Hatodik alkalommal adták át a Média a Tehetségekért Díjakat

Több mint 280 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” idei nyerteseit: a négy kategória legjobbjai között találjuk a Magyar Nemzet Magazin, az RTL Magyarország, az M4 Sport, a Nők Lapja és a Kossuth Rádió fiatal művészeket, tudósokat és sportolókat bemutató riportjait is.

Azóta minden egyes hossz, amit pillangóban leúszok edzésen, olyan érzés, mintha ott lennék a Duna Arénában, és azt a bizonyos 100 pillét úsznám. ” – mesél a hazai rendezésű úszó világbajnokságon szerzett ezüstérméről a 17 éves Milák Kristóf úszótitán Korsós Kristóf, Zsoldos Balázs és Kántor Zoltán díjnyertes riportjában, az M4 Sport műsorában.

A „Média a Tehetségekért Díj”-jal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány már hatodik éve jutalmazza azokat az újságírókat, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.

A „Média a Tehetségekért Díj” pályázat tv/videó kategóriájában első díjat nyert Kilyén Tamás „Az utat nem látni kell, hanem végig menni rajta”című, az El Camino zarándokutat teljesítő Fóris Norbert látássérült judotehetségről szóló riportja az RTL Magyarország műsorában. A rádió kategória első helyezettje Csűrös Csilla lett, a Kossuth Rádió „Történet hangszerelve: Szegedi Melinda” című riportjával, mely az okosfáslit megalkotó fiatal tudóslányt és találmányát mutatja be.

A nyomtatott sajtó jelöltjei között Sashegyi Zsófia, a Magyar Nemzet Magazin újságírója „A vikingek napköveitől a fenyegető fénycsapdákig” című riportjával ért el első helyezést, amelyben Farkas Alexandrát, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának légkör- és környezetoptikai jelenségekkel foglalkozó kutatóját kérdezi szakmájáról. Az online pályázati anyagok között a zsűri Szabó Ádám Varga Tamásról szóló cikkét találta a legjobbnak, mely “Magyar fiú rajzolja az Operaház fantomja képregényverzióját” címmel jelent meg a fidelio.hu-n.

A 300 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a 200 ezer forinttal jutalmazott második helyezetteket és 100 ezer forinttal elismert harmadik helyezetteket összesen több mint 280 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, Keresztes Ilona, az MTVA munkatársa és Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

A díjazottak listája elérhető a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalon.

Az Új Európa Alapítványról

Magyarország legnagyobb vállalataként a MOL kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és gyermekegészségügy támogatására. 2006-ban hozta létre ezért az Új Európa Alapítványt, mely tizenegy év alatt több mint egymilliárd forint támogatást osztott ki. Tehetség portfólióján belül 18 év alatti fiatalokat támogat, tanárokat, edzőket, újságírókat díjaz, akik a tehetséges sportolókkal, művész és tudóspalántákkal foglalkoznak. Civil szervezetek számára kiírt pályázati programjai között kiemelkedő a MOL Gyermekgyógyító Program, amely krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek számára szervezett élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

További információ:

Krupa Zsófia

MOL Új Európa Alapítvány

zskrupa@external.mol.hu

+ 36 20 487 2128

 

A Média a Tehetségekért Díj 2017-es helyezettjei:

Online kategória

1. hely

Szabó Ádám (fidelio.hu)

Magyar fiú rajzolja az Operaház fantomja képregényverzióját

2. hely

Török Ferenc (Ritmus és hang blog)

Szia, van kedved zenélni?

3. hely

Leirer Tímea (NullaHatEgy.hu)

Lufikból áll az életünk, melyek előbb-utóbb kidurrannak majd körülöttünk”

Print kategória

1. hely

Sashegyi Zsófia (Magyar Nemzet Magazin)

A vikingek napköveitől a fenyegető fénycsapdákig

2. hely

Hulej Emese (Nők Lapja)

Igazi kincsek nyomában – Pabeschitz Virág, utazó régész

3. hely

Joó Zsuzsa (Új Néplap)

Cigányteleptől az orvosi egyetemig

Rádió kategória

1. hely

Csűrös Csilla (Kossuth Rádió)

Történet hangszerelve: Szegedi Melinda

2. hely

Marton Árpád (Magyar Katolikus Rádió)

Mondd meg nékem, kicsi madár…

3. hely

Kutasi Judit (Trend FM)

Egy új kor hajnalán: robotika és telemedicina egy egészségesebb jövőért

TV-videó kategória

1. hely

Kilyén Tamás (RTL Magyarország)

Az utat nem látni kell, hanem végigmenni rajta”

2. hely

Korsós Kristóf, Zsoldos Balázs, Kántor Zoltán (M4 Sport)

Milák Kristóf

3. hely

Nagy Dániel és Magyar Andor (Makói Városi Televízió)

Ami egy vonóban rejlik…