Hogyan kerül laktóz vagy glutén a párizsiba?

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Virsli terméktesztünk alkalmával is kitértünk arra, hogy a feldolgozott húskészítmények esetében a gluténtartalmú (pl. búzarost) és a laktóztartalmú (pl. tejpor) összetevő használata nem tiltott, sőt általánosan használt állományjavítás céljából vagy a megfelelő íz kialakítása érdekében. Ahogyan a virsli, úgy a párizsi esetében is elmondható ugyanez, azaz nem kell meglepődni, hogy lehet glutén, laktóz vagy éppen szója ezekben a húskészítményekben.

A teszt során vizsgált 30 termék között bőven akadt, amelyek csomagolásán olvasható volt a „gluténmentes”, „laktózmentes”, „szójamentes”, „tejfehérjementes” felirat. Azt is ellenőriztük, hogy valóban „mentesek”-e ezek a termékek, hiszen az erre érzékenyek számára ez fontos információ. Jó hír, hogy valamennyi vizsgálat megfelelő eredménnyel zárult, azaz a mentességre vizsgált termékek valóban „mentes” termékek voltak.

Budapesti párizsiteszt (Videókkal)

 

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .