Hamarosan Magyarországra is megérkeznek a várva várt  LEGO® BOOST robotok

A gyerekek a LEGO BOOST készlet segítségével építhetnek cicát, gitárt, robotot, autót és egy automatikus építőt, vagy bármit, amit csak el tudnak képzelni a LEGO építőelemek és az egyszerű programozás kombinálásával

Augusztus 1-jétől hazánkban is elérhetőek a LEGO® BOOST építő- és programozó készletek, amelyek segítenek a gyermekeknek életre kelteni a LEGO építményeiket, mozgásokat, hangokat és a személyiséget adva nekik. A LEGO BOOST kombinálja a hagyományos LEGO szettek korlátlan játéklehetőségét a végtelenül sokféle mozgásformával és hangzással, amelyet a könnyen használható, applikáció alapú kódolási felület tesz lehetővé.

A gyerekek generációk óta egy olyan világot képzelnek el, ahol a LEGO alkotásaik életre kelnek. Most az egyszerű programozásnak és a LEGO BOOST készletnek köszönhetően életre kelthetik és megszemélyesíthetik a teljes LEGO gyűjteményüket.” mondta Simon Kent, a LEGO Csoport vezető tervezője. “Minden egyes LEGO kocka, minden készlet, minden ötlet életre kelhet és életre is kel, amikor a gyerekek végtelen képzelőereje találkozik a LEGO BOOST készlettel.”

A LEGO BOOST készletet elsősorban a 7 éven felüli gyermekek számára tervezték, hogy bevezesse őket a programozás világába az ingyenesen letölthető applikáció segítségével, amelyben megtalálnak minden fontos iránymutatást, építési útmutatót, valamint az egyszerű programozási parancsokat, amelyekkel életre kelthetik az öt különböző LEGO Boost építményt: Vernie-t a robotot, Frankie-t a cicát, a Gitár4000-et, a Többeszközös Rover 4-et és az Automatikus építőt. A LEGO kockákkal való építés mellett a gyerekek viselkedésmintákat és műveleteket hozhatnak létre az applikáció egyszerű és felhasználóbarát felülete segítségével. A különböző hanghatások rögzítésével még személyre szabottabbá tehetik az alkotásaikat, anélkül hogy betűzniük vagy gépelniük kellene. A LEGO BOOST applikáció több mint 60 olyan lehetőséget rejt, amely további építésre, programozásra és játékra inspirálja a gyermekeket.

Ha a gyerekek megismerkednek a LEGO BOOST robotokkal és azok programozásával, az applikáció segítségével bármelyik LEGO építményüket életre kelthetik: a LEGO állatokat sétára, a járműveket pedig mozgásra bírhatják. Az alkotásnak és a kreatív játéknak csak a képzelőerő szabhat határt!

LEGO® BOOST készlet tartalma:
3 különleges LEGO BOOST elem:
Move Hub beépített mozgásérzékelő szenzorral
Szín és távolság szenzor
Interaktív motor
843 LEGO építőelem
Az applikációhoz tervezett játékszőnyeg a kódolási próbákhoz és mini kihívásokhoz