Ideális konyhai gépek gyümölcs- és zöldségkoktélok készítéséhez

Megérkezett a Sencor első BPA-mentes gyümölcscentrifugája

A gyümölcsfacsarók, turmixgépek és nutridrink mixerek megjelenésük óta töretlen népszerűségnek örvendenek a hazai piacon. Egyszerű kezelhetőségüknek és gyorsaságuknak köszönhetően hamar állandó helyet vívtak ki maguknak a háztartásokban. „Kezdetben az egyszerűbb darabok hódították meg a vásárlók szívét, azonban ma már egyre többen keresik a stílusos és BPA-mentes, vagyis baba-barát termékeket. Éppen ezért a gyártók nem ülhetnek a babérjaikon” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

A BPA (Bisphenol A) az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyagnak számít, elsősorban csomagoló anyagok, műanyag edények gyártására használják fel. Az Európai Unióban jelenleg csak olyan műanyag termékeket szabad forgalomba hozni, melynek BPA-tartalma határérték alatt marad, mivel nagyobb mennyiségben káros hatással lehetnek a babák hormonműködésére. A korszerű technológiáknak köszönhetően ugyanakkor ma már könnyedén elállíthatók BPA-mentes termékek.

Egészséges gyümölcscentrifuga

Mindezt felismerte a Sencor is, ezért nemrégiben bemutatta első, teljesen BPA-mentes gyümölcscentrifugáját. „Az új Nutrline termékcsaládba tartozó SSJ 4050NP valamennyi műanyag-tartozéka mentes a Bispherol A vegyülettől, ezáltal nincs egészségre károsító hatása” – emelte ki a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette a Tritan-edények pedig kimagasló szilárdsággal rendelkeznek, emellett ellenállnak a káros oxidációnak is. Így oldalfaluk idővel nem fakul meg és nem kopik el.

Színes turmixgépek

Ezek az előnyök ezentúl nemcsak a gyümölcscentrifugálás terén állnak rendelkezésre. A Sencor nemrég olyan termékeket mutatott be, melyek teljes mértékben BPA-mentesek” – hangsúlyozta Lucza András. A hazai piacon már elérhető a számtalan színben készülő SLB 220-as turmixgép sorozat, mely törhetetlen Tritan mixelőpoharakkal és titán bevonatú késekkel rendelkezik. Ennek köszönhetően gyorsan és hatékonyan aprítja össze a gyümölcsöket, magvakat és jégdarabokat. „További előnye a titán bevonatú késeknek, hogy a tápanyagok nem oxidálódnak el, így a fontos vitaminok és enzimek nem vesznek el a feldolgozás során” – jegyezte meg a Sencor termékmenedzsere. Az igazán tápláló koktélok javítják az alvás minőségét, segítik az emésztést, valamint támogatják a szervezet regenerálódását sportolás után.

A Sencor a jövőben tovább dolgozik azon, hogy konyhai készülékei teljes mértékben BPA-mentesek legyenek annak érdekében, hogy a szülőknek ne kelljen aggódniuk a család legkisebb tagjaiért a különféle ízletes italok elkészítésénél.