Íme az Acer Chromebook Spin 513

Megjelent a 4G LTE-vel és Qualcomm Snapdragon 7c Compute platformmal felszerelt ultrahordozható első Acer Chromebook

Mindemellett bemutatkozott az Acer Chromebox CXI4 és a Halo intelligens hangszóró is

Az Acer ma dobta piacra első, a Qualcomm® Snapdragon 7c platformra épített Acer Chromebook Spin 513-at (CP513-1H/CP513-1HL) és az Acer Chromebook Enterprise Spin 513-at. Az új modellek ultra-hordozható kialakítást párosítanak gyors és hatékony teljesítménnyel, hosszú akkumulátor-üzemidővel és opcionális 4G LTE mobilkapcsolattal a mindig csatlakoztatott élmény érdekében.

“Az Acer izgatottan dobja piacra első Chromebookjainkat, amelyek Snapdragon 7c számítási platformon működnek, olyan teljesítménnyel és hatékonysággal, amely a Chrome hatalmas előnyeinek maximalizálásához szükséges” – mondta James Lin, az Acer informatikai termékek üzletágának ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Mivel a munkahelyek alkalmazottjai és a hallgatók is átálltak javarészt a távmunkára és az otthoni tanulásra, az Acer az igényeiknek megfelelő megoldásokkal válaszol – ebben az esetben remek választást jelenthetnek a chromebookok, amelyek elég erősek ahhoz, hogy bármi elvégezhető legyen a nap folyamán, egész napos akkumulátor-üzemidővel és rendkívül biztonságos mobil kapcsolattal, szinte bárhol.”

Optimalizált teljesítmény és csatlakozás útközben

Az Acer Chromebook Spin 513 a Snapdragon 7c platformjára épül, 8 nm technológiájú, nyolcmagos Qualcomm® Kryo 468 CPU-val, amely fokozott szintű multitaskinget és gyors működést biztosít. Ezenkívül az integrált Qualcomm Adreno 618 grafikus lapka lehetővé teszi a felhasználók számára az online játékok és a gyönyörűen streamelt videók élvezetét. Akár 14 óra akkumulátor-üzemidőt biztosít, az új Chromebook egy egész napos munkafolyamat része tud lenni, vagy az iskolai feladatokat is hosszasan segít végezni.

Az új Chromebook opcionális 4G LTE-vel is rendelkezik, a mindig csatlakoztatott élmény érdekében. Ez biztosítja, hogy a felhasználók továbbra is hozzáférhessenek személyes felhőjükhöz, alkalmazásaikhoz, bővítményeikhez és egyebekhez, annak érdekében, hogy továbbra is jól fókuszálhassanak a munkájukra, a tanulásra és a hobbiszintű felhasználásra, még Wi-Fi kapcsolat nélkül is.

Ultra-hordozható és alakítható

A rendkívül letisztult és ultra-hordozható kialakítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az Acer Chromebook Spin 513-ból, amelynek tartós és stílusos alumínium fedőlapja, valamint Corning Gorilla Glass kijelzője és érintőpadja van, amely ellenáll a karcolásoknak és a sérüléseknek. Ezenkívül a keskeny keretek lehetővé teszik a kijelző-burkolat arány 78%-át, amely hangsúlyossá teszi a notebook 13,3 hüvelykes, full HD IPS érintés-érzékeny képernyőjét.

A rendkívül kecses küllemű Acer Chromebook Spin 513 kevesebb, mint 1,2 kg, csupán 15,55 mm vékony, így méretezése alig nagyobb, mint egy szimpla papírlap. A Chromebook opcionális háttérvilágítású billentyűzettel is rendelkezik, így könnyű megtartani a produktivitást mostoha fényviszony mellett is.

Dupla, 360 fokban elforgatható zsanér négy felhasználási móddal segíti a felhasználási élményt: kagyló mód a hagyományos billentyűzetes bevitelhez, táblagép, kijelző és sátor üzemmódok prezentációkhoz, bemutatókhoz vagy helyszűke miatti korlátozott felhasználáshoz. Ezenkívül a termék kettő beépített mikrofonja lehetővé teszi a jobb hangminta-vételezést, jobban kiemelve, tisztábbá téve a hangbevitelt, amikor például videokonferenciákat vezényel le a felhasználó, vagy amikor épp barátaival beszélget a Google Meetben, a Google Assistant használatával párhuzamosan.

Számos port és a legújabb Wi-Fi technológia révén tartja a felhasználókat kapcsolatban

A 802.11ac Wi-Fi 2×2 MIMO technológia és az opcionális 4G LTE kapcsolat remek felhasználási alternatívát jelent a felhasználóknak otthon, az irodában vagy útközben. A Chromebook két teljes funkciójú USB Type-C porttal rendelkezik, amelyek támogatják az 1. generációs USB 3.2 szabványt (legfeljebb 5 Gbps), az USB-C-n keresztüli DisplayPort-ot és az USB-töltést. Az eszköz tartalmaz mindemellett egy USB 3.2 A típusú portot is, valamint a perifériákat Bluetooth 5.0-n keresztül is lehet csatlakoztatni.

A Chromebook Spin 513 akár 8 GB LPDDR4X SDRAM memóriával és 128 GB tárhellyel is beszerezhető.

Acer Chromebook Enterprise Spin 513

Az Acer Chromebook Enterprise Spin 513 biztonságot, vállalati képességeket és költségmegtakarítást nyújt, segítve a vállalkozásokat az eszközök széleskörű kezelésében. A mobil forma, a hatékony teljesítmény, a mindig csatlakoztatott 4G LTE opció és a Chrome OS üzleti képességei biztonságos és produktív környezetet teremtenek az alkalmazottak számára a működéshez, függetlenül attól, hogy épp hol dolgoznak. Az IT területek szegmensei egész biztos, hogy értékelni fogják a Chromebook Enterprise rendszerbe integrált átfogó biztonsági szolgáltatásokat, az IT rendszergazdák pedig könnyedén kezelhetik a frissítéseket, konfigurálhatják az alkalmazásokat, kihasználhatják a bővítményeket és szabályokat, s még sok minden mást a web alapú kezeléssel.

A nulla érintéses regisztrációval a felhasználók egyszerűen lekérhetik az Acer Chromebook Enterprise Spin 513 szoftvert és annak frissítéseit, amely egyébként automatikusan regisztrálódhatnak a vállalati adminisztrációba is, amint a végfelhasználó csatlakozik az internethez. A Chrome OS leegyszerűsíti a felhőalapú munkavégzést, ráadásként rendkívül energiahatékony.

A Chromebox CXI4 egy kompakt megoldás, rengeteg kapcsolódási lehetőséggel

Kompakt, és Chrome OS: az Acer Chromebox CXI4 kiváló választás iskolák, előadótermek, családok és kisvállalkozások számára. Az eszköz hozzáférést biztosít az információkhoz és segítséghez, mindezt felhasználóbarát-jelleggel. Ezenkívül az új Chromebox megvásárolható a Chrome Enterprise Upgrade szolgáltatással is – a Chromebox Enterprise biztosítja a munkavállalók számára a hatékony munkavégzéshez szükséges üzleti lehetőségeket.

Az egyszerűsített kialakítás helyet takarít meg – az eszköz mindent magában foglal a gyors és hatékony Chrome-élményhez. Az akár 10. generációs Intel Core i7 processzorral szerelt Chromebox CXI4 minden olyan portot tartalmaz, amely többképernyős módhoz, csatlakoztatott külső perifériákhoz és egyebekhez szükséges. Akár öt USB 3.2 Gen 2 porttal rendelkezhet a termék, mellé C-típusú USB 3.2 és két HDMI port is elérhető. A készülék Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) és RJ45 porttal is rendelkezik a gyors internetkapcsolathoz, legyen az akár vezetékes, akár vezeték nélküli.

A Chromebox CXI4 kapcsolódási rendszere jól átlátható és könnyed: egyszerűen csatlakoztatható a monitor hátuljához az opcionális VESA-val, de Kensington Lock is rendelkezésre áll.

A stílusos Halo intelligens hangszóró zenével, információkkal és egyebekkel tölti meg az otthont

Az Acer új Halo intelligens hangszórója egy olyan stílusos és testreszabható eszköz, amelyet úgy alakítottak ki, hogy beolvadjon bármely otthoni környezetbe. A hangszóró kompakt mérete lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bárhol elférjen, még egy zsúfolt íróasztalon vagy konyhapulton is, míg modern kialakítása bármilyen dekorációt kiegészít. Az RGB alapvilágítás további testreszabási lehetőségeket kínál, nevezetesen a zenével való szinkronizálás lehetőségét a megfelelő hangulatprofil beállításához, vagy épp nappalra és éjszakára megfelelő színvilágot is ki lehet választani. A Halo intelligens hangszóró, amely az első Google Assistant kompatibilis, DTS sound hangszórókkal rendelkezik, gazdag, kiváló minőségű hangzást nyújt, 360 fokos sugárzással.

Az opcionális LED-kijelző segítségével a felhasználók mindössze egy pillantással ellenőrizhetik az időt, vagy megnézhetik a kinti időjárást. Jelenleg egy olyan alkalmazás is fejlesztés alatt áll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szimpla üzenetükkel vagy egy egyszerű képpel személyre szabják készüléküket. A Google Assistant integrálva van az eszközbe, és kihangosító segítséget nyújt otthonában: az egyszerű „Hey Google” segítségével a Halo zenét, podcastokat, híreket, kérdések megválaszolását és sok egyebet is képes kezelni, lejátszani. A beépített két nagy hatótávolságú körirányú mikrofonnak köszönhetően az eszköz könnyen elkülöníti a környezeti zajt és a hangparancsokat a gyors reagálás érdekében, valamint külön kapcsoló áll rendelkezésre a mikrofon elnémításához.

Android applikáció-támogatás

Az új Acer Chromebook Spin 513, Chromebook Enterprise Spin 513, Chromebox CXI4 és Chromebox CXI4 Enterprise által támogatott alkalmazások a Google Playen keresztül elérhetők, így a felhasználók hozzáférhetnek minden általuk kedvelt alkalmazáshoz a termelékenység, a kreativitás, a szolgáltatások és sok egyéb más érdekében.

https://egyszermarlattamautot.hu/2020/10/21/porsche-design-acer-book-rs/