Igéző tekintet minden hangulathoz

Ragyogó szemsminkek lépésről lépésre

A szem a lélek tükre, szokták mondani, és általában ez az első, amire pillantásunk téved más arcán vagy mikor magunkat szemléljük a tükörben. Nem csoda, ha szeretjük szemünket kiemelni, optikailag nagyobbnak láttatni és különböző színekbe öltöztetni. Az AVON szépségszakértőinek segítségével, most olyan izgalmas szemfestési trükköket sajátíthatunk el, amit mi is könnyedén elkészíthetünk magunknak.

A klasszikus

Talán az egyik legkedveltebb szemfestési technika a füstös szem, amely soha nem megy ki a divatból. Elkészítése először bonyolultnak tűnhet, de egyszerűbb, mint gondolnánk, csupán három egymással harmonizáló színre van szükségünk. Első lépésként egy világos árnyalatot vigyünk fel a szemhéjra egészen a szemöldökcsontig, majd annál egy árnyalattal sötétebb színt tapogassunk fel egy ecset segítségével a mozgó szemhéjra. Végül a legsötétebb árnyalatot vékony vonalba vigyük fel a mélyítő vonalba, ahol az előbb két felvitt szín találkozik, ezzel mélységet és nyitottságot adhatunk tekintetünknek. Utolsó lépésként egy ecsettel satírozzuk el az éles határvonalakat, hogy a három szín összeolvadjon. Szemsminkünk egyszerre lesz így drámai és elbűvölő.

Felhasznált termékek: mark. Big and Style dúsító szempillaspirál – Brown/Black (1999 Ft); mark. szemöldökformázó készlet – Soft Brown (2699 Ft); mark. tégelyes szemhéjpúder – Forever Bronze (1398 Ft); mark. gél állagú szemceruza – Rich Copper (1398 Ft); Avon True színezett ajakápoló – Restoring Ruby (1398 Ft); mark. 3D szájfény a teltebb ajkakért – Pink Pout (1699 Ft); Luxe bronzosító paletta – 3149 Ft; mark. gél hatású körömlakk – Firecracker (1398 Ft)

A visszafogott

A nude smink még mindig töretlen sikert arat, végtére is mindenki szívesen nyúl a finom, meleg árnyalatokhoz minden alkalommal. A „meztelen szemek” elkészítése nem sokban különbözik a füstös szem lépéseitől, csupán elég két, egymáshoz nagyon hasonló színt használnunk és azt finoman összemosni. Érdemes egy gyöngyházfényű szemhéjpúdert is alkalmaznunk, amitől tekintetünk üdébb, ragyogóbb lesz.

Felhasznált termékek: Avon True színezett ajakápoló – Protecting Peach (1398 Ft); mark. Big and Style dúsító szempillaspirál – Brown/Black (1999 Ft); Avon True szemöldökceruza – Light Brown (1398 Ft); Avon True Diamonds szemkontúrceruza – Flashy Copper (1398 Ft); Avon True bőrnyugtató hatású alapozó – Cream (2299 Ft); Avon True Glow barnító gyöngyök – Warm Glow (3229 Ft); mark. pirosító-highlighter duó (3299 Ft) ;mark. szemöldökformázó készlet – Soft Brown (2699 Ft)

A kontrasztos

Szemsminkünk elkészítése során használhatjuk ugyanazon szín világosabb és sötétebb árnyalatát, vagy akár játszhatunk a hideg és meleg tónusok kontrasztjának kialakításával. Bár a hideg és meleg árnyalatok mindenkiből más és más hangulatot váltanak ki, bátran keverjük őket egymással, hiszen azok remekül harmonizálnak, mint például a fénylő aranybarna és mélykék párosa. A felső szemhéjunkra vigyük fel a barna árnyalatot, míg az alsó szemhéjra a szempillák tövébe a kéket. Ezzel a technikával remekül feldobhatjuk hétköznapi sminkünk is.

Felhasznált termékek: mark. Big and Style dúsító szempillaspirál – Brown/Black (1999 Ft); Avon True szemkontúrceruza – Starry Night (1398 Ft); Avon True szemöldökceruza – Dark Brown (1398 Ft); Avon True Diamonds szemkontúrceruza – Flashy Copper (1398 Ft); Avon True négyes szemhéjpúder – Mocha Latte (2499 Ft); mark. 3D szájfény a teltebb ajkakért – Pink Pout (1699 Ft); Avon True Glow barnító gyöngyök – Cool (3229 Ft)

A merész

Az eddigi trendek alapelve az volt, hogy sminkünk vagy szem-, vagy szájhangsúlyos legyen. Ezt ma már elfelejthetjük, hiszen a meleg sötétbarna szemsminkünk mellé nyugodtan feltehetünk egy élénk, korall színű rúzst vagy a cicás tus mellé párosíthatunk vérvörös ajkakat is. Azonban figyeljünk arra, hogy a színek és textúrák harmóniája megmaradjon.

Felhasznált termékek: mark. Big and Style dúsító szempillaspirál – Brown/Black (1999 Ft); mark. professzionális szemceruza – Bronze Sheen (1398 Ft); Avon True szemkontúrceruza – Cosmic Brown (1398 Ft); Luxe alapozó SPF 20 – Nude Bodice (3149 Ft); Avon True ajakrúzs – Ripe Papaya (1699 Ft)

A kihagyhatatlan

A szemsmink méltó megkoronázása a szempillaspirál felvitele, amivel dús, ívelt pillákat varázsolhatunk magunknak. Ügyeljünk arra, hogy a szemzugokba található pillákra is jusson festék, de ne nehezítsük el a már befestett részeket, illetve ne kenjünk festéket a már szépen elkészített szemsminkünkre. Az AVON legújabb, innovatív formulájú mark. Big and Style dúsító szempillaspiráljának segítségével újra és újra formázhatjuk szempilláinkat, hogy a hatás tökéletes legyen, anélkül, hogy azok elnehezülnének.