Használd ki a nyarat és tanulj elsősegélynyújtást!

Tudás, mely életet menthet. Bármelyik percben, bárhol szükség lehet rá. Érdemes minél hamarabb jártassá válni eljárásaiban, fogásaiban: az elsősegélynyújtás megtanulására jó alkalom az iskolai szünet és a szabadság – javasolják a vöröskeresztesek Hajdú-Bihar megyében.

Habozásra nincs idő a bajban: nyomban tudni kell, mégpedig pontosan, hogy mit kell tenni a mentők megérkezéséig, ha egy ember a környezetünkben rosszul lesz vagy megsérül. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában nyáron igény szerint indulnak a tanfolyamok. „Használd ki a nyarat, tanulj elsősegélynyújtást!” – ezt ajánlják a diákoknak és a szabadságon lévőknek a vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek.

Kincset érő tudás, és jól jön a jogsihoz

Egy régi, közismert felmérés szerint hazánkban az emberek 0.3% tud vagy mer elsősegélyt nyújtani szükség esetén. Ha bennünk a segítő szándék, fontos, hogy határozott fellépés, alapos tudás és olyan tett társuljon hozzá, amely megmentheti, életben tarthatja a beteget, sőt a teljes felépülés esélyeit is javítja. A Vöröskereszt tanfolyamain a gyakorló szakemberek ezért felkészítenek a teendőkre, a megfelelő vizsgálatokra, eljárásokra mentőhívástól, az újraélesztésen át, a törések, sebek ellátásáig.

Segíteni, életet menteni hőstett, ez az, ami igazán menővé tehet valakit – hívják fel a fiatalok figyelmét a vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek. Jól jöhet a tudás a jogosítványhoz is, hiszen a közúti elsősegélynyújtás elvégzését tanúsító okmány feltétele a vezetői engedélynek.

Érdemes minél hamarabb megtanulni az elsősegélynyújtást. Az érdeklődők a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában jelentkezhetnek személyesen, telefonon vagy e-mailben (4025 Debrecen, Hatvan u. 37., Tel.: 52/316-330, 52/316-679, vizsgakozpont@voroskereszt.hu).