Így spórolhatunk több száz ezer forintot az esküvőn
Negyven drágultak az esküvői költségek tavaly óta
Hamarosan elkezdődik az esküvői szezon, az idén házasuló pároknak azonbanfel kell készülnie arra, hogy a költségeket ennek ellenére negyvennőttek. Egy lagzi eleve nem olcsó mulatság, de mégis a szerelmespár egyiklegfontosabb napja, ezért mindenki szeretne hatalmas kompromisszumoknélkül egy gyönyörű, emlékezetes kézót ünnepelni.
Sok házasulandó párnak kellett az idei lagzi szervezéssel szembesülnie azzal, hogy a nagy nap bizony sokkal több kerül idén, mint tavaly. Noha ilyenkor szükség lehet némi kompromisszumra, nem kell, hogy a nagy nap rossz szájízt hagyjon a párokban a költségek miatt.
„ Azt tapasztaltam, hogy negyven nőttek az elmúlt évek költségeit . Sok pár érkezik határozott elképzelésekkel hozzánk, és eddig bármilyen kívánságot tudtunk teljesíteni, számos esetben pedig sikerül lefaragni a költségekből, miután alaposan átbeszéltük a házaspárral a lehetőségeket. Sokszor kiderül, hogy van olyan, amit nem gondoltak még végig vagy egészen más elképzelésük volt a helyszínről és a díszítésről” – fejtette ki Szolnokiné Hölle Magdi, az újhartyáni Art Deco stílusú Hotel- Étterem a Vánkos&Eszcájg tulajdonosa.
Ezekkel a tippekkel csökkenthetők az esküvői költségek
A háromcsillagos szálloda rendszeresen nem csak céges vagy családi rendezvények, de esküvők helyszínéül is, az art deco stílusú berendezés pedig nagyon népszerű a párok körében. A szálloda tulajdonosa kitért arra, milyen módszerekkel lehet a párok költségeit csökkenteni.
„ Ha egy esküvői helyszín szálloda is egyben és nagy gyakorlata van az esküvők terén, az esküvőszervező költsége megspórolható. Nálunk a sokéves tapasztalat miatt például minden flottul megy, miután megbeszéltük, mi az, amit a pár szeretne. Sokan úgy érkeznek, hogy ragaszkodnak az élő virág díszítéshez, ami nem olcsó mulatság, hiszen rengeteg vágott virágra van szükség a teremdíszítéshez és az asztaldíszhez. Mi például rengeteg gyönyörű és élethű selyemvirággal dolgozunk, és sok menyasszony lepődik meg, amikor meglátja, hogy mennyire észrevehetetlen a különbség. A Vánkos és Eszcájg a díszítést, a komplett dekorációt tudja ingyen kínálni a pároknak, amivel több, mint félmillió forintot meg spórolhatnak, ráadásul a veszély sem fenyeget, hogy a nagy melegben kókadozni kezdenek a virágok.”
A szállodatulajdonos több tipp még spórolási is ajánlott az esküvőre készülő pároknak.
„ Ha olyan helyszínt választanak, ami közel van az anyakönyvi hivatalhoz, megspórolható az esküvői autó bérlése és díszítése, de ha nem szeretik a hosszú sétát a násznéppel, az anyakönyvvezetőt is a helyszínre lehet hívni. Nálunk az a szerencsés helyzet, hogy velünk szemben található a hivatal, így nem szükséges a nagy lagzi előtt összeházasodni hivatalosan a párnak. Az olyan helyszínek, amelyek egyben szállodák is, általában akciós csomagokat kínálnak a vendégsereg elszállásolására, például ajándékba kapja a nászutas, jacuzzis lakosztályt a pár. De érdemes olyan helyszínt választani, ami megegyezik a pár ízlésével a fotózáshoz is, mert jelentős költséget jelenthet, ha a helyszínre szervezik a fotózást, hiszen nem külön utazni és a sminket, frizurát még egyszer kifizetni” – tette hozzá Szolnokiné Hölle Magdi.
Letisztult elegancia és sültes tál az idei trend
Az azt is elmondta, hogy az idei esküvőszezon szállodatulajdonos fehér stílusban egyszerűen letisztult, eleganciát képviselő lesz, amelynél a bézs színek dominálnak.
„ Leginkább a letisztult, elegáns, letisztult stílust kérik és általában a fehér vagy bézs szín dominál, amit színes asztalközéppel és azzal harmonizáló szalvétákkal kombinálunk.”
Szolnokiné Hölle Magdi szerint az ételek terén a hagyományos magyar konyha és a klasszikus esküvői tálak a legnépszerűbbek.
„ Az újházi tyúkhúsleves vagy a májgombóc leves mellé sült tálakat szoktak kérni, amin egyre inkább szerepet kapnak a rántott- és grill zöldségek is. A laktóz- és gluténérzékeny vendégek ma már szinte mindenhol ügyelnek. Vendégváró ételek közül még mindig a pogácsa és a rétes a sláger, ám most már a hidegtál is hasonló áron mozog, ezért érdemes végiggondolni lehetséges opcióként.”
A Vánkos&Eszcájgról:
Az Újhartyán szívében található art deco stílusú szálloda könnyen megközelíthető akár Budapest, akár Kecskemét, vagy Szolnok irányából. A 40 fő, éttermek 60 fő befogadására alkalmas, ültetéshez 300 főig tudnak helyet biztosítani. Az esküvők mellett céges rendezvények tartásához is népszerű helyszín, az alsó részen található pinceklub csocsóval, biliárddal, darts-szal és VR-szemüveggel különösen kedvelt. A szálloda éttermében minden hónap második hétvégéjén korlátlan ebédfogyasztásra van lehetőség 4000 Ft/fő áron.