Időrablóvá vált az otthoni mosás


Egyre tudatosabban végezzük már a házimunkát is

A magas beruházási és fenntartási költségek miatt egyre többen döntenek úgy, hogy nem vásárolnak mosógépet. Miklovicz Bertold elmondta, a statisztikák szerint egy héten akár egy-másfél napig is a lakáshoz láncolhatja a felhasználót a ruhák és más textilek mosása, szárítása, valamint ezek jellemzői a hétvégére esik, így a házimunka a szabadidőből vesz el tengernyi időt. Ezt felismerve egyre többen választják a közösségi mosodákat, ami időtakarékosabb és költséghatékonyabb megoldás az otthoni mosásnál.Hamarosan elkezdhetünk hozzászokni országszerte a mosógép nélküli otthon, mert számtalan háztartásban vált mumussá a mosás az elmúlt években. A piaci visszajelzések alapján egyre többen szabadulnak meg a mosógépüktől: ha elromlott, nem javítják meg azt a szerelővel, de új ingatlan vásárlás esetén sem költenek már sokan a háztartási gép beszerzésére.

Miklovicz Bertold , Magyarország legnagyobb önkiszolgáló mosoda-hálózatának társ-vezérigazgatója elárulta, a koronavírus-járvány elején döbbentek rá, hogy mennyien nélkülözik már az otthonukban a mosógépet.

„A kijárási tilalom és a nagy boltbezárások idején rengeteg telefonhívást és megkeresést kaptunk a pánikba esett ügyfeleinktől, hogy hol tudni az elkövetkező időszakban mosni, mert a lakásban nincs nekik. Ez már egy erős jel volt a trendfordulónak, ami azóta csak tovább erősödött. A lakosság egyre nagyobb szelete kezdi felismerni a közösségi mosodák előnyeit” , fogalmazott.

Töredékére csökkenthető a mosással eltöltött idő

Az éves szinten több mint 100.000 embert kiszolgáló és közel 1 millió gépindítást jegyző Bubbles vezetője hozzátette, a felgyorsult világban sokaknak már nem fér bele, hogy egy héten akár másfél napig a lakáshoz kell szögezve a mosás és szárítás idejére. Márpedig egy család esetében akár ennyi időt is elvehet ez a háztartási munka.

Példaként említette, hogy míg egyi mosás átlagosan 90-120 percig tart, addig a Bubblesnél a speciális technológia miatt mindössze 30 percet vesz igénybe. Egy otthoni szárítás esetén vagy napokig nézegetjük és kerüljük a kiteregetett ruhákat, vagy 90-120 percig dolgozik a szárítógép, ami a Bubbles-ben már 37 percet végez. Mindezt úgy, hogy a gépek mérete duplája vagy a triplája az otthon használatos eszközökhöz csatlakoztatható, vagyis egy óra alatt akár több zsáknyi ruhát, vagy más nagyméretű textilt, például takarót, paplant, függönyt, matrachuzatot vagy párnát lehet kimosni és megszárítani.

Mint mondta, a carsharinghez hasonló modell alapján működő közösségi mosodákban egyre nagyobb számban jelennek meg a családanyák mellett az idősebbek is, akik a Bubbles pár gombnyomással el tudja indítani a készüléket. kész a szolgáltatás a nagytakarítások idején is rendkívül felkapott, hiszen egyszerre, egy időben lehet nagyon sok textilt kimosni.

Az országszerte 24 városban több mint 60 helyen elérhető közösségi mosoda által kínált szolgáltatások népszerűek a nyári időszakban a fesztiválok környékén is, ahol az idelátogató turisták és az őket kiszolgáló szállásadók veszik előszeretettel igénybe a szolgáltatást. Mivel a rendszer a mosószer mellett fer adagol minden programhoz és a szezonális vendégek számára ez a praktikus és kényelmes megoldás jelent.

A 11 éves Bubbles hamarosan a külföldi piacokon is terjeszkedni kezd, de a fejlesztésekkel ezzel egy időben Magyarországon sem közlekedik. Tavaly szeptember óta öt budapesti helyszínen indul el az állatszőrös textilek mosása, és várhatóan az idei év végén behozzák a piacra a vegán mosószerrel történő BIO-VEGÁN mosási szisztémát is.