Gőgös Gúnár Gedeon színpadon születik újjá

Koncert-színházi előadás készül az egyik legismertebb gyermekkönyvből

A Veronaki hat kiváló zenésze és öt táncos-színész kelti életre Varga Katalin mesés-verses könyvét Vidovszky György és Gyevi-Bíró Eszter rendezésében. A Gőgös Gúnár Gedeon koncert-színházi előadás bemutatója november 12-én lesz a tatabányai Jászai Mari Színházban.

Ki ne ismerné Gőgös Gúnár Gedeont? Nemzedékek sora nőtt fel Magyarországon 1962, a könyv első megjelenése óta, akik kisgyerekként mind találkoztak Varga Katalin könyvével, és hallották-olvasták szeretnivaló verseit, meséit. Két évvel ezelőtt a szerző unokája, Tarján Veronika gondolt egy nagyot és zenekarával, a Veronakival feldolgozta nagymamája közkedvelt verseit. Az első lemez Libabál, a második pedig Kiugrott a Gombóc címmel jelent meg K. Lukáts Kató felejthetetlen illusztrációival, a Móra Kiadó gondozásában. A sokszínű zenei anyag, melynek szerzői Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál, magyar és erdélyi népzenei motívumok mellett balkáni, blues, valamint pop zenei elemeket is tartalmaz.

Számtalan sikeres koncert után a közönség most színházi előadás formájában is találkozhat a gazdag anyaggal. Hat kiváló zenész, öt táncos-színész kelti életre a dalok, mesék ihlette egyedi világot a Jászai Mari Színházban. Humorral, varázslattal átszőtt jelenetek, játékok formájában kerül szemünk elé megannyi ismert alak, helyzet a Libabáltól Gyuri kakasig, a Kiugrott a gombóctól Gőgös Gúnár Gedeonig. A Gőgös Gúnár Gedeon egyik rendezője Vidovszky György, a Kolibri Színház tagja, munkáját társrendezőként és koreográfusként Gyevi-Bíró Eszter segíti.  A darab zenei rendezője Mogyoró Kornél.

Varga Katalin – Veronaki

GŐGÖS GÚNÁR GEDEON

koncert-színház

 

Bemutató: 2017. 11. 12., Tatabánya, Jászai Mari Színház

További előadások: 2017. november 14., 15., 16.

Bővebb információ Tatabánya: http://www.jaszaiszinhaz.hu/darab.php?id=178:


Koreográfus: Gyevi-Bíró Eszter

Rendező: Vidovszky György, Gyevi-Bíró Eszter

Jelmez: Mikes Anna

Díszlet: Kő Boldizsár

Zene: Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál

Zenészek

Tarján Veronika – ének
Mogyoró Kornél – ütőhangszerek
Szokolay Dongó Balázs – furulyák, duda
Fejér Simon – gitár, koboz, vokál
Árkosi Szabolcs – harmonika, saz, vokál
Herr Attila – basszusgitár

Játszók


Császár Réka
Sipos Viktória
Kóbor Balázs
Varga Ádám
Lengyel Szabolcs Micsi

Együttműködők: Jászai Mari Színház Tatabánya, Hybrid Művészeti és Kulturális Nonprofit Kft., Móra Music, Veronaki, Innovative Artist Management