Hölle Martin újabb sikere Hollandiában

A hétszeres magyar világbajnok Hölle Martin kettesfogathajtó első helyen végzett a 2023 július 27 -30. között megrendezésre került CAIO Beekbergen elnevezésű hollandiai világkupán.

A nagyon erős, 50 fős nemzetközi mezőnyben Hölle Martin a már védjegyévé vált kiváló, elegáns díjhajtással, összesítésben 10 pont előnnyel végzett az első helyen, megelőzve a német Dennis SCHNEIDERS-t. A másik magyar hajtó, Osztertág Kristóf a 7. helyen végzett.

Martin díjhajtását 35.68 pontra értékelte Eppivel és Juventussal a nemzetközi zsűri, ezzel ő nyerte a díjhajtást a kettesfogat mezőnyben. Maratonhajtásban pedig a szintén előkelő 4. helyet szerezte meg, így összetettben 10 pont előnnyel állhatott a dobogó legfelső fokára.

A holland verseny volt az egyik legfontosabb megmérettetés a közelgő világbajnokság előtt. Így tökéletesítést nyújtott szeptemberben a Haras du Pin-ben sorra kerülő kettesfogathajtó világbajnokságra, ahol Hölle Martin egyéniben, illetve a Magyar csapat címvédőként fog majd részt venni.