Három gyerek közül kettő azt akarja, hogy a játékok jobban tükrözzék a valós érzéseket

LEGO ® A barátok új karaktereket bocsátanak ki komplex érzelmekkel

•Az újraképzelt LEGO ® A barátok karakterei jobban reprezentálják a világot, amelyben a mai gyerekek navigálnak, ideértve az idegrendszert, a mentális egészségi állapotot, a nemet, a kultúrát, az etnikai hovatartozást, a fizikai vonásokat és képességeket, míg az általuk lejátszott történetek jobban reprezentálják a gyermekek valós érzelmeit, a felbukkanásokkal és a lejtőkkel szemben

A LEGO Csoport által a LEGO Friends újraindításának támogatására végzett új kutatás rávilágít arra, hogy a barátságok milyen jelentőséggel bírnak a korai gyermekkori gyerekek jólétében, és felfedi, hogy:
•Három gyerek közül kettő ( 68% ) azt akarja látni, hogy több játék és karakter különböző érzelmeket ábrázoljon, hogy jobban tükrözze a való életet
•A legtöbb megkérdezett gyerek ( 94% ) azt mondta, hogy barátai boldoggá teszik őket
•A gyerekeknek csak egyharmada ( 32% ) azt mondja, hogy látta, hogy a barátok problémákkal vagy érvekkel járnak a fogyasztott TV-ben vagy online tartalomban
•Tíz gyerek közül kilenc ( 93% ) úgy gondolja, hogy jó, ha olyan barátok vannak, akik különféle dolgokat taníthatnak neked

Billund, Dánia – 2023. február 1: A LEGO ® Friends elindításától számított egy évtizeddel később a LEGO Csoport újra elképzelte a Friends Universe-t: egy teljesen új karakterkészlet és a kísérő TV-sorozat, amelyet a YouTube-csatornájukon tárolnak. Abban az időben jön, amikor a barátság hullámvölgyét nem széles körben mutatják be a tévében vagy a gyerekek által fogyasztott online tartalomban, ami azt jelenti, hogy sok kisgyermek hagyja navigálni ezen összetett érzésekben, anélkül, hogy megértené, hogy ez teljesen normális, és mások is ugyanazt érzik.

A 2023-as LEGO Friends Universe karaktereket tartalmaz, amelyek szélesebb bőrárnyalatot, kulturális hátteret, fogyatékosságot és neurodiverzitást mutatnak, mindegyik hiteles személyiséggel és kapcsolatokkal rendelkezik. A termékek új generációjának elindításával a LEGO Csoport reméli, hogy amikor a gyerekek a LEGO Friends Universe-ben játszanak, többet látnak magukból a karakterekben, és jobban megértik másoktól, segítve őket navigálni a saját tapasztalataikban, és viszont jobb barátokká válni.

Az indulás támogatása érdekében a LEGO csoport mélyreható globális kutatásokat végzett, hogy jobban megértse a kisgyermekek közötti modern barátságok sokféleségét és összetettségét szerte a világon. A kutatás 19 000 országból származó 18 000 6–12 éves gyerekre összpontosít, és rávilágít arra, hogy a barátságok milyen jelentőséggel bírnak a korai gyermekkori gyerekek jólétében.

A tanulmány kimutatta, hogy:
•A gyerekek a barátságokra támaszkodnak a modern élet összetett érzelmeinek kezelésére, tízből nyolc ( 87%) mondván, hogy a barátokhoz fordulnak, mint a kényelem forrása, ha problémáik vannak
•A gyerekek a barátság fő elemeként értékelik a ‘ szórakozást ’ és ‘ boldogságot ’, több mint háromnegyedével ( 67% ) azt akarja, hogy valaki szórakozzon, és tízből hat ( 60%) azt akarja, hogy valaki nevetjen, és a többség ( 94% ) azt mondta, hogy a barátok boldoggá tették őket
•A gyerekek különféle barátságok értékét is látják, tízből kilencvel ( 93% ) egyetértésben azzal, hogy jó, ha változatos baráti társaság működik, aki különféle dolgokat taníthat neked
•A gyerekek nem gyakran tapasztalnak komplex érzelmeket a megtekintett tartalomban, mindössze ötből kettő ( 40%) mondván, hogy látták, hogy a barátok fel- és lefelé mutatnak a TV-ben vagy az általuk fogyasztott tartalomban, és csak egyharmada ( 32% ) azt mondta, hogy látta, hogy a barátok problémákkal vagy érvekkel küzdenek
•Arra a kérdésre, hogy jó lenne-e több játék olyan karakterekkel játszani, amelyek különböző érzelmeket testesítenek meg, három gyermek közül több mint kettő ( 68% ) egyetértett. Több mint egynegyede ( 27% ) azt mondta, hogy azért van, mert néha mindenki így érzi magát, és a gyerekek 22% -a mondta, hogy ez segít a gyermekeknek abban, hogy tudják, hogy mások is ugyanazt érzik
•Három gyerek közül kettő ( 68% ) azt mondta, hogy több játékot és karaktert szeretne látni, amely különböző érzelmeket ábrázol, hogy jobban tükrözze a való életet

A LEGO csoport elismeri a barátságok fontosságát a gyermek fejlődésében, és azt, hogy ez óriási szerepet játszik a gyerekek megértésében a sokféleségben. A karakterek új generációjának elindítása után a LEGO Friends univerzum történeteit a Geena Davis Intézetkel együttműködve frissítették a média nemek között, olyan tartalmi narratívák kidolgozásának elősegítése, amelyek biztosítják, hogy azok újra összekapcsolhatók, befogadóak és tükrözzék a gyermekek mai valós tapasztalatait.

Gyermekpszichológus Laverne Antrobus kommentálta a kutatást, mondván:
“ A kutatási eredmények lenyűgöző betekintést nyújtanak a gyermekek barátságának összetettségébe a modern és egyre változatosabb világban, amelyben élünk. Bátorító, hogy a gyermekek különféle barátságokat akarnak látni az általuk megtekintett tartalomban és a játékokban, amelyekkel játszanak. Ezek a változások segítenek a gyermekeknek megérteni a különbségeket, és bizalmat adnak nekik, hogy kapcsolatba lépjenek másokkal, akik nem azonosak velük. A barátoktól való tanulás arról, hogy miként hasonlítanak egymáshoz és különböznek egymástól, végül segít a gyermekeknek abban, hogy elfogadják másoktól, amikor navigálnak a barátságban és a kapcsolatokban a világon, amelyben élnek.

Nagyszerű látni, hogy az új LEGO Friends univerzum teljesen befogadóvá válik, és jobban tükrözi a valós barátságokat 2023-ban, így a fiatalok játszhatnak, fedezze fel és fejezze ki érzelmeit a karakterek sokféleségével, és replikálja ezeket a tapasztalatokat mindennapi barátságaikban. ”

Tracie Chiarella, A LEGO Csoport LEGO Barátainak termékvezetője elmondta;
“ A gyermekek példaképeink, és mindent irányítanak, amit itt csinálunk a LEGO Csoportnál. Hihetetlen 10 év után a LEGO Friends-en ez az újraképzelés lehetővé tette számunkra, hogy a határokat ne csak a tartalomban és a mesemondásban, hanem a modern tükrözésében is meghúzzuk, gyermekkori barátságok, hogy a gyermekek valóban láthassák tapasztalataikat a körülöttük lévő világban. A ma kiadott kutatásból, nagyszerű látni, hogy a gyerekek felismerik a barátság fontosságát mentális egészségük szempontjából, és bátorító hallani, hogy több érzelmi sokféleséget akarnak képviselni az általuk fogyasztott tartalomban és a játékok és karakterek, amelyekkel játszanak. ”

A LEGO Friends új generációja megvásárolható egy LEGO Friends TV specialitással, amelyet a LEGO YouTube csatornán lehet megtekinteni. További információkért látogasson el a www.lego.com/friends.

A LEGO Csoport emellett barátságokat ünnepel számos globális tevékenységgel, hogy segítse a gyermekeket megtapasztalni a játék örömét és előnyeit. Ezek a tevékenységek magukban foglalják:

Két hónapos játékélmény, február 6-tól április 2-ig a kiválasztott LEGO üzletekben. Ingyenes tevékenységek:
•Fedezze fel a LEGO Friends-t: Forgassa el a kereket, és tudjon meg többet a nyolc új LEGO Friends karakter közül, majd készítsen egy készletet, amely igazodik a karakter szenvedélyeihez, mielőtt büszkén megjeleníti azt a boltban
•LEGO Friends korcsolyapálya: A kiválasztott februári dátumokon lépjen be a boltba, hogy hozzon létre egy LEGO Friends korcsolyapályát –, amelyet hazavihet, hogy barátaival játsszon.
•LEGO Friends karakterkészítő: Márciusban megtervezheti és testreszabhatja saját LEGO Friends karakterét
•A LEGO Friends hálószobái: Az új LEGO Friends hálószobakészletek közül négy jelenik meg a látogatók számára, hogy játszhassanak és testreszabhassák őket.
•További információ a LEGO Friends tevékenységeiről, amelyek az Ön közelében történnek www.lego.com/stores és keresse meg a helyi boltot.

Továbbá:
• Találkozzon a LEGO barátaival – Óriási tégla formában a [ Westfield Forum des Halles-ban, Párizsban, február 18–26-án / a holland Westfield Mall bevásárlóközpontban, Hágában, február 27-től – március 5. / Reim Arcade, München, Németország, február 20–24. / El Triangle Arcade, Barcelona, Spanyolország, február 20–25. / Sawgrass Mall, Florida, USA, február 20–26. / Glendale Galleria, Kalifornia, USA-ban február 20-án – 26-án / West Edmonton Mall, Alberta, USA, február 20-án – 26-án / Mall of America, Minnesota, USA, február 20-tól – február 26-ig ]. Készítsen egy fényképet, hogy felfedje a legénység többi részét, és lehetősége van arra, hogy különleges LEGO Friends ajándékot kérjen.
• LEGO Friends Heartlake Friendship Diner Experience – New York City-ben február 18–19-én a rajongók megünnepelhetik az új LEGO Friends Universe-t, amelyet életre keltettek a Heartlake Diner Friendship Experience-en, egy igazán működő étkező, ahol játékokkal és más gyerekbarát tevékenységekkel találkozhat az új karakterekkel.
• LEGO Friends ‘ Hangouts ’ – The Bullring, Birmingham, Egyesült Királyság. A gyermek hálószobája szerves része az ön-identitás kialakításának. Ezen az eseményen a gyerekek találkozhatnak és fantasztikus tevékenységekben vehetnek részt kedvenc befolyásolóikkal, amikor felfedezik a kreativitást és az önkifejezést, barátságokat alakítanak ki és megtanulják, mit jelent együtt különbözni.
• LEGO Friends vetítés – Párizs. A családok február 11-én részt vehetnek egy speciális LEGO Friends vetítésen a Forum des images-en, les Halles, Párizs. Látogatás www.lego.com/VIP hogy többet megtudjon.
• Óriás szívcsőrű belvárosi étkező – Párizs. Február 18–19. Között készítsen egy fényképet barátaival az Óriás LEGO Friends Heartlake Downtown Diner-ben a LEGO Store-n kívül, 1 Passage de la Canopée. Párizs.
• Legyen jobb barát legfontosabb tippei – Kérjük, keresse meg a legfontosabb tippeket egy igazoló dokumentumban