Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára részvétét fejezte ki

    Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Dobrev Klára, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője az MTI-hez csütörtök este eljuttatott közleményeikben fejezték ki részvétüket II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodójának halála miatt.

    Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy II. Erzsébet brit királynő a történelmi pillanat korszakos uralkodója volt, akit “nagyon messziről, innen egy másiknak tűnő világból” becsült.


    Hozzátette: az általa vezetett Brit Birodalom omlott össze az ő uralkodása alatt, ő meg vezette országát egy új világba, – mint fogalmazott – “megrendítően alázatosan, mégis magabiztosan”. “Isten óvja a Királynőt! Óvja! Nemzetével együtt gyászolunk” – zárta sorait.


    Dobrev Klára azt közölte, hogy II. Erzsébet uralkodása alatt a (brit) birodalomból ország lett. “De egy büszke, erős, sikeres ország. A világ egyik legerősebb, legsikeresebb országa” – fogalmazott.


    II. Erzsébet nem engedett a gyűlöletnek és nem hagyta, hogy a dicső múlt feletti kesergés feleméssze a jövőt. Nélküle nem biztos, hogy sikerült volna. Nyugodjon békében! – írta Dobrev Klára.