Goat Girl évkezdés

Friss session videó + livestream koncert + új album

Goat Girl egy vadonatúj Rough Trade Session verziót jelentetett meg a “The Crack” című dalból, ami január 29-én érkező, “On All Fours” című lemezük előfutára. A videót a The Nunhead Alhambrában rögzítették, egy Flo White által megálmodott vizuális köntösben, Marisa Gesualdi rendezésében. A kamerák karmestere Rob Godfrey volt, a hangról Dan Carey és Alexis Smith gondoskodtak.

“A ‘The Crack‘ egy képzeletbeli poszt-apokaliptikus világ szüleménye, ahol az emberek a kifosztott Földről az űrbe menekülnek az új élet reményében, melyet egy romlatlan bolygón képzelnek el” – írja a zenekar a dalról.

A közelgő új album tiszteletére a banda január 27-én egy élőben streamelt koncertet is ad majd, ahol az említett friss track is felcsendül.

Az eseményről ide kattintva lehet bővebben olvasni »
A 29-én megjelenő korong produceri munkálatait Dan Carey (Kae Tempest, Black Midi, Franz Ferdinand) végezte még 2020 elején, Dél-Londonban. A kiadvány a gyűjtők nagy örömére fekete dupla LP-n, limitált kiadású átlátszó pink dupla LP-n és CD-n is napvilágot lát majd.

Az új lemezen az ígéretek szerint a Goat Girl elrugaszkodik debütáló albumuk konfrontatív líraiságától, és előtérbe kerülnek a világ igazságtalanságaival, a társadalmi előítéletekkel kapcsolatos gondolatok. A globális, humanitárius, környezeti és tudatos jólét kérdéseinek feltárásában a zene nyújt segítő kezet.

Az “On All Fours“-on sci-fis szintetizátorok, ritmuson kívüli akkordmenetek, analóg dobgépek, sokféle vokális stílus és a sajátos gitárhangzás egyesíti azt a zenei nyelvet, amely összefésüli a zenekar korábbi jellemzőit és legújabb fejleményeit a hangzást és a víziót illetően.

U.i.: Nemrég jelent meg a lányok KEXP-s fellépését dokumentáló videó, érdemes csekkolni!