Használjuk ki a nyár utolsó heteit

 

  • Tippek egy nyár végi utazáshoz

Nem jutottál el nyaralni? Ne szomorkodj, még megteheted! Azért, hogy teljesen felhőtlen legyen a kiruccanás, a Europcar Autókölcsönző – mint az utazások szakértője – összegyűjtött néhány hasznos tippet és előnyt az utolsó pillanatos nyaralásokhoz.

Mikor menjünk? Mivel menjünk? Hova menjünk? Egy utazás szervezésénél rengeteg dolgot kell figyelembe vennünk, főleg ha a szervezést az utolsó pillanatra hagyjuk. Íme, egy kis segítség hozzá:

  • Amennyiben megtehetjük, nem köt az iskolai vagy óvodai szünet, ne akkor utazzunk, amikor mindenki más! A főszezonban nem csak drágábbak a szállások, de a nyaralóhelyek tele vannak turistákkal. Nézzük meg, hogy a kiválasztott célállomásunknál mikor van vége a főszezonnak és igazítsuk ehhez az utazásunk napját. A nyár végéhez közeledve gyakran rendkívüli akciókat is kifoghatunk az utazási irodáknál vagy szállásoknál.

  • Az öreg kontinensen maradva rengeteg izgalmas helyszínt választhatunk nyaralásukhoz, ahol még a nyár utolsó heteiben is kiváló strandidő van, mint például Olaszország, Spanyolország, Portugália stb. De ha hűvösebb helyre vágyunk, akkor a közeli osztrák Alpok vagy akár Norvégia is ideális úti cél lehet.

  • Min lehet a legtöbbet spórolni? A szálláson! Sokszor jobban megéri a szálloda helyett egy B&B-ben vagy egy Airbnb szállást választani. Vannak lakáscsere honlapok is, amiken keresztül ingyen szállhatunk meg az adott országban. Ezen kívül az étkezéseken lehet visszafogni a költségeket. A kényelmes éttermek helyett fedezzük fel a helyi boltokat, piacokat és főzzünk otthon.

  • Repülő vagy autó? A fapados légitársaságoknak köszönhetően ma már rendkívül kedvező áron tudunk európai fővárosokba repülni. Ha pedig mégis az autó mellett döntünk, mindenképpen győződjünk meg gépjárművünk kifogástalan állapotáról. Ha nem vagyunk biztosak autónk állapotában, inkább béreljünk egyet, nehogy egy meghibásodás miatt érjen véget a nyaralás. Az autókölcsönzőknél is ki lehet fogni egy-egy adott országra vonatkozó kedvezményes akciót.

  • Ne féljünk az autóbérléstől! Amin nem szabad utazásunk során spórolni az az autóbérlés. Akár itthon, akár külföldön bérelünk autót, válasszunk egy megbízható és nemzetközi kirendeltségekkel rendelkező autókölcsönző céget, Miért van erre szükség? Mert nagyobb cégektől megbízható és jól felszerelt gépjárműveket kapunk, illetve a 24 órás assistance szolgáltatásoknak köszönhetően, a bérautóban felmerülő esetleges probléma esetén azonnal a rendelkezésünkre állnak. Az autóbérléshez egy dombornyomott bankkártyára és egy érvényes jogosítványra van szükség. A bérlési letét összegét pedig a legtöbb cégnél csökkenthetjük extra biztosítás megkötésével, ami amúgy sem árt, ha van az autón.

  • Térképezzük fel az ingyenes programlehetőségeket! Keressünk rá az interneten, hogy milyen olyan múzeumok, kiállítások vagy fesztiválok vannak, amelyek ingyenesen látogathatók.

  • Érdemes utazóbloggerek írásait követni, sokszor olyan tippeket kaphatunk, amik nem szerepelnek az útikönyvekben.

Használjuk ki a nyár utolsó heteit, és váljunk gazdagabbá még jónéhány utazási élménnyel!