Ideális készülékek az otthon levegőjének felfrissítése

Érdemes időben felkészülni az első nyári hőhullámra

A nyári hónapok beköszöntével kiemelten fontossá válik az otthoni, illetve az irodai levegő megfelelő felfrissítése, vagy hűtése. Manapság már számtalan megoldás létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módot. „A hűtéstechnikai termékek piacán nemcsak ventilátorok, de léghűtők, illetve mobil klímák is rendelkezésre állnak, amelyek biztosítani tudják a kellő felfrissülést még a fülledtebb nyári napokon is” – emelte ki Lucza András, a Sencor SDA divízióvezetője.

3 az 1-ben ventilátor

A ventilátor ideális választás azok számára, akik érzékenyen reagálnak a különböző klímaberendezésekre. Nem beszélve arról, hogy egy ventilátor beszerzése, telepítése és üzemeltetése jóval alacsonyabb költséggel jár, mint egy légkondicionálóé. A Sencor SFN 4070WH egy igazi 3 az 1-ben készülék, ugyanis álló- és asztali ventilátorként is használható. Ennek megfelelően háromféle magasságállítási fokozattal rendelkezik (69-100-131 cm), emellett kikapcsolható horizontális forgással, dőlésszög beállítással és robosztus, stabil talppal van felvértezve.

A 48 W teljesítményű készülék 8 különböző sebességi fokozattal teszi elviselhetővé a forró nyári napokat. Optimális kialakításának köszönhetően 58 m³-nyi levegőt tud megmozgatni percenként, ami elsősorban optimális kialakításának köszönhető. A készüléket a legnagyobb teljesítmény érdekében 40 centiméter átmérőjű lapátkerékkel és öt darab lapáttal szerelték, így hatékonyan tudja felfrissíteni a helyiség levegőjét.

Friss eső érzete

A Sencor SFN 9011WH nyári ventilátorként, párásítóként és léghűtőként is képes helytállni. Az utóbbi két funkció a kivehető 5,5 literes víztartálynak köszönhető, amely a készülék aljában kapott helyet. De hogyan tudja párásítani a levegőt egy ventilátor? Ez egy innovatív megoldásnak köszönhető. A párásító funkció bekapcsolásakor a készülékben működésbe lép egy vízszivattyú, ami egy szűrőn lecsorgatja a vizet, a lapátkerék által megmozgatott levegő pedig porlasztja a vizet, amely révén megvalósul a párásítás.

„Amennyiben szeretnénk lehűteni a párásításra használt vizet, abban az esetben a víztartályba két jégakku is helyezhető, így a léghűtő 1-2 Celsius fokkal csökkenteni tudja a szoba levegőjét. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy hűtési hatékonyság szempontjából ez a készülék leginkább a ventilátorok és a különböző klímaberendezések között helyezkedik el” – emelte ki Lucza András.

Hasznos extra lehet ennél a léghűtőnél, hogy a beépített ionizációs funkciónak köszönhetően a forró nyári éjszakákon akár a friss eső utáni levegő hatását tudja kelteni a lakásban. A légpárásítás természetesen szükség szerint be- és kikapcsolható, így sima ventilátorként is használható. A 110W-os készülék további előnye, hogy csendes, 66 dB-es maximális működést kínál és akár éjszaka is használható, mert nem zavarja fel az embert a pihentető alvásból. A távirányító segítségével pedig akár előre időzíthető a gép kikapcsolása.

Meleg levegő „kizárva”

A könnyen felmelegedő lakásokba, helyiségekbe ideális választás lehet egy nagy teljesítményű, ámde tetszetős mobil klíma, ami a használat ideje alatt kellemes, hűvös érzetet tud biztosítani a felhasználók számára. A SAC MT1411C hordozható kivitelű, ezért a lakás, vagy üzlethelyiség bármely pontján bevethető. A készülék rugalmas tömlője nemcsak a szellőzőnyílásokhoz csatlakoztatható, hanem akár az ablakokhoz is. „A mobil klímához biztosított adapterrel és takaró textillel egy résnyire nyitott ablakon is kivezethető a meleg levegő a lakásból. A jól záró és szigetelő Airlock tömítés nem engedi be a lakásba a kinti meleg levegőt” – hangsúlyozta a Sencor szakembere. Az 1500 wattos teljesítményű mobil klímával akár egy 2,6 méteres belmagassággal rendelkező, 138 m3 – res helyiséget is lehet hűteni.

A ventilátorok, léghűtők és mobil klímák a nyári hőhullámok idején kellemes felfrissülést hozhatnak az otthonokba, emellett pedig elviselhetőbbé tehetik az éjszakai pihenést.