Így hangzik Budapest

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Elkészült a Budapest Dal 2018 album, amelyen 17 fővárosi zene kapott helyet.

 

Megjelentek a várva-várt budapesti dalok, amelyeket a Fővárosi Önkormányzat felkérésére írtak olyan nagynevű előadók, mint Keresztes Ildikó, Zséda, Frenreisz Károly,Horváth Charlie vagy a fiatalabb generáció kedvencei, Caramel, Király Viktor, aHoneybeast, Radics Gigi, a Zavodi + Berkes Olivér duó, a Compact Disco vagy az Anna & The Barbies.

 

A pályázatra messze a várakozáson felüli számban – összesen 116 mű – érkeztek szerzemények, ezért a zsűri végül a meghirdetett 3 helyett 6 dalnak adott lehetőséget, hogy a már nagy presztízsű előadók felvételei mellett megméretesse magát a Budapest Dala 2018 címért, így összesen 17 vadonatúj számnak lehetünk fültanúi az albumon.

 

Az előadók a Thália Színházban péntek este élőben mutatták be dalaikat a közönség előtt. A szakmai zsűri és a közönség közös döntése alapján Radics Gigi „Budapest szerelem” című dala lett a győztes, ami egy éven át fogja viselni a „Budapest dala” címet. A közönségdíjat Benji„Bárhol járok” című felvétele kapta, a fiatal tehetségeknek járó elismerést pedig a Zavodi + Berkes Olivér duó nyerte el az „Óriáskerék” című szerzeménnyel.

 

A Budapest Dal 2018 albuma elképesztően izgalmasra és sokszínűre sikerült, így mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló műfajt – a rocktól a hip-hopon át a vegytiszta popig üde hangulatú, városi feelinget idéző felvételeket tartalmaz.

 

Mindegyik számot imádjuk, de alább találtok egy „Best Of” ízelítőt:

 

CARAMEL: 1873

Caramel szerelmes levele Budapesthez egy szenvedélyes popballada, aminek a hivatalos videóklipjét a díjnyertes rendező, Bogdán Balázs készítette. A „szédítően” jól sikerült klipre már többtízezren voltak kíváncsiak, jelenleg 15. a YouTube felkapottak listáján.

 

KIRÁLY VIKTOR: KIRÁLY UTCA

A lazaságról Király Viktor nyári hangulatot árasztó, „Király utca” című, abszolút slágergyanús szerzeménye gondoskodik, amelyben Viktor a „saját” utcájában andalog.

 

RADICS GIGI: BUDAPEST SZERELEM

Az Amerikából frissen hazatért énekesnő ezúttal egy kifejezetten könnyed, friss felvétellel pályázott és nyert. A„Budapest Szerelem” nagyon jól áll Giginek!

 

NAGI & YA OU: ÚGY KÉNE

A szerelmes életérzést Nagi & Ya Ou szívet melengető, meghitt, őszinte duettje erősíti a korongon.

 

A 17 dalt itt tudjátok meghallgatni, illetve az elmúlt idők Budapest ihlette dalaiból itt találtok egy összeállítást.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .