audio fájlokat is támogat. Az azonnali továbbfejlesztett hangélmény érdekében a ZenFone 5 prémium minőségű nagy felbontású audio-képes fülhallgatóval érkezik. A ZenFone 5 támogatja a DTS Headphone:X™-et a fejhallgatón keresztüli 7.1 csatornás virtuális surround hangzás és a filmezés vagy játék közbeni magával ragadó élmény érdekében.

Teljes körű intelligencia

Az AI ereje javítja a teljes ZenFone 5 felhasználói élményét, mely intelligens funkciói által egy igazán intelligens társsá válik. A telefont gyors arcfelismeréssel lehet kioldani, vagy 0,3 másodperc alatt a hátlapi ujjlenyomat érzékelővel, valamint a beépített NFC képessége lehetővé teszi a ZenFone 5 számára, hogy biztonságosan használja a Google Pay™-t.

Az AI Ringtone intelligensen igazítja a csengési hangerőt a környezeti zajszinthez, így a felhasználók nem mulasztják el felvenni a telefon még a zsúfolt utcán vagy a zajos étteremben sem, az éjjeli hívások pedig nem fogják zavarni az alvókat.

A ZeniMoji a ZenFone 5 új szórakoztató funkciója — kizárólag az ASUS-nál érhető el — mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját hangjukkal, arckifejezéseikkel és fejmozdulataikkal keltsék életre az aranyos avatarokat. A különleges ZeniMoji avatarokat videó chat-ekben, live-streamekben, vagy szöveges chat-ek során lehet használni, hogy szórakoztatóbbá tegyük őket.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

Az ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) a nyár elejétől szerezhető be hazánkban. További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

 

MŰSZAKI ADATOK1
ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)

Színek

Éjfél kék (Midnight Blue), Meteor szürke (Meteor Silver)

Dizájn

Előlapi és hátlapi 2,5D ívelt üvegű kijelző

90%-os kijelző-készülékház arány

155g-os tömeg

Kijelző

Teljes képernyős, 19:9 arányú

6,2 hüvelykes Full HD+ IPS kijelző

10 pontos többérintéses kapacitív érintőképernyő (kesztyűben is kezelhető)

Szemkímélő kék fény szűrő

CPU

Qualcomm® Snapdragon™ 636 mobilplatform 14nm, 64-bites nyolcmagos processzorral

GPU

Qualcomm® Adreno™ 509

RAM/ROM

eMCP 4 GB vagy 6 GB RAM / 64 GB ROM

Fő hátlapi kamera

12 MP-es Sony® IMX363 képérzékelő

Automatikus (éjjeli HDR-rel és Portréval)

F/1.8 rekeszérték

83°-os látószög

24 mm-es ekvivalens fókusztávolság a 35 mm-es filmes kamerában

Softlight LED-es vaku

16 jelenetes AI jelenet felismerés:

AI Képtanulás

Azonnali kameraváltás

Második hátlapi kamera

120°-os széles látószögű kamera

6p lencse

Kétszer szélesebb nézet, amely több barátot és tájat foglal bele a képbe

12 mm-es ekvivalens fókusztávolság a 35 mm-es filmes kamerában

Előlapi kamera

8 MP

f/2.0 rekeszérték

84°-os látószög

24mm-es ekvivalens fókusztávolság a 35 mm-es filmes kamerában

Azonnali kameraváltás

PixelMaster kamera módok: Automatikus (Auto) (kevés fény és HDR funkciókkal), Szépség (Beauty, Portré (Portrait)

Kioldás arcfelismeréssel

Videófelvétel

4K UHD (3840 x 2160) 60 fps videófelvétel a fő hátlapi kamerával

1080p Full HD videófelvétel 30 / 60 fps mellett

3-tengelyes, elektronikus képstabilizálás az előlapi és hátlapi kamera rázkódásmentes videóihoz

Fényképkészítés videófelvétel alatt

Vezeték nélküli technológia

WLAN 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth® 5.0

Wi-Fi direct

NFC Google Pay™-el

Csatlakozók

USB Type-C®

Hátlapi ujjlenyomat érzékelő, 0,3 mp alatt kiold ujjlenyomat használatával, 5 ujjas, 360°-os felismerést támogat, nedves ujjlenyomat felismerés

SIM kártyák

Hármas foglalat: Két SIM és egy MicroSD kártya

1. foglalat: 3G/4G Nano SIM kártya

2. foglalat: 2G/3G/4G Nano SIM kártya vagy 2 TB MicroSD-kártya

Mindkét Nano SIM kártya foglalat támogatja a GSM/GPRS/ EDGE, WCDMA/HSPA+/DC-HSPA+, FDD-LTE, és TD-LTE DSDS hálózati márkákat. Mindkét Nano SIM kártya csatlakozik a VoLTE 4G hívási szolgáltatáshoz. De egyszerre csak egy tud csatlakozni az FDD-LTE, és TD-LTE adatszolgáltatáshoz

Navigáció

GPS, A-GPS, GLONASS, BDSS

Operációs rendszer

Android™ Oreo™ az új ASUS ZenUI 5.0-val

Akkumulátor

3300 mAh kapacitás az ASUS BoostMaster-rel & AI Charging-gal

Hang

Két ötmágneses hangszóró két intelligens NXP erősítővel

Két PMIC belső erősítő

Két belső mikrofon ASUS zajcsökkentő technológiával

Nagy felbontású audio, 192 kHz/24-bit szabvány kimenet HRA-minősített fülhallgatóval

DTS Headphone:X™ támogatás a fejhallgatóhoz

PMIC-be integrált Audio CODEC

FM-rádió

AudioWizard+ hang profillal

 

1 A műszaki adatok, a tartalom és a termék beszerezhetősége előzetes figyelmeztetés nélkül változhat, és országonként eltérhet. A tényleges teljesítmény az alkalmazástól, a használattól, a környezettől és egyéb tényezőktől függően különböző lehet. A részletes műszaki adatok a http://www.asus.com webhelyen érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .