Három szokás, amely segít, hogy Nagy Ötleteid támadjanak


Sokan mondják, hogy nehezen támadnak nagyszerű ötleteik. Íme három inspiráló tanács Gijs van Wulfentől, hogy miként segítsük az innovációs gondolkodást:

 1. Ne fogadd el a status quo-t! Amikor teljes mértékben elfogadjuk a jelenlegi állapotot a munkahelyünkön vagy a személyes életünkben, akkor semmi sem fog változni. “Az ésszerű ember igazodik a világhoz; az ésszerűtlen ember a világot igazítja magához. Az ésszerűtlen emberek viszik előre a világot.” [George Bernard Shaw]
 2. Ne ítélj azonnal! „Az elmék olyanok, mint az ejtőernyők; nyitottan működnek a legjobban.” [T. Dewar]. Ahhoz, hogy megnyisd az elmédet és új lehetőségeket keress, nem szabad azonnal ítélkezned. A nagyszerű ötletek első pillantásra abszurdnak tűnnek. Természetes, hogy nem normálisak, különben nem lennének innovatívak.
 3. Ne gondolkodj! Biztosan emlékszel néhány heuréka pillanatodra. Mikor történt? Amikor az autót vezetted? Amikor felébredtél? A zuhany alatt? Úgy tűnik, hogy amikor valamit automatikusan csinálunk, és NEM gondolkodunk közben, akkor támadnak a legjobb ötleteink.
  A népszerű innovációs gondolkodó február 19-én élőben is meghallgatható a „Merj fejlődni! – Út az innovációhoz” konferencián! További részletek: merjfejlodni.htconsulting.hu
  Forrás: Gijs van Wulfen, Inspiration for Innovation: 101 Lessons for Innovators
  További innovációs gondolatok elérhetők a szerző LinkedIn oldalán: https://www.linkedin.com/today/author/gijsvanwulfen
  Felhasználás csak a szerző feltüntetésével és forrásmegjelöléssel megengedett!