Hrutka Róbert 25 éves alkotói jubileumra készül szimfonikus koncerttel

 

 

Budapest, 2017. október 24., kedd (MTI) – Szimfonikus koncerten idézi fel eddigi 25 éves pályafutása legfontosabb állomásait Hrutka Róbert december 2-án a Budapest Kongresszusi Központban. A gitáros, zeneszerző estjén fellép Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Roy és Jamie Winchester is.

Bár a zenész 2001 és 2008 között a Jamie-Robi duóval lett országosan ismert, korábban is számos zenekarban megfordult és sok stílust kipróbált.
Kezdetben, a nyolcvanas években punkot játszott a Kretensszel, a kilencvenes években közreműködött az R-Góban és a Rapülők produkcióban, a V’Moto-Rock feloszlása után Lerch István billentyűssel dolgozott, majd a dzsesszes PéNZ zenekar tagja volt 1997 és 2002 között. Eddigi egyetlen szóló stúdióalbuma 2009-ben jelent meg Szabadság-vírus címmel, ám az elmúlt huszonöt évben több mint kétszáz lemez megszületésénél volt jelen.
Mostani életműkoncertje összegzés, amelyben felidézi zenei pályafutása legfontosabb állomásait a punktól a reklámokon át a filmzenékig, mindezt szimfonikus hangszerelésben – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
Hrutka Róbert, aki hol zenészként, máskor mint zeneszerző vagy producer dolgozik, számos stílusban próbálta ki magát. Ezernél is több reklámhoz szerzett zenét, több tucat mozifilmhez (például Magyar vándor, Valami Amerika 2, Kincsem) írt muzsikát. Írt albumot Für Anikónak, Udvaros Dorottyának és Tompos Kátyának, emellett rendszeresen szervez emlékesteket, ahol az ő hangszerelésében szólalnak meg Cseh Tamás ikonikus dalai.
A december 2-i koncerten ott lesz Für Anikó, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya, Roy, valamint Jamie Winchester is, Hrutka Róbert zenekarában Galambos Zoltán zongorázik, Kalmus Felicián csellózik, Fehérvári Attila basszusgitározik, Dely Domonkos vokálozik és ütőhangszereket szólaltat meg, Markó Ádám pedig dobol. Közreműködik a Magyar Virtuózok Kamarazenekar.