Harcias újdonsággal tér vissza az Algiers

Megjelent a magyar közönség előtt már többször is bizonyító Algiers legújabb dala, a “Bite Back“, melyben Backxwash és billy woods is közreműködnek. A trackhez Murat Gökmen rendezésében készült klip is.

Nézd meg a videóklipet »
Az atlantai zenekar – tagjai között a Bloc Partyból ismert Matt Tonggal – szülővárosában készítette el a hatperces felvételt. A dalban a banda frontembere, Franklin James Fisher a kortárs hip-hop úttörői, a zambiai-kanadai rapper-producer, Backxwash, valamint a New York-i rapper és kiadóalapító, billy woods társaságában a rendőri elnyomás és a feketék hátrányos megkülönböztetése ellen emel szót.

“Ryan (Ryan Mahan, a zenekar multiinstrumentalista tagja és producere – a szerk.) egy nap megjelent ezzel a gyönyörű instrumentális alappal, és azt mondta: van ez a dal, és szeretném, ha ‘Bite Back‘-nek neveznénk el. Bevillant, hogy pont az ilyen dolgok miatt csatlakoztam ehhez a bandához, és úgy tűnt, mintha a szerzemény többi része szinte magától megíródna. Ez a mi Lennon-McCartney-dinamikánk klasszikus példája”
 – nyilatkozta az Algiers énekese.

Backxwash szerint a végeredmény olyan, mint egy forradalom filmzenéje, és hatalmas megtiszteltetésnek érezte a projektet, akárcsak billy woods, aki szerint a közös munka sok szempontból zseniális élmény volt.

A “Bite Back” az első single az Algiers 2020-as, “There Is No Year” című lemeze óta. A banda 2023 elején turnéra indul, hozzánk legközelebb február 21-én, Bécsben lesznek.

HALLGASD MEG A DALT »