Hosszú intenzív ellátásra szorul a szolnoki mentőbaleset, Honvédkórházban ápolt sérültje

Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul a szerdai szolnoki mentőbaleset budapesti Honvédkórházban ápolt sérültje – mondta Muzsay Ildikó, az intézmény igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A szerdai balesetben két ember – a mentőautó vezetője és a szállított beteg – meghalt, többen megsérültek.

A mentőápolót és a mentőtisztet mentőhelikopterrel szállították Budapestre. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központba került sérültet, a mentőápolót, csütörtök reggel 9 óra óta több szakterület bevonásával műtötték meg.

Szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett – mondta Muzsay Ildikó.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, korábban meglátogatta a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben fekvő sérültet is. Az ő állapota kielégítő, a történtekre részben emlékszik.

Hozzátette: a balesetet szenvedett mentődolgozóknak és családjaiknak minden segítséget megadnak.

Csató Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, annyit tudni, hogy a mentőautó használta a megkülönböztető jelzést, s hogy esős, csúszós idő volt. A körülmények tisztázására a rendőrség és a mentőszolgálat is vizsgálatot indított.

Maroska Anikó, a szolnoki Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója az M1 aktuális csatornának azt mondta: kórházukba 22 sérültet vittek, közülük 19 embert ellátás után hazaengedtek. Három sérültet – két nőt és egy férfit – ápolnak még a kórházban, egyiküknek eltört a karja, ketten enyhe agyrázkódást szenvedtek.

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese korábban azt közölte: a kórházukba szállított sérült túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota. A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe – tette hozzá.

A szerdai, szolnoki baleset után a Péterfy Sándor kórházba szállított sérült állapota stabil

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .