Idén is lehet jelentkezni a JÉG középiskolás versenyére

A Jövőt Építők Generációja Corvinus (JÉG Corvinus) diákszervezet immár 10. alkalommal rendezi meg az ország egyik legnagyobb közgazdaságtudományi versenyét középiskolások számára. A verseny a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legnagyobb közgazdaságtudományi versenye középiskolásoknak, amelyre 2022-ben 363 diák jelentkezett. A versenyre három fős csapatokban tudnak jelentkezni a 9-12. osztályos diákok. A verseny célja, hogy megszerettesse a középiskolásokkal a közgazdaságtudományt izgalmas módon.

„A versenyek felkészítik az embert az egyetemi életre és lehetőséget adnak arra is, hogy elmélyüljünk egy-egy olyan területen, amivel lehet a jövőben is fogunk foglalkozni!” – mondta Rácz Zsófia, miniszteri biztos, a 2023-as verseny fővédnöke

A középiskolások a verseny első három fordulójában a közgazdaságtudomány különböző elméleti és logikai kérdéseivel fognak találkozni. Idén a mikroökonómia, a pénzügy, a startupok, a mesterséges intelligencia és az adatvizualizáció került a középpontba. A 10 legjobb csapat bekerül az országos döntőbe, ahol az álmaik vállalkozását kell bemutatni egy szakmai zsűri előtt. A döntőbe jutott csapatokat egy-egy Corvinusos hallgató mentorálja, és segít számukra felkészülni a szóbeli döntőre.

Minden döntőbe jutott diák ajándékban és ​egyéni karrier coachingban részesül. Ezen felül az első csapat 120.000 Forint, a második csapat 80.000 Forint, a harmadik csapat pedig 50.000 Forint értékű ajándékban részesül.

A szervezők minden olyan középiskolás hallgatót várnak, aki érdeklődik a közgazdaságtudomány iránt, vagy szeretne mélyebben belelátni ebbe a területbe.
Jelentkezni a verseny hivatalos weboldalán lehet 2023. február 5-ig.

Weboldal: https://jovotepitok.hu/kozepiskolas_verseny/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/bcejeg/