I. Simonpusztai Nyárindító Gyermekfesztivál

A nemzeti lovas hagyományok ápolása, a magyar történelmi örökség bemutatása és a lovaglás, mint fejlesztő, tanító és nevelő eszköz vannak a középpontjában a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület tanévzáró nagyrendezvényének, a Nyárindító Gyermekfesztiválnak.

Az Érd melletti Simonpusztai Lovasparkban működő egyesület megalakulásakor azt a célt tűzte maga elé, hogy az ország lehető legtöbb iskolájába juttassa el a ló és a lovaglás szeretetét, a magyar lovas hagyományok ápolását közvetítő filozófiáját. A Nyárindító Gyermekfesztivállal is ezt a komoly társadalmi felelősséggel járó törekvést erősítik, hiszen az egész napos programsorozat minden eleme a lovagláshoz, a lovas sportokhoz vagy a nemzeti történelmi örökséghez kapcsolódik. Az egyszerre tanító és szórakoztató, gyerekeknek és szülőknek is érdekes és tartalmas időtöltést kínáló fesztiválra június 16-án kerül sor.

A belépés ingyenes, szombaton 11 órától mindenkit várnak a szervezők, aki érdeklődik a lovak és a lovaglás iránt. Hagyományos lovasíjász bemutató, díjugratás, huszárok felvonulása és rengeteg más lovas program várja a vendégeket egész nap. A Magyar Honvédség különleges díszelgő alakulata ad elő egy látványos műsort, és hatástalanított fegyvereket is meg lehet tekinteni a toborzó sátorban. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete tonfa és tollaslabda bemutatóval is készül. Izgalmasnak ígérkezik a Honvédelmi Sportszövetség szimulátor játéka és az emelőkosaras autóval érkező tűzoltók műsora is.
Emellett délután négytől hatig ingyenes lovaglási lehetőség, továbbá egész nap légvár, íjászkodás, délután kettőig pedig tollaslabdázás várja a látogatókat. Az esti program pedig a Nemzeti Lovas Színház „Mátyás, az igazságos” című családi rockoperájának bemutatója. A történelmünk dicsőséges és fontos évtizedeit megelevenítő, látványos lovas produkció este hét órakor kezdődik.

A Nyárindító Gyermekfesztivál szervezésben közreműködik a Honvédelmi Minisztérium, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület és a Kincsem Nemzeti Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .