Idén együtt mutatkozik be az adóhatósággal a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum

Idén közös sátorban mutatkozik be a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum (PAM) a Civil Szigeten. A NAV sátor minden nap a Pénzügyőr Zenekar fúvósainak ébresztőjével nyílik.

Dvorszky Anikó, a PAM munkatársa az MTI-nek csütörtökön elmondta: az adóhatóság rendszeres kiállítója a fesztiválnak. Az idei kiállítás valóságos időutazást kínál, hiszen éppen 150 éves a pénzügyőrség, 75 éves a Pénzügyőr Zenekar, és 30 éve jött létre az adóhivatal, közismert nevén az APEH.
Hozzátette: a NAV és PAM közös sátrában az évfordulókhoz kapcsolódik a program, a látogatók képzeletben bejárhatják a pénzügyőrség, az adóhivatal és a népszerű Pénzügyőr Zenekar korszakainak jellemző pillanatait, megismerhetik az egykori eszközöket, dokumentumfajtákat, egyenruhákat.
Elmondta, hogy a szigeti tárlaton ki lehet próbálni a régi korok kellékeit, a hagyományos írógép kipróbálása például nagy meglepetést okoz a számítógéphez szokott fiataloknak.

A fesztiválozók különböző korszakok pénzügyőrfiguráival is fényképeztethetik magukat, és vámzár-karkötőt is készíthetnek az extrém emlékre vágyók. A sátorban magyar és angol nyelven is tesztelhetik tudásukat a vendégek, akik a megmérettetés után ajándékra számíthatnak.
A sátorban a fesztivál egész ideje alatt ügyfélszolgálat is működik – tette hozzá Dvorszky Anikó.